Χριστούγεννα 2020 / 8+1 top δώρα για food lovers!

Περίληψη: Τι θα κάνεις δώρο στους foodies φίλους και συγγενείς φέτος τα Χριστούγεννα; Σε αυτό το άρθρο σου έχουμε τις πιο... νόστιμες ιδέες!

Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο τα Χριστούγεννα θα ανταλλάσσαμε μόνο χρηστικά δώρα.  Ένα στεγνωτήριο πιάτων, μια κρεμάστρα για το χωλ, ένα σετ μπαταριών… Δεν ακούγεται και πολύ όμορφο, σωστά; Κι όμως, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα απολύτως χρήσιμο δώρο μπορεί να προσφέρει τεράστια χαρά – ιδίως όταν συνδέεται με διαχρονικές, παραδοσιακές απολαύσεις, όπως το φαγητό! Για τους ανθρώπους που αγαπούν την κουζίνα και ψάχνουν συνεχώς ευκαιρίες να περάσουν το χρόνο τους μαγειρεύοντας, ξέρεις πολύ καλά τι δώρο να τους κάνεις: μια συσκευή που θα κάνει ακόμα πιο απολαυστική τη ζωή τους!

Σκέψου τι λείπει από το «οπλοστάσιό» τους και βρήκες αμέσως τι θα τους χαρίσεις φέτος τα Χριστούγεννα. Παρακάτω θα δούμε τις 9 καλύτερες ιδέες για δώρα σε food lovers, που θα βρεις στο public.gr.

Κάθε ημέρα πρέπει να ξεκινά με ένα καλό πρωινό, οπότε και οι προτάσεις μας αρχίζουν από εκεί. Ποιος θα πει όχι σε έναν αχνιστό, ποιοτικό καφέ στην αρχή της ημέρας; Μια καλή καφετιέρα είναι η πρώτη «στάση» στις επιλογές σου. Ο αγαπημένος καφές για πολλούς είναι ο espresso ή ο cappuccino, ο οποίος μπορεί εύκολα να γίνει και κρύος. Κάνε δώρο την μηχανή espresso Turbotronic Tt-cm22 λοιπόν, η οποία διαθέτει 19 bar πίεσης, ακροφύσιο για αφρόγαλα και φίλτρα από ανοξείδωτο ατσάλι. Η συγκεκριμένη μηχανή espresso ξεχωρίζει επίσης για τον κομψό σχεδιασμό της. Μπορείς να την αποκτήσεις σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, για να κάνεις το δώρο ακόμα πιο προσωπικό.

Αν θες να απλοποιήσεις ακόμα περισσότερο τη διαδικασία ετοιμασίας του αγαπημένου σου espresso, τότε υπάρχει και η επιλογή της μηχανής με κάψουλες. Η Espresso Sogo δέχεται τις πολύ δημοφιλείς κάψουλες της Nespresso και έτσι, όποιος την βάλει στην κουζίνα του, θα έχει μεγάλη ποικιλία επιλογών. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μηχανής είναι πως δεν σε περιορίζει μόνο σε κάψουλες. Μπορεί να δεχθεί ακόμα και αλεσμένο καφέ, για να υποστηρίξει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καφεμανείς. Εκτός από τον espresso, υπάρχουν και άλλα είδη καφετιέρας που μπορούν να συμπεριληφθούν στις ιδέες σου. Η καφετιέρα γαλλικού Alpina Switzerland είναι ό,τι πρέπει για ένα σπίτι που θέλει πολλούς καφέδες γρήγορα για όλους, ενώ είναι και πολύ οικονομική!

Για τους φίλους που δεν είναι του καφέ, μπορείς να τους φτιάξεις τη μέρα με ένα διαφορετικό ρόφημα. Το Διατροφικό Μπλέντερ Nutri 1200, σε πανέμορφο κόκκινο ή μαύρο χρώμα μπορεί να δημιουργήσει στη στιγμή υγιεινούς χυμούς και smoothies. Χάρη στην πολύ μεγάλη ισχύ των 1200W και τις 6 λεπίδες του μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευκολία και για άλλες παρασκευές όπως σούπες, σάλτσες αλλά και για να βοηθήσει στην προετοιμασία συνταγών, καθώς λειτουργεί και ως πολυκόφτης.

Παρόμοια ευελιξία στην κουζίνα θα δώσει και μια γκριλιέρα. Το Grill Harper Hge280cn μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την παρασκευή πρωινού, μεσημεριανού ή βραδινού. Οι κεραμικές πλάκες εξασφαλίζουν ομοιόμορφο ψήσιμο ενώ ο ενσωματωμένος χώρος συλλογής λίπους κάνει το καθάρισμα πολύ εύκολο. Η γκριλιέρα Harper χωρά πανεύκολα 4 τοστ ενώ σε αυτή μπορεί να ψηθεί πολύ υγιεινά κρέας, ψάρι ή λαχανικά. Και εδώ βρίσκεις μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, από τα συνηθισμένα ασημί και μαύρο μέχρι το πιο εξεζητημένο κόκκινο, για να διαλέξεις κάτι πραγματικά μοναδικό!

Αν οι food lovers φίλοι σου θέλουν να κάνουν τα πάντα στο σπίτι, τότε μπορείς να τους κάνει μερικά πιο εξειδικευμένα δώρα που κάθε ψαγμένος μάγειρας θα ήθελε στην κουζίνα του. Το Sogo Επαγγελματικό Ανοξείδωτο Μπλέντερ 800W απευθύνεται σε απαιτητικούς χρήστες, που θέλουν μια συσκευή για πολλαπλές χρήσεις. Μια ακόμα επιλογή, που σίγουρα δεν θα περιμένουν για δώρο οι foodies, είναι η παγωτομηχανή Beper. Με αυτό το δώρο θα μπορούν να απολαμβάνουν σπιτικό παγωτό όλη τη χρονιά!

Για τους πιο αρχάριους της κουζίνας, μπορείς να κάνεις ένα δώρο που θα απλοποιήσει τη ζωή τους και θα τους γλιτώσει χρόνο. Η Alpina Switzerland Αυτόματη Φρυγανιέρα ψήνει το ψωμί ακριβώς όπως το θέλεις, χάρη στα 4 επίπεδα ψησίματος, και το ετοιμάζει γρήγορα. Μια ακόμα συσκευή, που θα βγάλει κάθε μάγειρα από πολλούς μπελάδες, είναι η φριτέζα Cecofry Deluxe Rapid. Ετοιμάζει τέλειες πατάτες τηγανητές με μόνο μία κουταλιά λάδι. Έτσι οι πατάτες είναι πιο υγιεινές, ενώ δεν υπάρχει και η ανάγκη καθαρίσματος της κουζίνας μετά το τηγάνισμα!

Στο public.gr σε περιμένει ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών από συσκευές κουζίνας διαφόρων χρήσεων, για να βρεις ακριβώς το δώρο που ταιριάζει στους food lovers της ζωής σου!