Μαρίνα Γιώτη: Τρία ιδεώδη βιβλία για τη Γιορτή της Μητέρας

Περίληψη: Είναι η πιο σημαντική γυναίκα της ζωής μας, αντρών και γυναικών, τυχαίνει όμως να την...

Είναι η πιο σημαντική γυναίκα της ζωής μας, αντρών και γυναικών, τυχαίνει όμως να την θυμόμαστε λίγες, ελάχιστες φορές μέσα στον χρόνο. Η Γιορτή της Μητέρας, αυτή η τρυφερή υπενθύμιση του σπουδαίου ρόλου της, πλησιάζει σε λίγες ημέρες, στις 12 Μαΐου.

Στο Public ανατρέχουμε στις βιλιοθήκες και τα ράφια μας για να βρούμε τα καλύτερα δώρα για τις μαμάδες, αλλά και για να αφουγκραστούμε όσα οι μητέρες-συγγραφείς έχουν να καταθέσουν μέσα από τα γραπτά τους.

Υπάρχουν κάποια βιβλία που όσες φορές και αν τα διαβάσουμε δεν τα χορταίνουμε, που κάθε φορά που τα πιάνουμε στα χέρια μας μας συγκινούν όπως την πρώτη φορά και μας ξυπνούν έντονα και μοναδικά συναισθήματα. Με δυνατές εικόνες και νοήματα, που μας κάνουν να τα διαβάζουμε ξανά και ξανά. Τέτοια είναι και τα λευκώματα της Μαρίνας Γιώτη, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Το πρώτο της βιβλίο είναι το «Μια καρδιά», αφιερωμένο στις γυναίκες που εναλλάσσονται στις θέσεις μάνας και κόρης. Για όλα όσα θα θέλαμε να πούμε στις κόρες μας και στις μητέρες μας, αλλά συχνά το αφήνουμε «για μια άλλη στιγμή», που δεν έρχεται ποτέ…

Τη σκυτάλη παίρνει μετά το «Μια στιγμή», ένα βιβλίο για να πούμε όλα όσα θα θέλαμε στην πιο αδιαπραγμάτευτη αγάπη της ζωής µας, τους γιους μας.

Τελευταίο -μα όχι έσχατο- το «Μια αγκαλιά», ένα βιβλίο για την ανεπανάληπτη σχέση πατέρα - κόρης, ένα βιβλίο για να πούμε όλα όσα θα θέλαμε στην πρώτη μεγάλη αγάπη της ζωής μας.

Και τα τρία βιβλία της Μαρίνας Γιώτη μπορούν να γίνουν ιδανικά δώρα στην κόρη, τον γιο, τον πατέρα ή τη μητέρα μας αλλά και -γιατί όχι- σε εμάς τους ίδιους.

Το Public, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα, χαρίζουν σε τρεις (3) τυχερούς από ένα (1) αντίτυπο του κάθε βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη. Ο διαγωνισμός θα λήξειτην Τετάρτη 15 Μαΐου. Πολλαπλές συμμετοχές δεν λαμβάνονται υπόψιν.

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι:

Μαρία Κιοσέ

Σταύρος Πάλλης

Κυριάκος Ρότης