Ψηφίστε Ελλάδα! Να μπει η Ακρόπολη στο ταμπλό Monopoly!

Περίληψη: Το κλασικό αγαπημένο επιτραπέζιο παιχνίδι όλων των εποχών έγινε 80 χρόνων και το γιορτάζει! Νέες εμπειρίες...

Το κλασικό αγαπημένο επιτραπέζιο παιχνίδι όλων των εποχών έγινε 80 χρόνων και το γιορτάζει! Νέες εμπειρίες παιχνιδιού με ψηφιακά και Online Μέσα, ειδική επετειακή έκδοση, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα Monopoly  και ένας μεγάλος διαγωνισμός για την επιλογή μεγάλων πόλεων που θα συμπεριληφθούν στη «MONOPOLY HERE & NOW: Παγκόσμια Έκδοση», είναι μόνο μερικές από τις επετειακές δράσεις του δημοφιλέστερου παιχνιδιού όλων των εποχών! Από την πρώτη της εμφάνιση το 1935, η MONOPOLY έχει αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον πάνω από 1 δισεκατομμυρίου παικτών σε 114 χώρες σε όλο τον κόσμο!  Μετά από οχτώ δεκαετίες, η  MONOPOLY συνεχίζει να γοητεύει μικρούς και μεγάλους, καθώς εξελίσσεται συνεχώς παρουσιάζοντας νέους τρόπους παιχνιδιού μονοπωλώντας έτσι το ενδιαφέρον του κόσμου, που δε φαίνεται να χορταίνει το παιχνίδι με τίποτα! Monopoly - 1935 Έτσι η Hasbro, αποφάσισε να γιορτάσει τα γενέθλια του παιχνιδιού προσφέροντας στους αχόρταγους «Μονοπολίστες» της νέες εμπειρίες παιχνιδιού, όχι μόνο από το κλασσικό επιτραπέζιο παιχνίδι, αλλά και ψηφιακά, με ηλεκτρονικά παιχνίδια σε κινητά, κονσόλες και online μέσα από σημαντικές συνεργασίες με τις εταιρίες Ubisoft & EA. Επίσης, για την 80ή επέτειο της MONOPOLY, δημιούργησε την ειδική «επετειακή» έκδοση MONOPOLY 80 χρόνων με «vintage» ταμπλό, κάρτες και χαρτονομίσματα, διαχρονικά πιόνια, ξύλινα σπίτια και ξενοδοχεία, την οποία μπορείτε να βρείτε ήδη διαθέσιμη στα καταστήματα παιχνιδιών. mnpl2Η πραγματική έκπληξη, όμως δεν είναι αυτή! Με αφορμή τη νέα «MONOPOLY HERE & NOW: Παγκόσμια Έκδοση», που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, η Hasbro καλεί τους λάτρεις του παιχνιδιού να επιλέξουν ποιές μεγάλες πόλεις από όλο τον κόσμο θα εμφανίζονται ως τίτλοι ιδιοκτησίας στo ταμπλό του παιχνιδιού, μέσα από την ιστοσελίδα www.buzzfeed.com/votemonopoly. Φυσικά, ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις βρίσκεται και η Αθήνα, η οποία έχει ήδη σκαρφαλώσει στην 7η θέση στον παγκόσμιο χάρτη, ανάμεσα σε 80 χώρες! Μη χάνεις, λοιπόν, χρόνο! Μπες κι εσύ να ψηφίσεις την Αθήνα, για να ανεβάσουμε την πόλη και τη χώρα μας ακόμα πιο ψηλά!    40 FUN FACTS ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ MONOPOLY!
 1. H MONOPOLY είναι ένα από τα πιο αγαπημένα οικογενειακά επιτραπέζια παιχνίδια παγκοσμίως.
 2. Η MONOPOLY έχει εκδοθεί μέχρι στιγμής σε 47 γλώσσες και πωλείται σε 114 χώρες.
 3. Τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως έχουν παίξει την MONOPOLY. 
 4. Ο Τσαρλς Ντάροου (Charles Darrow) δημιούργησε για πρώτη φορά την MONOPOLY το 1933.
 5. Η καταγωγή του Τσαρλς Ντάροου είναι από την Φιλαδέλφεια ΗΠΑ.
