«Άνδρες του αίματος»: κυκλοφορεί το κύκνειο άσμα του Μάνου Ελευθερίου

Περίληψη: Δύσκολο να βρεθεί άνθρωπος που να μη γνωρίζει τον Μάνο Ελευθερίου. Ήταν έλληνας ποιητής, στιχουρός...

Δύσκολο να βρεθεί άνθρωπος που να μη γνωρίζει τον Μάνο Ελευθερίου. Ήταν έλληνας ποιητής, στιχουρός και πεζογράφος - από τους πιο αγαπητούς και ταλαντουχους.

Στις 22 Ιουλίου του 2018 έφυγε μεν από τη ζωή, αλλά πρόλαβε να αφήσει πίσω του ένα ακόμα σημαντικό έργο, το κύκνειο άσμα του. Πρόκειται για ένα αλληγορικό και αποκαλυπτικό μυθιστόρημα, ένα καυστικό σχόλιο στη σύγχρονη πραγματικότητα, που έχει τίτλο «Άνδρες του αίματος» και κυκλοφορεί στις 7 Μαρτίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

«Πώς θα πορευτούμε, λοιπόν, αν πάθει κάτι άσχημο το τέρας; Με ποιον τρόπο θα ’ρχεται ο αέρας ως εμάς για να αναπνέουμε; Υπάρχει φήμη ότι ο αέρας που μπαίνει από τα ρουθούνια και το στόμα του διυλίζεται πρώτα στα σπλάχνα του και κατόπιν φθάνει ως εμάς, και μ’ αυτό τον υγιεινό τρόπο υπάρχουμε».

«Επομένως κάθε απόπειρα καταστροφής του και οποιαδήποτε δολιοφθορά, έστω και στα πλέον απόκρυφα όργανά του, ασήμαντα εκ πρώτης όψεως και δήθεν παραπεταμένα σε ρεματιές και λαγκαδιές του σώματός του, έτη φωτός μακριά από μας, θα χτυπήσει το κεφάλι μας. Όλα είναι σοφά και τέλεια ρυθμισμένα, με σπάνια και μοναδική τάξη και πρόγραμμα να υπηρετούν με τον τρόπο τους τα πολύπλοκα και ερεβώδη όργανά του. Αν πάθει κάτι, χαθήκαμε. Και καλά, εμείς μεγαλώσαμε. Τα παιδιά μας; Και οι επόμενες γενεές; Μ’ εμάς θα τελειώσει ο κόσμος;» 

«Ακραιφνώς πολιτικό μυθιστόρημα οι Άνδρες του αίµατος, καθώς έχουµε σύνολα ανθρώπων ή µάλλον την ανθρωπότητα ολόκληρη που δοκιμάζεται μέσα σε ένα σατανικά τεχνουργημένο καθεστώς ελέγχου και λογοκρισίας, ώστε όσο αισθάνεται να απειλείται όποιος στρέφεται κατά της καθεστηκυίας τάξης, άλλο τόσο να κινδυνεύει όποιος ναρκοθετεί την τάξη αυτή µε την κατά µόνας άσκησή του», γράφει μεταξύ άλλων ο Θανάσης Θ. Νιάρχος στο επίμετρο.

Το Public, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, χαρίζουν σε τρεις (3) τυχερούς τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Άνδρες του αίματος». Ο διαγωνισμός θα λήξει την Τρίτη 12 Μαρτίου. Πολλαπλές συμμετοχές δεν λαμβάνονται υπόψιν.

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι οι

Κωνσταντίνα Σελιμά

Πασχαλία Λαλίδου

Μαρία Αργυρίου