Μένουμε σπίτι / Ήρθε η ώρα να γίνεις σινεφίλ!

Περίληψη: Ευκαιρία να δούμε όσες ταινίες θέλουμε, εκείνες που είχαμε αφήσει στη μέση στο παρελθόν αλλά και όσες είχαμε στη λίστα μας για «όταν έχουμε χρόνο». Πάμε να δούμε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις από την ομάδα του Public!

Είπαμε, μένουμε σπίτι και περνάμε καλά! Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εντός: να διαβάσουμε επιτέλους τα βιβλία που δεν προλαβαίναμε, να δούμε όσες ταινίες θέλουμε, εκείνες που είχαμε αφήσει στη μέση στο παρελθόν αλλά και όσες είχαμε στη λίστα μας για «όταν έχουμε χρόνο». Πάμε να δούμε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις από την ομάδα του Public!

Αρχή με το «Πόνος και Δόξα» του Pedro Almodóvar, τo οποίο διηγείται την ιστορία ενός σκηνοθέτη, ο οποίος αναπολεί τη ζωή και τις δημιουργίες του. Συνεχίζουμε με δύο ακόμα ιστορίες καλλιτεχνών, και το «La La Land», την ταινία που έφερε ξανά τα μιούζικαλ στο προσκήνιο. Emma Stone και Ryan Gosling, Μία και Σεμπάστιαν, μια ηθοποιός και ένας μουσικός στο Χόλιγουντ. Οι ξεχωριστές ιστορίες γίνονται ένα, με τους δυο τους να ερωτεύονται, να ονειρεύονται, να ελπίζουν και τελικά να προχωρούν παραπέρα. Η ιστορία τους απέσπασε 6 Όσκαρ και αξίζει σίγουρα μια θέση στην ταινιοθήκη σου. Αν στο ράφι με τα DVD εντόπισες -μόλις- μια σημαντική έλλειψη μιούζικαλ, τώρα είναι η ευκαιρία να προσθέσεις σε αυτό τη συλλογή «Rodgers & Hammerstein 6 timeless musicals», η οποία αποτελείται από μερικές από τις κλασικότερες ταινίες του είδους.

Επιστρέφουμε στους πρόποδες του Χόλιγουντ, εκεί όπου διαδραματίζεται και η τελευταία ταινία του Quentin Tarantino. Το «Once Upon a Time in Hollywood» κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2019 και μπορείς ήδη να το βρεις σε DVD. Η ιστορία του θα σε πάει πίσω στο 1969, όπου ένας ηθοποιός προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της βιομηχανίας του θεάματος. Περίπου την ίδια εποχή συμβαίνουν και τα γεγονότα στο «Κάλεσμα», μόνο που εδώ τα φαινόμενα είναι πιο τρομακτικά. Αν είσαι λάτρης των θρίλερ, και δεν έχεις δει «Το Κάλεσμα», καιρός να το κάνεις.

Για να ελαφρύνουμε λίγο τη διάθεση, όμως, ας δούμε και κάποιες κωμωδίες που ίσως να έχουν ξεφύγει της προσοχής σου. Αφήνοντας για λίγο την αμερικάνικη ποπ κουλτούρα, και εστιάζοντας στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, συναντάμε το «Θεέ μου, τι σου κάναμε; 2». Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες γαλλικές παραγωγές του 2019. Λίγο πιο πίσω, στο 2007, κυκλοφόρησε «H Πένα του Πεπρωμένου», μια μουσική κωμωδία με τον -πάντα ξεκαρδιστικό- Jack Black σε ρόλο πρωταγωνιστή. Πρόσθεσε γέλιο στο πρόγραμμα, βάζοντας και τις δύο ταινίες στη συλλογή σου!

Θα κλείσουμε τις προτάσεις μας με φαντασία... επιστημονική φαντασία. Κάθε σινεφίλ που σέβεται τον εαυτό του έχει δει την original τριλογία του Star Wars. Μία προβολή δεν είναι ποτέ αρκετή, όμως, γι΄ αυτό φρόντισε να υπάρχουν στη συλλογή σου και οι τρεις ταινίες, για να τις δεις ξανά και ξανά και ξανά. Στη σύγχρονη εποχή της επιστημονικής φαντασίας το κινηματογραφικό σύμπαν που κυριαρχεί δεν είναι αυτό του George Lucas, αλλά εκείνο της Marvel. Το υπερηρωικό «Εκδικητές 4: Η Τελευταία Πράξη» έσπασε τα ταμεία και έφερε στο αποκορύφωμά του το Infinity Saga. Η DC δεν κατάφερε σχεδόν ποτέ να απειλήσει τη Marvel στο Box Office, εκτός από πολύ πρόσφατα. Ο «Joker» του Todd Philips μας έβαλε βαθιά στην ψυχοσύνθεση του αντιπάλου του Batmam. Κάνε δικό σου το DVD, το οποίο κυκλοφορεί αποκλειστικά στο Public, και θυμήσου ξανά την πορεία του αποτυχημένου κωμικού Arthur Fleck στην πόλη της Gotham.

Ρίξε μια ματιά στο menoumespiti.public.gr, για ακόμα περισσότερες ιδέες ώστε να εκμεταλλευτείς δημιουργικά τον χρόνο σου!