 6. Για το πρωτότυπο παιχνίδι ο Ντάροου χρησιμοποίησε αντικείμενα από το σπίτι του. Οι κάρτες ήταν χειρόγραφες,  το ταμπλό καλυμμένο με μουσαμά, τα ξενοδοχεία και τα σπίτια ήταν ξύλινα.
 7. Το επιτραπέζιο παιχνίδι MONOPOLY 80 χρόνων περιέχει  1 πιόνι που αντιπροσωπεύει την κάθε μια από τις 8 δεκαετίες, τη μπανιέρα, την ατμομηχανή σιδηροδρόμου, το πουγκί χρημάτων, τη γάτα, το κανόνι, τον ιππέα, το τρόπαιο MONOPOLY Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
 8. Ο Ντάροου προσπάθησε να πουλήσει το επιτραπέζιο παιχνίδι MONOPOLY στα αδέρφια Πάρκερ (Parker Brothers), που όμως το απέρριψαν εξαιτίας «52 βασικών λαθών», όπως η διάρκεια του παιχνιδιού, το θέμα και η πολυπλοκότητα.
 9. Ο Ντάροου αποφάσισε να κατασκευάσει και πουλήσει το επιτραπέζιο παιχνίδι MONOPOLY σε τοπικά καταστήματα στη Φιλαδέλφεια. Μετά την τοπική επιτυχία τα αδέρφια Πάρκερ το ξανασκέφτηκαν και διαπραγματεύτηκαν με τον Ντάροου τα δικαιώματα χρήσης του παιχνιδιού.
 10. Τα επιτραπέζια παιχνίδια  MONOPOLY  κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ και τη Βρετανία  το 1935 από τα  αδέρφια Πάρκερ (Parkers Brothers).
 11. Τα επίσημα γενέθλια της MONOPOLY είναι στις 19 Μαρτίου, τότε το 1935 κατοχυρώθηκαν τα πνευματικά δικαιώματα στον Ντάροου από τα αδέρφια Πάρκερ. Έτσι δημιουργήθηκε το μπραντ «MONOPOLY».
 12. Μέσα σε ένα χρόνο από το λανσάρισμα της MONOPOLY στην Αμερική, 35,000 αντίγραφα από το παιχνίδι κατασκευάζονταν κάθε εβδομάδα.   
 13. Η πρώτη έκδοση πωλήθηκε έναντι 2 δολαρίων.
 14. Η πιο ακριβή έκδοση του παιχνιδιού δημιουργήθηκε από τον Sidney Mobell, διάσημο κοσμηματοπώλη στο Σαν Φρανσίσκο. Με αξία που ανέρχεται τα 2 εκατομμύρια δολάρια, το παιχνίδι διέθετε κάρτες από χρυσό 23 καρατίων και ζάρια με διαμαντένια επένδυση.
 15. Το επιτραπέζιο παιχνίδι MONOPOLY περιγράφετε ως “Γρήγορο Επιτραπέζιο Παιχνίδι Αγοραπωλησίας Ιδιοκτησιών.”
 16. Στο ταμπλό του επιτραπέζιου υπάρχουν 40 κενές θέσεις, 28 ιδιοκτησίες (22 δρόμοι, 4 σιδηρόδρομοι και 2 χώροι δημόσιας υπηρεσίας).
 17. Στο κλασσικό επιτραπέζιο παιχνίδι MONOPOLY υπάρχουν 4 γωνίες οι οποίες αφορούν εντολές όπως ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ / ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ / ΑΦΕΤΗΡΙΑ / ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ.
 18. Στο κλασσικό επιτραπέζιο παιχνίδι MONOPOLY υπάρχουν 32 σπίτια και 12 ξενοδοχεία.
 19. Από το 1935 έχουν κατασκευαστεί 6 δισεκατομμύρια πράσινα σπίτια και 2,25 δισεκατομμύρια κόκκινα ξενοδοχεία.
 20. Στο κλασσικό επιτραπέζιο παιχνίδι MONOPOLY υπάρχουν 28 κάρτες ιδιοκτησίας, 16 Κάρτες εντολών, 16 Κάρτες Αποφάσεων.
 21. Από τις 16 Κάρτες Αποφάσεων στο παιχνίδι MONOPOLY οι 10 δίνουν στους παίκτες χρήματα. 
 22. Από τις 16 Κάρτες εντολών στο παιχνίδι MONOPOLY οι 10 θα σε μετακινήσουν σε άλλη θέση στο ταμπλό.
 23. Τα «πρόσωπα» του παιχνιδιού είναι ο κος. MONOPOLY, ο « Jake Jailbird» και ο αστυνομικός Έντουαρντ Μαλόι (Edward Malloy).
 24. Το σύνολο των χρημάτων στο κλασσικό παιχνίδι MONOPOLY είναι $20,580.
 25. Για να γίνει το παιχνίδι πιο σύντομο στο κλασσικό επιτραπέζιο παιχνίδι MONOPOLY, το 2008 παρουσιάστηκε το γρήγορο ζάρι.
 26. Το μεγαλύτερο διάρκειας παιχνίδι MONOPOLY διήρκησε 70 συνεχόμενες ημέρες.
 27. Το 2008 έσπασε το ρεκόρ με τους περισσότερους ταυτόχρονους παίκτες MONOPOLY. Έπαιξαν 3.000 άνθρωποι. 
 28. Χάρτες απόδρασης, πυξίδες και αρχεία κρύβονταν στα επιτραπέζια MONOPOLY που έμπαιναν λαθραία στα στρατόπεδα αιχμαλώτων στη Γερμανία, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη θέση των ψεύτικων χρημάτων τοποθετούνταν αληθινά.
 29. Τη δεκαετία του 1970, δημιουργήθηκε η έκδοση Μπράιγ της MONOPOLY για όσους έχουν προβλήματα όρασης.
 30. Το 1990 το επιτραπέζιο παιχνίδι  MONOPOLY JUNIOR παρουσιάστηκε για τους μικρούς της θαυμαστές ηλικίας κάτω των 8 χρονών.
 31. Το 2013 η MONOPOLY ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ (EMPIRE) παρουσίασε τα ισχυρότερα brands  του κόσμου και έναν νέο τρόπο παιχνιδιού διαρκείας κάτω των 30 λεπτών. Ο παίκτης που θα «χτίσει» πρώτος τον ουρανοξύστη ως την κορυφή με τις εμπορικές επωνυμίες,  κερδίζει!
 32. Το 2014 λανσαρίστηκε το επιτραπέζιο παιχνίδι MY MONOPOLY το οποίο δίνει την δυνατότητα στους παίκτες να προσωποποιήσουν το ταμπλό, τα πιόνια, τις κάρτες με δικές τους φωτογραφίες.
 33. Η MONOPOLY παγκοσμίως έχει 160 αδειούχους (licensees) που έχουν το δικαίωμα χρήσης του brand.
 34. Κάποιες από τις εκδόσεις του κλασσικού παιχνιδιού περιλαμβάνουν αθλητικές ομάδες, εταιρίες, τηλεοπτικά σόου, κινούμενα σχέδια και άλλα.
 35. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα MONOPOLY έχει λάβει χώρα σε μέρη όπως Τόκυο, Μόντε Κάρλο, Τορόντο.
 36. Ο πρώτος νικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος  MONOPOLY ήταν ο Lee Bayrd από της ΗΠΑ το 1973 στη Νέα Υόρκη.
 37. Το προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MONOPOLY έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας το 2009.
 38. Το 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MONOPOLY θα λάβει χώρα στο Μακάο της Κίνας στις 7-9 Σεπτεμβρίου του 2015.
 39. Ψηφιακές εκδόσεις του παιχνιδιού MONOPOLY είναι τώρα διαθέσιμες στις μεγαλύτερες πλατφόρμες, κινητά, εφαρμογές, κονσόλες, online παιχνίδια μέσα από τις σημαντικές συνεργασίες όπως τις εταιρίες Ubisoft & EA.
 40. Η επίσημη σελίδα MONOPOLY στο Facebook έχει πάνω από 11.5 εκατομμύρια Facebook fans οι οποίοι προέρχονται από 40 διαφορετικές χώρες.
  Monopoly - 1962

Ανακαλύψτε περισσότερα στοιχεία και διασκεδαστικές πληροφορίες για την ιστορία της MONOPOLY στο http://hasbrogames.gr/monopoly/about.html

     Διαβάστε επίσης στο Public Blog Μουσική- ταινίες- βιβλία: νέες κυκλοφορίες για ψυχαγωγία στο σπίτι!