Μοναδικά κόμικς αποκλειστικά από την Public Βιβλιοθήκη

Περίληψη: Τα κόμικς ζουν τα τελευταία χρόνια την αναγέννησή τους και βρίσκονται στο επίκεντρο της ποπ...

Τα κόμικς ζουν τα τελευταία χρόνια την αναγέννησή τους και βρίσκονται στο επίκεντρο της ποπ κουλτούρας. Με τη βοήθεια υπερηρώων όπως ο Batman και ο Iron-Man, που πρωταγωνίστησαν σε πολύ επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές, τα κόμικ είναι πιο mainstream από ποτέ. Οι ταινίες όμως μπορούν να σου δώσουν μόνο ένα μικρό μέρος από την ιστορία κάθε ήρωα. Για μία αυθεντική εμπειρία, πρέπει να διαβάσεις τις ιστορίες όπως τις εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί τους, μέσα από το χαρτί και το μελάνι.

Η Public Βιβλιοθήκη περιλαμβάνει πάρα πολλά comic από όλους τους μεγάλους δημιουργούς και ανάμεσά τους θα βρεις πολλά διαμάντια, που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού. Αν έπρεπε να διαλέξουμε τα αγαπημένα μας από αυτά, τότε σίγουρα οι σούπερ ήρωες θα είχαν ιδιαίτερη θέση στις προτιμήσεις μας.

Πρώτος και καλύτερος ο Batman, ένας ήρωας χωρίς υπερδυνάμεις, αλλά με εξυπνάδα και… λεφτά. Είναι όμως όντως ήρωας; Στο «Batman: Λευκός Ιππότης» του Sean Murphy, θα ανακαλύψεις την άλλη πλευρά του νομίσματος, εκείνη στην οποία ο Batman είναι αυτός που αποτελεί απειλή και όχι σωτηρία για τη Gotham.

Ένας εξίσου σκοτεινός ήρωας που μάχεται για την πόλη του είναι ο Daredevil. Ο τυφλός υπερήρωας αποτελεί από το 1964 μία κλασική φιγούρα στα κόμικς της Marvel, ενώ, το 2015 έγινε και τηλεοπτική σειρά από το Netflix. Πολλοί από τους χαρακτήρες που είδαμε στη σειρά σχεδιάστηκαν από την πένα του πολυβραβευμένου Frank Miller, ο οποίος επαναπροσδιόρισε τον Daredevil και δημιούργησε την εικόνα που έχουμε σήμερα για αυτόν.

Ένας ακόμα αντισυμβατικός ήρωας είναι και ο Hellboy. Αυτός βέβαια έχει υπερδυνάμεις, οι οποίες προέρχονται από την κόλαση. Στην πρώτη του αποστολή, το μακρινό 1952, ο Hellboy θα βρεθεί στη Βραζιλία. Το Bureau for Paranormal Research and Defense θα στείλει αυτόν και μία μικρή ομάδα πρακτόρων να εξερευνήσουν ένα πορτογαλικό οχυρό του 16ου αιώνα στο οποίο συμβαίνουν πολλά παράξενα περιστατικά.

Κόμικς όμως δεν είναι μόνο οι σούπερ ήρωες. Από manga μέχρι και γελοιογραφίες τα κόμικ είναι ιδανικό μέσο για κάθε μορφής ιστορία. Ακόμα και κλασικά λογοτεχνικά έργα μπορούν να έρθουν στη ζωή μέσα από τα κόμικ. Χαρακτήρες όπως ο μυστικός πράκτορας James Bond, ο επιθεωρητής Sherlock Holmes ή ο Tyler Durden του Fight Club αποκτούν άλλη υπόσταση μέσα από την τέχνη των κόμικς.

Δεν έχει σημασία αν είσαι βετεράνος του είδους ή νέος στο χόμπι των κόμικς. Στο Public θα βρεις όχι μόνο μεγάλη ποικιλία αλλά και σημαντικές αποκλειστικές κυκλοφορίες από κόμικ που πρέπει σίγουρα να μπουν στη συλλογή σου.