H Microsoft ετοιμάζει νέα έκδοση του Edge βασισμένη στον Chrome

Περίληψη: O Edge υποτίθεται πως θα ήταν το... βαρύ πυροβολικό της Microsoft στη μάχη των browsers....

O Edge υποτίθεται πως θα ήταν το... βαρύ πυροβολικό της Microsoft στη μάχη των browsers. Σχεδιασμένος από το μηδέν, με ενσωματωμένη την Cortana και χωρίς legacy βαρίδια, θα αντικαθιστούμε μία και καλή τον Internet Explorer σε όλα τα νέα συστήματα.

Τέσσερα χρόνια μετά, το μερίδιο του Edge βρίσκεται κάτω του 5%, ενώ χρήστες και developers δεν έχουν μείνει ευχαριστημένοι με τη συμβατότητά του. Γι' αυτούς τους λόγους η Microsoft ανακοίνωσε πως θα ανασχεδιάσει τον Edge χρησιμοποιώντας την opensource πλατφόρμα Chromium, στην οποίαβασίζεται και ο Chrome της Google.

Η νέα έκδοση θα χρησιμοποιεί τις μηχανές Blink και V8 JavaScript προσφέροντας έτσι πολύ καλύτερη συμβατότητα και επομένως εμπειρία χρήσης με όλα τα site, ενώ παράλληλα θα έχει και βελτιωμένη αυτονομία, κάτι που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους mobile χρήστες.

Παρά την αλλαγή της μηχανής, η Microsoft δεν θα αλλάξει ούτε την ονομασία ούτε την εμφάνιση του browser, ενώ σκοπεύει να προσφέρει και έκδοση που θα είναι συμβατή με macOS.

Για την ώρα, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει πότε ακριβώς θα είναι έτοιμη η καινούργια έκδοση του Edge, όμως ο στόχος είναι να γίνει διαθέσιμη τους πρώτους μήνες της χρονιάς που διανύουμε.