Η Microsoft φέρνει το Xbox Live σε Android, iOS και Switch

Περίληψη: Όλα δείχουν ότι η Microsoft ετοιμάζεται να λανσάρει ένα σημαντικό Software Development Kit (SDK), που...

Όλα δείχουν ότι η Microsoft ετοιμάζεται να λανσάρει ένα σημαντικό Software Development Kit (SDK), που θα ενσωματώνει την υπηρεσία του Xbox live σε παιχνίδια για Android, iOS και Switch - φαντάσου κάτι σαν το Netflix στη gaming εκδοχή του! 

Σύμφωνα με το The Verge, ο αμερικανικός κολοσσός θα αποκαλύψει το cross-platform developer kit κατά τη διάρκεια του Game Developers Conference, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως και τις 22 Μαρτίου στον Σαν Φρανσίσκο.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι το Xbox Live θα μπορεί να συνδεθεί με παίκτες στις παραπάνω πλατφόρμες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν μαζί τους τα achievements, clubs, friend lists τους παντού και σε περισσότερες οθόνες – συσκευές, με την επιπλέον δυνατότητα να μπορούν να συνεχίζουν να παίζουν τίτλους που υποστηρίζουν το εν λόγω χαρακτηριστικό σε μορφή streaming.

Το ενδεχόμενο Project xCloud, όπως αποκαλείται, αναμένεται να περάσει σε φάση δημόσιων trials εντός του έτους, οπότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η εξέλιξη της υπόθεσης. Το Μάρτιο σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα.

Ορισμένοι τίτλοι Android ή iOS έχουν ήδη Xbox Live Achievements, όμως αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη μόνο σε τίτλους της Microsoft Studios. H εταιρεία κάνει λόγο για σημαντική επέκταση της δυνατότητας: «Το Xbox Live επεκτείνεται από τις 400 εκατομμύρια συσκευές gaming και τους 68 εκατομμύρια ενεργούς players σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια συσκευές με τη διάθεση του νέου cross-platform SDK».

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί σημαντικό μέρος της νέας αποστολής της Microsoft να φτάσει και σε άλλες αγορές, πέρα από τις παραδοσιακές του Xbox και το PC, φέρνοντας το λογισμικό της, τις υπηρεσίες της και τα παιχνίδια της σε gamers που βρίσκονται σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Υπομονή, λοιπόν, ως τον Μάρτιο... Διάβασες για τα δωρεάν Xbox games του Φεβρουαρίου;

Βρες στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr την πληρέστερη γκάμα πακέτων Xbox και απόκτησε τώρα ένα Xbox One S ή ένα Xbox One X!