Keep it healthy: Θωρακίζουμε τον οργανισμό μας!

Περίληψη: Με τον κορονοϊό ακόμα παρόντα, τις ιώσεις της εποχής, τα κρυώματα και τις απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία να πλησιάζουν, η προστασία της υγείας και της οικογένειάς μας είναι προτεραιότητα για όλους!

Ο Σεπτέμβρης έφτασε και τα σχολεία ανοίγουν (πολύ σύντομα). Με τον κορονοϊό ακόμα παρόντα, τις ιώσεις της εποχής, τα κρυώματα και τις απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία να πλησιάζουν, η προστασία της υγείας και της οικογένειάς μας είναι προτεραιότητα για όλους. Εκμεταλλεύσου τη συγκυρία, για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου με κάθε τρόπο! Ξεκινάμε;

Θωράκιση με φιλτράρισμα του αέρα!

Η μάσκα προσώπου είναι αναγκαία εδώ και αρκετούς μήνες. Οι περισσότεροι την αξιοποιούμε ήδη σταθερά όταν χρειαστεί να επισκεφθούμε κλειστούς χώρους ενώ τα παιδιά θα την χρειαστούν πολύ σύντομα στο σχολείο. Μήπως έφτασε ο καιρός να προμηθευτείς μερικές ακόμα; Η υφασμάτινη μάσκα Medimask με αποσπώμενο φίλτρο άνθρακα προσφέρει υψηλή ποιότητα φιλτραρίσματος χάρη στο διπλό πιστοποιημένο σύστημα φίλτρων ενεργού άνθρακα και PE350, τα οποία διαθέτει. Ποιος είπε ότι οι μάσκες δεν μπορούν να είναι στυλάτες; Επιλέγοντας την υφασμάτινη μάσκα προστασίας Legami After Rain έχεις διπλό σύστημα φιλτραρίσματος, που εξοπλίζεται με αντί-σταγονιδιακή τεχνολογία και στις δυο πλευρές, και καλαίσθητο αποτέλεσμα!

Θωράκιση εκ των έσω: εμπρός καλές μου βιταμίνες!

Ναι, το ξέρουμε (δεκαετίες τώρα) ότι οι βιταμίνες είναι αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, για να λειτουργεί αποδοτικά - δυστυχώς αρκετές από αυτές είναι δύσκολο να καλυφθούν μόνο από τη διατροφή μας. Πρώτη και καλύτερη η βιταμίνη C, για να μην αρρωστήσεις ποτέ! Αλλά και οι βιταμίνες A και D είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του σώματος. Η πρώτη για τα οφέλη της στον επιθηλιακό ιστό (μάτια, δέρμα, αναπνευστικό, ουροποιητικό) αλλά και στην ανάπτυξη οστών και δοντιών. Η δεύτερη είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και την ανάπτυξη των οστών ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα. Και, βέβαια, τα λιπαρά οξέα Ω-3, σε συνδυασμό με βιταμίνες D3, A και E, έρχονται μαζί στο πακέτο που γνωρίζουμε από παλιά ως μουρουνέλαιο Moller’s.

Θωράκιση με τρόπο... κλασικό: άσκηση

Χρειάζεται να κάνουμε ειδική μνεία στη χρησιμότητα της άσκησης; Αφού συνεχίζουμε να περνάμε αρκετό χρόνο μέσα στο σπίτι, η άσκηση θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τον μεταβολισμό σου και τις σωματικές σου λειτουργίες στο 100%. Είναι γνωστό πως η τακτική άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και κρατά σώμα αλλά και καρδιά σε «φόρμα». Λοιπόν, ξεκίνα τρέξιμο στον διάδρομο της Diadora! Αν πάλι το τρέξιμο δεν σου ταιριάζει, έχουμε τη λύση του ελλειπτικού! Το Diadora Astra Cross De-astracross θα σε βοηθήσει να γυμναστείς χωρίς κραδασμούς. Δεν σου κάνει ούτε αυτό; Έχουμε και ποδήλατο! Το Diadora Astra Db-astra πιάνει ελάχιστο χώρο και είναι οικονομικό και... θαυματουργό!

Θωράκιση all time classic: σωστή διατροφή

Φρόντισε να παίρνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά: βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και τις φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες! Τι καλύτερο από το να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένη πορτοκαλάδα; Ο στίφτης Sencor θα σε βοηθήσει σε αυτό, χωρίς να σε... εξουθενώνει! Αν προτιμάς... άλλα φρούτα, προτίμησε τον αποχυμωτή Sencor Slow Juicer, που λειτουργεί σε χαμηλές ταχύτητες, για να μη «καίει» τα θρεπτικά συστατικά. Βέβαια, εκτός των χυμών, πρέπει να τρως και σωστά! Ο ατμομάγειρας Ariete είναι η κατάλληλη συσκευή για να μαγειρεύεις με τρόπο υγιεινό, χωρίς να καταστρέφεις τα ευεργετικά συστατικά των πρώτων υλών.

Θωράκιση του σπιτιού: πλένουμε χέρια ξανά και πάλι!

Το πλύσιμο των χεριών είναι το βασικό μας όπλο απέναντι σε ιούς και βακτήρια. Βάλε έναν διανεμητή σαπουνιού στην κουζίνα αλλά και στο μπάνιο! Ή, αν προτιμάς κάτι πιο μαλακό για τα χέρια σου, το Dove Shea Butter θα τα κρατήσει… βελούδινα!

Κρατάμε σημειώσεις: μέτρηση!

Η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας - όσο πιο γρήγορα «πιάσεις» το πρόβλημα, τόσο πιο εύκολο είναι να το θεραπεύσεις! Λοιπόν, δες τι σου έχουμε: ηλεκτρονικό θερμόμετρο για να μη σου ξεφύγει ούτε... δέκατο, μετρητή χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων, για να ξέρεις πότε το παράκανες, ηλεκτρονικό πιεσόμετρο – για προφανείς λόγους – και… ηλεκτρονικό παλμογράφο και οξύμετρο! Είπαμε, δεν θέλουμε να σου ξεφύγει τίποτα!

Θωράκιση του σπιτιού: έξω γύρη και ιοί!

Ξεκινάμε με τον αέρα: καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι = καλύτερη ποιότητα ζωής. Ο ιονιστής – καθαριστής αέρα της Delonghi θα σου γίνει απαραίτητος, ειδικά αν έχεις αλλεργίες σε γύρη και σκόνη. Συνεχίζουμε με την υγιεινή του σπιτιού: ατμοκαθαριστής χειρός H.Koenig Nv60, για να έχεις όλες τις επιφάνειες αλλά και τα υφάσματα καθαρά και απολυμασμένα. Και, τέλος, το πλυντήριο της Bosch, με ειδική λειτουργία AllergyPlus, θα καθαρίσει τα ρούχα σου από όλους τους αλλεργιογόνους παράγοντες!

Τέλος, επειδή μερικές φορές είναι απαραίτητο να απαλύνουμε τα συμπτώματα, αν δεν την γλιτώσουμε από κάποια ίωση, το αρωματικό σιρόπι για το βήχα από την Korres, με θυμάρι, γλυκάνισο και μάραθο, θα βοηθήσει πολύ τον λαιμό σου, ενώ το σπρέι ρινικής αποσυμφόρησης της Lanes, με αιθέρια έλαια κυμίνου και ευκαλύπτου, θα βοηθήσει την αναπνοή και τη βλεννογόνο της μύτης!

Η νέα εποχή ξεκινά με ασφάλεια, είτε επιστρέφουμε στο σχολείο είτε συνεχίζουμε να μένουμε και να δουλεύουμε από το σπίτι, με τους καλύτερους «βοηθούς» από τα καταστήματα Public και το public.gr!