What's new. Παιδί.
Τι είναι η δημιουργικότητα; Μήπως μεγαλώνετε έναν μικρό Picasso;
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Τι είναι η δημιουργικότητα; Μήπως μεγαλώνετε έναν μικρό Picasso;
> Τι είναι η δημιουργικότητα; Μήπως μεγαλώνετε έναν μικρό Picasso;
07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Τι είναι η δημιουργικότητα; Μήπως μεγαλώνετε έναν μικρό Picasso;

Η ζωγραφική εκτός από μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα που κρατά τα παιδιά απασχολημένα στον ελεύθερό τους χρόνο είναι και ένας τρόπος εκπαίδευσης του παιδιού. Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, τα χρώματα και τα σχέδια έχουν εξίσου εκπαιδευτικό χαρακτήρα με την ανάγνωση ενός βιβλίου.

Μέσα από τις μουτζούρες, τα αφηρημένα σχέδια και τα παιδιάστικα τοπία, οι λιλιπούτειοι φίλοι μας εκφράζουν όλα όσα βιώνουν, όσα αισθάνονται αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κατανοούν και ερμηνεύουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν και κινούνται. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρώτη καταγραφή από μέρους των παιδιών του κόσμου μας.

drawing
Δώστε του τα απαραίτητα υλικά και αφήστε το να δημιουργήσει!

 

Γιατί οι μπογιές είναι εξίσου σημαντικές με ένα βιβλίο;

Η ανάδειξη της ζωγραφικής και της εικαστικής δημιουργίας εν γένει σε σημαίνοντα παράγοντα της προαγωγής των γνώσεων των παιδιών έχει τεθεί επισταμένως τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής κοινότητας που προωθεί όλο και πιο πολύ την ένταξη  των εικαστικών στο σχολικό πρόγραμμα.  Μάλιστα, παιδιά στα οποία παρέχονται ευρέως ευκαιρίες για να εκφραστούν εικαστικά τείνουν να έχουν καλύτερη επίδοση σε αξιολογήσεις της ακαδημαϊκής ικανότητας και της νοημοσύνης. Έτσι το παιδί ζωγραφίζοντας αυτο-εκπαιδεύεται, αυτο-ανακαλύπτει, ερευνά και πειραματίζεται. Το σχέδιο αποτελεί γι΄ αυτό, όχι μόνο παιχνίδι αλλά και εκπαίδευση.

 Αν θέλετε λοιπόν το παιδί σας να κατακτήσει ευκολότερα τα αγαθά της μάθησης πρέπει να του δώσετε το χώρο, το χρόνο αλλά και τα απαραίτητα μέσα ζωγραφικής που θα του επιτρέπουν να αποτυπώσει εικαστικά όλα όσα θέλει. Πρέπει να ενθαρρύνετε ενεργά την εικαστική προσπάθεια του παιδιού, να του αφήνετε τα περιθώρια να επιλέξετε μόνο του τι θέλει να ζωγραφίσει και ποια χρώματα θέλει να χρησιμοποιήσει, να δείξετε εμπιστοσύνη στις ικανότητες σχεδίασης του, να του ζητήσετε να σας περιγράφει τι είναι αυτό που ζωγράφισε και φυσικά να το επιβραβεύετε για την προσπάθειά του.

 

Τι είναι η δημιουργικότητα; Μήπως μεγαλώνετε έναν μικρό Picasso;
Μαρκαδόροι Coolbee Fibre Super Washable (12 τεμάχια)

 

Τι να προμηθευτείτε για ασφαλείς και πρωτότυπες κατασκευές στο σπίτι

Εκτός από την υποστηριστική σας στάση, κρίνεται απαραίτητο να προμηθεύσετε τον λιλιπούτειο Πικάσο σας και με τα απαραίτητα εφόδια που θα διευκολύνουν το ζωγραφικό του οίστρο. Για αρχή λοιπόν καλό είναι να του αγοράσετε ένα κουτί ξυλομπογιές που ξύνονται εύκολα και καθαρά χωρίς να αφήνουν ακίδες, μια 12αδα μαρκαδόρους με ανθεκτική μύτη, μπλοκαρισμένη που δεν μπαίνει μέσα όσο και να τους πιέζεις, ένα μπλοκ ελεύθερου σχεδίου για να δημιουργήσει  σκίτσα και εντυπωσιακά σχέδια καθώς και μη τοξικές δακτυλομπογιές σε διάφορα χρώματα. Αν πάλι το είναι λάτρης της εικαστικής δημιουργίας και προτιμά να συνδυάζει ζωγραφική, κολλάζ και χειροτεχνίες τότε αγοράστε του μια κόλλα σε στικ με καπάκι ασφαλείας για να διατηρεί το προϊόν αναλλοίωτο, ένα σετ πλαστελίνες μη τοξικές και φυσικά ένα ψαλίδι με στρογγυλές μύτες και πλαστική λαβή για να κόβει όλα όσα χρειάζεται για να ολοκληρώσει το δημιούργημά του.

 Αφήστε λοιπόν τα παιδιά σας να αποτυπώσουν εικαστικά τη φαντασία τους και θα δείτε τις γνώσεις του όχι μόνο να εμπλουτίζονται αλλά και να βελτιώνονται!

 Δείτε όλα τα είδη ζωγραφικής εδώ.

 Δείτε όλα τα είδη χειροτεχνίας εδώ.

 

Τι είναι η δημιουργικότητα; Μήπως μεγαλώνετε έναν μικρό Picasso;
Μαρκαδόροι Coolbee Jumbo Super Washable (12 τεμάχια)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog