Μια «ματιά» στο foldable smartphone της Google!

Περίληψη: Μπορεί η Samsung και η Huawei να πήραν τα πρωτεία στην δημιουργία αναδιπλούμενων συσκευών, αλλά...

Μπορεί η Samsung και η Huawei να πήραν τα πρωτεία στην δημιουργία αναδιπλούμενων συσκευών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Μεταξύ των εταιριών που εργάζονται σε foldable smartphone είναι, ασφαλώς, και η Google.

Την πληροφορία αυτή μοιράστηκε ο Mario Queiroz, υπεύθυνος της ομάδας ανάπτυξης των Pixel συσκευών. Όπως αποκάλυψε στο cnet, η Google εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό σε συσκευές με αναδιπλούμενη οθόνη. Αυτή τη στιγμή όμως η τεχνολογία έχει φτάσει μόνο σε επίπεδο πρωτοτύπου και δεν είναι κοντά σε επίσημη κυκλοφορία.

Το γεγονός πάντως ότι η Google πειραματίζεται με τεχνολογία αναδιπλούμενων οθονών δεν είναι καθόλου παράξενο. Το τμήμα hardware της εταιρείας εργάζεται πάνω σε πολλά πρωτότυπα σχέδια, που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές συσκευές.

Όταν η Google αποφασίσει τελικά να κυκλοφορήσει κάποια συσκευή με οθόνη που διπλώνει, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την πλευρά του software. Το Android έχει ήδη υποστήριξη για τέτοιο τύπο οθονών και επιτρέπει την απρόσκοπτη μετάβαση από μια διπλωμένη οθόνη σε μια... τελείως ανοιχτή!

Προς ώρας καμιά παραπάνω πληροφορία δεν έχει γίνει γνωστή, οπότε αναμένουμε. Stay tuned στο Public Blog για το μέλλον των foldable smartphones