Motorola One Vision: Android One και οθόνη 21:9!

Περίληψη: Οι οθόνες των smartphone γίνονται όλο και πιο «ψηλές», με τους περισσότερες κατασκευαστές να αφήνουν...

Οι οθόνες των smartphone γίνονται όλο και πιο «ψηλές», με τους περισσότερες κατασκευαστές να αφήνουν πίσω τους τη συνήθη αναλογία 16:9. Το επόμενο βήμα σε αυτή την τάση είναι οι οθόνες με αναλογία 21:9,που φέρνουν... κινηματογραφική εμπειρία θέασης στην παλάμη σου.

Η Motorola γίνεται η δεύτερη εταιρία, μετά τη Sony, που χρησιμοποιεί τέτοια οθόνη, στο Motorola One Vision που μόλις ανακοινώθηκε.

Η νέα συσκευή της Motorola ξεχωρίζει, φυσικά, για την οθόνη της, η οποία διαθέτει ανάλυση FHD+ αλλά έχει μια τρύπα πάνω αριστερά, που φιλοξενεί τη selfie κάμερα ανάλυσης 25MP. Στην πίσω όψη βρίσκουμε κορυφαία κάμερα 48MP με OIS, ενώ υπάρχει ακόμα ένας αισθητήρας απόστασης των 5MP.

Η Motorola έχει ρυθμίσει την κάμερα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδει φωτογραφίες 12MP, συνδυάζοντας κάθε 4 πίξελ σε 1. Αυτό αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα, ιδιαίτερα σε λήψεις χαμηλού φωτισμού, όπου το φως είναι περιορισμένο.

Πέρα από την οθόνη, όμως, και η επιλογή του επεξεργαστή από την Motorola είναι αρκετά ασυνήθιστη. Στο One Vision χρησιμοποιείται επεξεργαστής Exynos, που, όπως μπορεί ήδη να γνωρίζεις, είναι η σειρά επεξεργαστών της Samsung. Μέχρι σήμερα η μόνη άλλη εταιρία που έχει χρησιμοποιήσει Exynos επεξεργαστές, πλην της ίδιας της Samsung, ήταν η Meizu.

Συγκεκριμένα, ο επεξεργαστής που χρησιμοποιείται στο Motorola One Vision είναι ο οκταπύρηνος Exynos 9609,ο οποίος συνοδεύεται από 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Ακόμα, στα τεχνικά χαρακτηριστικά, συναντάμε μπαταρία 3.500mAh,η οποία μπορεί να φορτίσει γρήγορα μέσω του φορτιστή των 15W που υπάρχει στη συσκευασία.

Οι Android συσκευές της Motorola έχουν εδώ και χρόνια μια έκδοση με ελάχιστες τροποποιήσεις. Το Motorola One Vision είναι ακόμα καλύτερο από αυτό καθώς ανήκει στο πρόγραμμα Android One, που σημαίνει ότι θα λαμβάνει αναβαθμίσεις για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Η συσκευή κυκλοφορεί ήδη στην Λατινική Αμερική ενώ σύντομα θα έρθει και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το Motorola One Vision θα είναι διαθέσιμο σε δύο ιδιαίτερα ιριδίζοντα χρώματα, ένα σε μπλε και ένα σε χάλκινη απόχρωση!