The War of the Rohirrim / Όσα ξέρουμε για την animated ταινία Lord of the Rings

Περίληψη: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών θα αποκτήσει prequel animated ταινία. Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim;

Έχουν περάσει 20 χρόνια από την ημέρα που ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών έκανε πρεμιέρα στα σινεμά. Η τριλογία που έγραψε ο J.R.R. Tolkien και μετέφερε στην μεγάλη οθόνη ο Peter Jackson έχει ακόμα φανατικούς θαυμαστές και παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής, οπότε Warner Bros και New Line Cinema αποφάσισαν να επεκτείνουν το κινηματογραφικό σύμπαν με νέο περιεχόμενο. Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν πως ξεκίνησαν την ανάπτυξη της ταινίας The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim.

Η νέα ταινία θα είναι animated και θα αποτελεί prequel του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Η ιστορία στο The War of the Rohirrim εκτυλίσσεται 250 χρόνια πριν τα γεγονότα της τριλογίας και θα εστιάσει στην ιστορία του Helm’s Deep, του θρυλικού οχυρού, που ήταν κομβικής σημασίας στην δεύτερη ταινία, The Two Towers. Στο The War of the Rohirrim θα γνωρίσουμε την ιστορία ενός σημαντικού βασιλιά της Rohan, του Helm Hammerhead.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Warner Bros. Animation και New Line Cinema, η νέα ταινία αποτελεί ανεξάρτητη ιστορία αλλά κομμάτια της θα συνδέονται με την original τριλογία, καθώς η ταινία θα παρουσιάσει μια από τις σημαντικότερες μάχες της Μέσης Γης, που βοήθησε να δημιουργηθεί ο κόσμος που είδαμε στην τριλογία του Peter Jackson. Αυτό το project όμως δεν έχει κάποια σχέση με την σειρά The Lord of the Rings, που βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη και θα προβληθεί από το Amazon.

Σκηνοθέτης της animated ταινίας Lord of the Rings: The War of the Rohirrim είναι ο Kenji Kamiyama, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία σε animated παραγωγές. Συμβουλευτικό ρόλο στην παραγωγή θα έχει η Philippa Boyens, σεναριογράφος της original τριλογίας. Οι φωνές που θα ακούσουμε στην ταινία δεν έχουν ακόμα επιλεγεί αλλά η New Line Cinema και η Warner Bros. Animation δήλωσαν πως έχουν θέσει την νέα ταινία σε “fast track” άρα η ανάπτυξή της αναμένεται να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς.

Το πότε θα κυκλοφορήσει το The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim είναι ακόμα άγνωστο. Το σίγουρο είναι πως οι fans του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θα απολαύσουν σύντομα νέο περιεχόμενο από τον κόσμο του J.R.R. Tolkien!