Το Mi 9 Pro 5G της Xiaomi διαθέτει τη γρηγορότερη ασύρματη φόρτιση

Περίληψη: Αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα χαρακτηριστικά του είναι το Mi Charge Turbo, η νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης της Xiaomi. Με τον κατάλληλο ασύρματο φορτιστή θα μπορείς να δώσεις στο Xiaomi Mi 9 Pro 5G μέχρι και 30W ενέργειας. Αυτή είναι η γρηγορότερη ασύρματη φόρτιση σήμερα σε smartphone.

Το Xiaomi Mi 9 το ξέρεις σίγουρα ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε και το Mi 9T Pro με ακόμα καλύτερο σχεδιασμό. Η Xiaomi όμως δεν επαναπαύεται ποτέ και θα εντάξει ένα ακόμα μοντέλο στη σειρά Mi 9. To καινούργιο της smartphone είναι το Xiaomi Mi 9 Pro 5G, που διαθέτει δύο νέες λειτουργίες αρκετά αξιοσημείωτες.

Η πρώτη από αυτές είναι το 5G. Τα δίκτυα 5ης γενιάς θα μπουν σύντομα στη ζωή μας, και το Mi 9 Pro 5G είναι μόλις η δεύτερη συσκευή της Xiaomi που τα υποστηρίζει. Μπορεί τα 5G δίκτυα να βρίσκονται σε πιλοτική φάση δοκιμών στην Ελλάδα, αλλά, η 5η γενιά δικτύων έχει αρχίσει την εξάπλωσή της σε άλλες χώρες και η Xiaomi δεν θα μπορούσε να αφήσει αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Για να εξοπλίσει το Mi 9 Pro 5G με δυνατότητες 5G, η Xiaomi χρησιμοποίησε το modem της Qualcomm. Η Qualcomm παρέχει επίσης και τον επεξεργαστή ο οποίος είναι ο Snapdragon 855+. Θα υπάρχουν εκδόσεις της συσκευής με 8 ή 12GB RAM, με τη χωρητικότητα να φτάνει μέχρι και τα 512GB.

Το Mi 9 Pro 5G όμως, δεν είναι ούτε η πρώτη συσκευή με 5G και δεν θα είναι ούτε η τελευταία. Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα χαρακτηριστικά του είναι το Mi Charge Turbo, η νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης της Xiaomi. Με τον κατάλληλο ασύρματο φορτιστή θα μπορείς να δώσεις στο Xiaomi Mi 9 Pro 5G μέχρι και 30W ενέργειας. Αυτή είναι η γρηγορότερη ασύρματη φόρτιση σήμερα σε smartphone.

Η Xiaomi δεν σταμάτησε εκεί όμως καθώς εξόπλισε το Mi 9 Pro 5G και με την γρηγορότερη αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Επομένως, θα μπορείς να φορτίσεις άλλες συσκευές ασύρματα χρησιμοποιώντας το κινητό σου, και το ρεύμα που παρέχει η συσκευή είναι 10W.

Μαζί με το Xiaomi Mi 9 Pro 5G είχαμε και την ανακοίνωση του Mi 9 Pro. Η συσκευή αυτή θα διαθέτει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά – συμπεριλαμβανομένου και του Mi Charge Turbo – και θα απουσιάζει μόνο το 5G modem.

Όλα τα smartphone Xiaomi τα βρίσκεις στα καταστήματα Public και στο public.gr. Αν η Xiaomi αποφασίσει να φέρει το Mi 9 Pro ή το Mi 9 Pro 5G στην Ελλάδα τότε σίγουρα θα το βρεις στο Public.