MacBook Pro 13 2019: Οι πρώτες εντυπώσεις από τον «διάδοχο»

Περίληψη: Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει και φαίνεται ότι η Apple αποφάσισε να ανανεώσει τα laptop...

Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει και φαίνεται ότι η Apple αποφάσισε να ανανεώσει τα laptop της, για να είναι πανέτοιμη για αυτή. Τόσο το MacBook Air, όσο και το MacBook Pro γνώρισαν κάποιες αναβαθμίσεις με τις περισσότερες διαφορές να εντοπίζονται στο MacBook Pro 13.

Τα πρώτα μοντέλα MacBook Pro 13 έχουν ήδη φτάσει στους κατόχους τους, οπότε έχουμε μια πρώτη εικόνα για το πώς αποδίδει το νέο 13άρι Pro laptop της Apple.

Η μεγαλύτερηδιαφορά στο νέο μοντέλο είναι η κατάργηση της σειράς πλήκτρων F1-F12, που υπήρχαν στην κορυφή του πληκτρολογίου στο οικονομικότερο μοντέλο. Τώρα όλες οι εκδόσεις του MacBook Pro εξοπλίζονται με την Touch Bar. Η επόμενη βασική αλλαγή είναι στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το ανανεωμένο MacBook Pro 13, στην οικονομικότερή του έκδοση, εξοπλίζεται με τετραπύρηνο Intel i5 επεξεργαστή, ενώ η χωρητικότητα ξεκινάει από τα 128GB. Η RAM παραμένει στα 8GB ενώ και ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει καθόλου στο νέο μοντέλο.

Τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά – και ιδιαίτερα ο νέος επεξεργαστής – χαρίζουν στο MacBook Pro 13 καλύτερη απόδοση σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Το μεγαλύτερο, όμως, πλεονέκτημα του νέου επεξεργαστή είναι η διαχείριση θερμότητας. Χάρη στη μικρότερη βασική συχνότητα λειτουργίας, το νέο MacBook μπορεί να απαγάγει πολύ πιο αποδοτικά τη θερμότητα και να κρατήσειτην απόδοση σε υψηλά επίπεδα, όταν χρειαστεί.

Ένας τομέας που ίσως θα περιμέναμε βελτιωμένη απόδοση από το νέο MacBook ήταν η διάρκεια της μπαταρίας. Παρόλα αυτά, η αυτονομία των νέων laptop είναι περίπου η ίδια με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Όπως, λοιπόνδ, είχνουν τα πρώτα review, αν σκόπευες να αγοράσεις νέο MacBook laptop, αξίζει να περιμένεις την κυκλοφορία του ανανεωμένου MacBook Pro 13, για να εκμεταλλευθείς την βελτιωμένη απόδοση που θα σου προσφέρει.

Stay tuned στο Public Blog και στο public.gr, για να μάθεις όλα τα νέα για την κυκλοφορία τους!