Νέα MacBook Pro: Βελτιωμένο πληκτρολόγιο και ταχύτεροι επεξεργαστές!

Περίληψη: Η τελευταία γενιά των MacBook Pro, που κυκλοφορεί από το 2016 στην αγορά, έχει παραμείνει στον...

Η τελευταία γενιά των MacBook Pro, που κυκλοφορεί από το 2016 στην αγορά, έχει παραμείνει στον ίδιο βασικό σχεδιασμό, γνωρίζοντας ελάχιστες τροποποιήσεις αυτά τα χρόνια.

Οι μόνες αλλαγές που έχουν υπάρξει αφορούν συνήθως την κυκλοφορία μοντέλων με νεότερους επεξεργαστές και διαφοροποιημένο πληκτρολόγιο. Το ίδιο συμβαίνει και με την ανανέωση του 2019, η οποία έχει αλλάξει μόνο σε αυτούς τους δύο τομείς.

Τα Apple MacBook Pro του 2019 που θα ανανεωθούν, είναι τα μοντέλα των 13 και των 15 ιντσών που εξοπλίζονται Touch Bar. Η μεγαλύτερη αναβάθμιση έγινε στο μοντέλο των 15 ιντσών, το οποίο διαθέτει πλέον επεξεργαστές Intel 9ης γενιάς. Το κορυφαίο μοντέλο θα διαθέτει οκταπύρηνο Intel Core i9, ενώ το Core i7 μοντέλο έχει πλέον έξι πυρήνες.

Το μοντέλο των 13 ιντσών παραμένει στην 8η γενιά Intel επεξεργαστών, με τις επιλογές να περιλαμβάνουν εκδόσεις με Intel Core i5 και Intel Core i7,, οι οποίοι όμως προσφέρουν αρκετά βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με τους τετραπύρηνους επεξεργαστές που υπήρχαν μέχρι σήμερα στα MacBook Pro 13. Η Apple υποστηρίζει πως οι εκδόσεις 15’’ είναι έως και 40% ταχύτερες σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ το MacBook Pro 13 προσφέρει τη διπλάσια απόδοση σύμφωνα με την Apple.

Η δεύτερη -και ίσως σημαντικότερη αλλαγή- είναι στα πληκτρολόγια των νέων MacBook Pro. Ο βασικός μηχανισμός με τα butterfly switches παραμένει ο ίδιος, αλλά έχουν ληφθεί μέτρα για τη βελτίωση της αξιοπιστίας του. Κάποιοι χρήστες έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με το πληκτρολόγιο των MacBook τους, οπότε η Apple έλαβε μέτρα για την εξάλειψη των προβλημάτων.

Η Apple δεν έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες για τις αλλαγές, πέρα από το ότι ο νέος μηχανισμός είναι φτιαγμένος από διαφορετικά υλικά. Επιπλέον, η Apple φρόντισε να επεκτείνει το πρόγραμμα κάλυψης και αυτό περιλαμβάνει πλέον όλα τα μοντέλα MacBook Pro που εξοπλίζονται με butterfly πληκτρολόγια.

Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα Apple, έτσι και με τα ανανεωμένα MacBook Pro, θα έχει την ευκαιρία να τα αποκτήσεις στα καταστήματα Public και στο public.gr.