Μακαρονάδα με μανιτάρια για… πολύ πεινασμένους!

Περίληψη: Μπορεί οι μακαρονάδες να είναι πρώτης τάξης λύση για πολύ πεινασμένους, βιαστικούς και ανυπόμονους, αλλά...

Μπορεί οι μακαρονάδες να είναι πρώτης τάξης λύση για πολύ πεινασμένους, βιαστικούς και ανυπόμονους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να είναι προσεγμένες.

Με έμπνευση από την άφθαστη μακαρονάδα του Public Café Restaurant με τα μανιτάρια και την (μπόλικη) παρμεζάνα, ιδού η πιο… σπιτική (άρα και απλούστερη) εκδοχή της, που μπορεί να γίνει με τα λιγοστά, τα ελάχιστα που οι περισσότεροι έχουμε στο ψυγείο.

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι αποξηραμένα μανιτάρια στο ντουλάπι σε… ετοιμότητα για όλα τα μαγειρέματα.

Υλικά:

-1 πακέτο μακαρόνια
-1 χούφτα αποξηραμένα μανιτάρια
-2 σκελίδες σκόρδο
-ελαιόλαδο
-λίγητριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό, μέσα σε ένα άνετο μπολ για ένα 20λεπτο. Κατόπιν τα σουρώνουμε, όμως δεν πετάμε το νερό τους - το φυλάμε για αργότερα, για να ετοιμάσουμε έναν ζωμό εκ του προχείρου.

Ζεσταίνουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα για τα μακαρόνια και τα βράζουμε με απόλυτη ακρίβεια: ένα λεπτό λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο (al dente).

Δίπλα ζεσταίνουμε το πιο βαθύ και πλατύ τηγάνι που διαθέτουμε με ελάχιστο λάδι – ένα γουόκ είναι ιδανικό για αυτές τις περιπτώσεις. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, ρίχνουμε τα μανιτάρια και δοκιμάζοντας αλατίζουμε.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε σταδιακά το σκόρδο λιωμένο – αν η μακαρονάδα χρειάζεται λίγη υγρασία παραπάνω, επιστρατεύουμε το μανιταρόνερο.

Αν, τέλος, στα συρτάρια του ψυγείου έχει ξεχαστεί λίγος μαϊντανός, ψιλοκόβουμε και στολίζουμε με αυτόν την μακαρονάδα κάνοντάς της δυο μεγάλες βόλτες μέσα στο τηγάνι, για να μοιραστεί ομοιόμορφα.

Τριμμένο τυρί; Ασφαλώς. Δεύτερο και τρίτο πιάτο; Απαραιτήτως!

Ήρθε η ώρα να λάμψεις στην κουζίνα! Γίνε κι εσύ Cooking Star!