Meizu 16Xs: Ένα midrange smartphone με αέρα flagship!

Περίληψη: Ένα νέο smartphone ανακοίνωσε η Meizu, το οποίο, παρότι τα specs του δεν το δείχνουν,...

Ένα νέο smartphone ανακοίνωσε η Meizu, το οποίο, παρότι τα specs του δεν το δείχνουν, διαθέτει χαρακτήρα... flagship.

Η νέα συσκευή είναι το Meizu 16Xs, το οποίο διαθέτει κάποια premium χαρακτηριστικά που συνήθως βρίσκουμε σε ναυαρχίδες.

Ένα από τα premium χαρακτηριστικά του Meizu 16Xs είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η τοποθέτησή του έχει γίνει κάτω από την οθόνη των 6,2 ιντσών, η οποία είναι τεχνολογίας AMOLED.

Η ανάλυση της οθόνης είναι 2232x1080 και τα bezel είναι πάρα πολύ μικρά γύρω της. Δεν υπάρχει κάποιο notch στην οθόνη απλά τα περιθώρια επάνω και κάτω είναι ελάχιστα μεγαλύτερα από άλλες συσκευές.

Η κάμερα είναι ακόμα ένα premium χαρακτηριστικό του Meizu 16Xs, αφού η συσκευή διαθέτει τρεις αισθητήρες στην πίσω πλευρά. Η βασική κάμερα είναι ανάλυσης 48MP και διαθέτει διάφραγμα f/1.7. Η δεύτερη κάμερα του συστήματος είναι μία ultra-wide 8MP με φακό f/2.2, ενώ, τέλος, υπάρχει και ένας αισθητήρας των 5MP για μέτρηση απόστασης και βελτιωμένα πορτραίτα. Η selfie κάμερα αποτυπώνει φωτογραφίες στα 16 MP με διάφραγμα f/2.2.

Στο εσωτερικό της νέας συσκευής της Meizu υπάρχει ο επεξεργαστής Snapdragon 675 μαζί με 6GB RAM και τουλάχιστον 64GB αποθηκευτικού χώρου. Το Meizu 16Xs διαθέτει επίσης πολύ μεγάλη μπαταρία 4.000mAh, η οποία μπορεί να φορτίσει γρήγορα με την τεχνολογία mCharge της Meizu.

Όταν το Meizu 16Xs κυκλοφορήσει θα τρέχει την έκδοση λογισμικού Flyme OS 7.3 η οποία είναι βασισμένη στο Android 9.0 Pie. Το 16Xs θα είναι διαθέσιμο σε 4 χρώματα, άσπρο, μαύρο, μπλε και πορτοκαλί. Πέρα από τα 64GB, θα υπάρχει και έκδοση με 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Η κυκλοφορία του Meizu 16Xs θα ξεκινήσει από την Κίνα στις 10 Ιουνίου χωρίς να ξέρουμε ακόμα αν η συσκευή θα κυκλοφορήσει στη Ελλάδα.