«Μαχαίρι»: κόβει την ανάσα το νέο βιβλίο του Jo Nesbo!

Περίληψη: Ο Χάρι Χόλε, επιτέλους, επιστρέφει… και αυτή τη φορά κρατάει μαχαίρι. Ναι, είναι γεγονός και...

Ο Χάρι Χόλε, επιτέλους, επιστρέφει… και αυτή τη φορά κρατάει μαχαίρι. Ναι, είναι γεγονός και μάλιστα πολυαναμενόμενο, η κυκλοφορία της δωδέκατης περιπέτειας του θρυλικού ντετέκτιβ, πλησιάζει (6 Ιουνίου 2019) και εμείς σου δίνουμε μια πρώτη γεύση για το τι θα διαβάσεις στο «Μαχαίρι».

Οι Nesbomaniacs που, εδώ και δύο χρόνια, περιμένουν τη συνέχεια της «δίψας», του προηγούμενου, δηλαδή, βιβλίου της σειράς, ήρθε η στιγμή να ανταμειφθούν για αυτήν τους την αναμονή, καθώς η πένα του Jo Nesbo τους επιφυλάσσει μια σκοτεινή συνέχεια που θα αγαπήσουν. Μια συνέχεια με πρωταγωνιστές αιχμηρά αντικείμενα, όπλα, φονικά και αδίστακτους εχθρούς που επιστρέφουν από το παρελθόν.

Συγκεκριμένα, στις πρώτες σελίδες του βιβλίου, ο Χάρι Χόλε ξυπνάει μετά από ένα άσχημο hangover, το οποίο τον βρίσκει γεμάτο με αίματα στα χέρια και στα ρούχα και με ένα μεγάλο ερωτηματικό για το τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ. Η πλοκή θα συνεχιστεί από εκεί που τελείωσε «Η δίψα» και συνδετικός κρίκος θα είναι τα μαχαίρια, με ένα παραδοσιακό μαχαίρι από την Ιάβα να βρίσκεται στο επίκεντρο. Τον επιθεωρητή που έχουν αγαπήσει εκατομμύρια αναγνώστες, τον περιμένει, δυστυχώς, η χειρότερη προσωπική του κόλαση, από την οποία πρέπει να επιβιώσει, και ενώ ο κόσμος του γκρεμίζεται, έχει να αντιμετωπίσει και έναν παλιό αιμοβόρο εχθρό.

Για το τέλος, κρατήσαμε την αγαπημένη μας δήλωση του Νορβηγού μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας για τον ήρωά του:

«Πάντα επέστρεφα στον Χάρι, είναι η αδελφή ψυχή μου. Βέβαια είναι ψυχή χαμένη στο σκοτάδι οπότε η εμπειρία της κατάδυσης σ’αυτήν είναι μεν συναρπαστική αλλά και συναισθηματικά εξαντλητική. Όμως ο Χάρι και η ιστορία του αξίζουν τις άγρυπνες νύχτες μου».

Αν δεν τα πας καλά με την υπομονή, μπορείς να διαβάσεις ένα μικρό απόσπασμα ή να ακούσεις τι λέει ο ίδιος ο Jo Nesbo για το καινούριο του βιβλίο στο παρακάτω video:

Και μη ξεχνάς ότι έχεις τη δυνατότητα προπαραγγελίας, για να κάνεις το «Μαχαίρι» δικό σου πριν από όλους και να σε βρει το καλοκαίρι με το καλύτερο βιβλίο στα χέρια!