Model Y: το νέο ηλεκτρικό SUV της Tesla είναι εδώ

Περίληψη: Το είπε και το έκανε για άλλη μια φορά η Tesla, η οποία παρουσίασε χθες,...

Το είπε και το έκανε για άλλη μια φορά η Tesla, η οποία παρουσίασε χθες, σε ειδική εκδήλωση, το καινούργιο της mid-range SUV, το Tesla Model Y, με αυτονομία 480 χιλιομέτρων και κόστος $47.000.

To Tesla Model Y θα τοποθετηθεί στη μέση της γκάμας της εταιρείας, καλύπτοντας το κενό μεταξύ του Model 3 και του Model X, τόσο σε ότι αφορά το μέγεθος όσο και στο κόστος.

Το Model Y είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Model 3, αλλά μικρότερο από το Model X, όμως εξακολουθεί να μπορεί να φιλοξενήσει έως 7 επιβάτες. Στο ταμπλό του κυριαρχεί η οθόνη αφής των 15 ιντσών, που αποτελεί και το κέντρο ελέγχου του αυτοκινήτου, ενώ διαθέτει πανοραμική ηλιοροφή και χώρο αποσκευών που μπορεί να φθάσει τα 1.869 λίτρα.

Η πλήρης γκάμα θα περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα, τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα από το φθινόπωρο του 2020. To πρώτο μοντέλο που θα διατεθεί θα είναι το Long Range. Ταυτόχρονα θα διατεθούν η τετρακίνητη έκδοση - με διπλούς ηλεκτροκινητήρες, αυτονομία 450 χιλιομέτρων και κόστος $51.000-, καθώς και η έκδοση Performance, η οποία θα έχει επιδόσεις supercar με επιτάχυνση 0-100km σε μόλις 3,5sec και κόστος $60.000.

Το οικονομικό μοντέλο θα ακολουθήσει μερικούς μήνες μετά, συγκεκριμένα την άνοιξη του 2021 και θα προσφέρει αυτονομία 370 χιλιομέτρων, με κόστος στα $39.000. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε τα αυτοκίνητα της Tesla θα διατίθενται επίσημα και στη χώρα μας...