MCU Phase 4: Upcoming ταινίες και σειρές από το σύμπαν της Marvel!

Περίληψη: Με το φετινό Spiderman: Far From Home έκλεισε ένας τεράστιος κύκλος για τη Marvel, ο...

Με το φετινό Spiderman: Far From Home έκλεισε ένας τεράστιος κύκλος για τη Marvel, ο οποίος ξεκίνησετο 2008 με το πρώτο Iron Man. Μετά από 23 ταινίες και 11 χρόνια ολοκληρώθηκαν 3 φάσεις ταινιών, που όλες σημαδεύτηκαν από τις ταινίες Avengers και με το «Avengers: Endgame» ολοκλήρωσαν το «Infinity Saga». Η μηχανή που λέγεται Marvel, όμως, δεν δείχνει κανένα σημάδι κόπωσης και ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη γενιά, την Phase 4, του Marvel Cinematic Universe.

Η επόμενη φάσητου MCU θα περιλαμβάνει, εκτός από ταινίες, και τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες θα προβληθούν από τη συνδρομητική υπηρεσία Disney+. Την αρχή για την επόμενη γενιά κάνει η Scarlett Johansson, η οποία θα συνεχίσει να υποδύεται την Natasha Romanoff και πρωταγωνιστεί στο «Black Widow», που θα φτάσει στις αίθουσες το Μάιο του 2020.

Κινηματογραφικάθα ακολουθήσει η ταινία “The Eternals”, η οποία θα εισάγει πολλούς νέους και διαφορετικούς χαρακτήρες στον κόσμο της Marvel. Ενδιάμεσα στις δύο ταινίες θα ξεκινήσει και η προβολή του «The Falcon and The Winter Soldier» από το Disney+, στο οποίο θα βρεις τους δύο καλούς φίλους του Steve Rodgers να έρχονται ενάντια στον Baron Zemo, τον κακό του «Captain America: Civil War».

Νέους χαρακτήρες θα φέρει και η τρίτη ταινία του Phase 4 με τίτλο «Shang-Chi and the Legend of Ten Rings». Η προβολή της θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2021 και στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουμε, για πρώτη φορά, έναν χαρακτήρα από την ασιατική ήπειρο. Η 4η φάση ταινιών θα κλείσει με 2 sequel. Το πρώτο θα είναι η συνέχεια του Doctor Strange, ενώ το δεύτερο θα είναι η τέταρτη ταινία Thor. Σε αντίθεση με το Doctor Strange, όμως, που θα πρωταγωνιστεί και πάλι ο Benedict Cumberbatch, το «Thor: Love and Thunder» θα έχει νέο πρωταγωνιστή. Το mjölnir θα περάσει από τα χέρια του Chris Hemsworth σε αυτά της Natalie Portman ενώ η σκηνοθεσία θα είναι και πάλι από τον Taika Waititi.

Στο Disney+, εκτός του «The Falcon and The Winter Soldier» θα παίξουν επίσης και 4 ακόμα project του Phase 4. Τα τρία από αυτά, Wanda Vision, Loki, και Hawkeye, θα ακολουθούν τις ζωές των χαρακτήρων αυτών στο σύμπαν της Marvel, αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το «What If…?». Το «What If…?», το οποίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2021, θα είναι μια animated σειρά που θα παρουσιάζει εναλλακτικά γεγονότα από το σύμπαν της Marvel καιθα μας δείχνει πόσο διαφορετική θα ήταν η ιστορία αν ο Loki είχε για παράδειγμα το σφυρί του Thor.

Μπορεί να μάθαμε το πλάνο της Marvel για την επόμενη φάση, αλλά το ερώτημα παραμένει: Τι ακριβώς μας επιφυλάσσει η Marvel μετά το Endgame; Παρότι η ιστορία του MCU έδειξε να κορυφώνεται με το «Avengers: Endgame» το ενδιαφέρον του κοινού παραμένει αμείωτο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να περιμένουμε με ανυπομονησία την κινηματογραφική και τηλεοπτική πρεμιέρα των δημιουργιών της Marvel, για να δούμε πως είναι ο κόσμος μετά τον Thanos.