What's new. Ψυχαγωγία.
Movie time: 9+1 ταινίες που φέρνουν τα Χριστούγεννα νωρίτερα!
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Movie time: 9+1 ταινίες που φέρνουν τα Χριστούγεννα νωρίτερα!
> Movie time: 9+1 ταινίες που φέρνουν τα Χριστούγεννα νωρίτερα!
19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Movie time: 9+1 ταινίες που φέρνουν τα Χριστούγεννα νωρίτερα!

Καθώς το θερμόμετρο κατεβαίνει και οι γιορτές πλησιάζουν, αν δεν είσαι από τους τυχερούς που έχουν μέρες άδειας για να αποδράσουν από το σπίτι και την καθημερινότητα, είναι σκόπιμο να φροντίσεις ώστε οι ώρες που θα περάσεις «εντός των τειχών», να είναι όσο το δυνατόν πιο χαλαρωτικές. Και τι πιο χαλαρωτικό εκεί που κάθεσαι στον καναπέ σου, από το να σκεπαστείς με μία κουβέρτα, να χαμηλώσεις τα φώτα και να απολαύσεις μία αγαπημένη ταινία;

Φυσικά, για να γίνει αυτό θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να μην εξαρτάσαι από το πρόγραμμα της τηλεόρασης, της συνδρομητικής, του Netflix ή όποιας άλλης υπηρεσίας χρησιμοποιείς, αλλά να έχεις τη δική σου συλλογή με ταινίες. Με τόσες χιλιάδες ταινίες σε κάθε μορφής οπτικό δίσκο (DVD, Blu-ray), η επιλογή δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως βάζοντας δύο παραμέτρους στην εξίσωση είναι ευκολότερο να κάνεις μία αρχή.

Αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, δικά σου ή ανίψια, καλό είναι να υπάρχουν διαθέσιμες μερικές κλασσικές χριστουγεννιάτικες ταινίες. Και το «Mόνος στο σπίτι» δεν μπορεί παρά να είναι η πρώτη που έρχεται στο μυαλό. H ταινία που έχει μεγαλώσει τρεις γενιές πιτσιρικάδων, αποτελεί ακόμα και σήμερα μία από τις πιο ξεκαρδιστικές εποχικές κωμωδίες και δεν υπάρχει παιδί ή ενήλικας, που δε θα «κολλήσει» μπροστά του.

Εξίσου κλασσική επιλογή είναι και η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», με τον Jim Carrey να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως Ebenezer Scrooge, στην ψηφιακή μεταφορά του κλασσικού παραμυθού του Dickens, υπό την σκηνοθεσία του Robert Zemeckis.

Αντίστοιχα, λίγες ταινίες έχουν προσεγγίσει το ρόλο του Άγιου Βασίλη με τόση πλάκα όσο ο «Ο Άγιος Βασίλης μου», με τον Tim Allen και τον γιο του να αναλαμβάνουν να μοιράσουν όλα τα δώρα με το έλκηθρο για να μην χαλάσει η ημέρα των Χριστουγέννων.

Επίσης από τη λίστα δεν μπορεί να λείπει ένας πραγματικά κλασσικός τίτλος, όπως το «Θαύμα στο Μανχάταν» όπου η μικρή Susan Walker μαθαίνει να πιστεύει ξανά στον Άγιο Βασίλη.

Βέβαια, δεν σημαίνει πως όλες οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες πρέπει να είναι παιδικές. Αν λοιπόν το ζητούμενο είναι κάτι πιο ενήλικο, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη» του Burton, σε ειδική έκδοση σε διπλό DVD για να δεις όχι μόνο το αριστουργηματικό animation, αλλά και να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες για το πώς γυρίστηκε.

Εκτός όμως από τις Χριστουγεννιάτικες ταινίες, η περίοδος των εορτών είναι ιδανική για να φρεσκάρεις ταινίες από τα αγαπημένα σου franchises. Καθώς η αγωνία για το Avengers: End Game έχει χτυπήσει κόκκινο, ποια καλύτερη ευκαιρία για να ξαναθυμηθείς χαρακτηριστικές ταινίες από το Marvel Cinematic Universe.

Που ξεκινάς; Μα φυσικά τους «Εκδικητές» που ένωσαν τους μεγαλύτερους ήρωες της Marvel και ξαναέγραψαν τους κανόνες για το πώς πρέπει να είναι οι ομαδικές Super Hero ταινίες τον 21ο αιώνα.

Επόμενη στάση; Οι «Φύλακες του Γαλαξία» που διεύρυναν τα όρια του MCU πέρα από τα όρια της Γης, βάζοντας στο παιχνίδι την πιο πολύχρωμη και εντυπωσιακή διαγαλαξιακή ομάδα ηρώων, με την έκδοση σε Blu-ray να διακρίνεται για την ποιότητα της εικόνας και του ήχου.

Τρίτος σταθμός το «Αντ-μαν», που αποτελεί μία από τις ταινίες του MCU που μπορεί να δει και κάποιος αμύητος και να περάσει καλά, ιδανικά σε 3D Blu-ray, αφού τα εφέ τις ταινίας με τον ήρωα που αυξομειώνει σε μέγεθος, αποκτούν άλλη διάσταση σε τρισδιάστατη προβολή.

Σταθμός τέταρτος δεν μπορεί να είναι άλλος από το «Captain America 3: Εμφύλιος Πόλεμος», που έφερε τα πάνω κάτω στο MCU χωρίζοντας τους αγαπημένους ήρωες σε δύο στρατόπεδα. Με το Blu-ray να προσφέρει πραγματικά καθηλωτική εικόνα αντίστοιχη του θεάματος της ταινίας.

Τέλος δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο κλείσιμο από το «Thor – Ragnarok», που έκανε πραγματικότητα το team-up του Thor και του Hulk σε μία ταινία που έχει δράση και χιούμορ στις σωστές ποσότητες.

Δεν ξέρουμε για σένα, αλλά εμείς έχουμε ήδη βάλει τα ποπκορν να ψήνονται!

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog