MediEvil: Ένας φίλος έρχεται από τα παλιά

Περίληψη: Το MediEvil είναι ένα από τα παιχνίδια που έχουν συνδέσει την παρουσία τους στην αγορά...

Το MediEvil είναι ένα από τα παιχνίδια που έχουν συνδέσει την παρουσία τους στην αγορά των videogames με τα πρώτα χρόνια του PlayStation. Κυκλοφόρησε ως action-adventure hack and slash από την SCE Cambridge το 1998 και έφερνε στο προσκήνιο την προσπάθεια του Sir Daniel Fortesque να εξιλεωθεί και να αποτρέψει την εισβολή του Zarok στο βασίλειο.

Η Sony αποφάσισε να επαναφέρει το παιχνίδι το 2019 σε μορφή remake, με βελτιωμένα γραφικά και τεχνικό τομέα και προσαρμοσμένο γενικότερα στη σημερινή εποχή του gaming.

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία του για τις 25 Οκτωβρίου του 2019 και μπορείτε να κάνετε από σήμερα την προ-παραγγελία σας στα καταστήματα public και στο public.gr.

https://youtu.be/OdFgmLIjYiw

Trivia:

  • Το παιχνίδι ξεκίνησε να δημιουργείται το 1995 στην Millenium Interactive στο Cambridge με τον προσωρινό τίτλο Dead Man Dan
  • Το αρχικό design σχεδιάστηκε από τον Chris Sorrell, ο οποίος είχε βάλει την υπογραφή του στη σειρά James Pond games.
  • Το εικαστικό μέρος έχει επηρεαστεί αρκετά από τον Tim Burton και το The Nightmare Before Christmas, ενώ το Dead Man Dan είχε στόχο να συνδυάζει αυτό το design με στοιχεία από το Ghost’n Goblins.
  • Ξεκίνησε να δημιουργείται ως arcade shooter για PC και SEGA Saturn, αλλά η Sony εξαγόρασε την ομάδα ανάπτυξης και το έκανε αποκλειστικό game του PlayStation.
  • Το soundtrack του αρχικού παιχνιδιού δημιουργήθηκε από τους Paul Arnold και Andrew Barnabas
  • Το MediEvil κυκλοφόρησε το 1998 στην Ευρώπη και την Αμερική και ένα χρόνο αργότερα στην Ιαπωνία
  • Στη σειρά έχουν κυκλοφορήσει ακόμη τα MediEvil 2 (2000), MediEvil: Resurrection (2005).