Let It Be / Σαν σήμερα κυκλοφορεί το τελευταίο studio album των Beatles

Περίληψη: Στις πλευρές του περιλαμβάνονται θρυλικά κομμάτια όπως “Dig A Pony”, “Across The Universe”, “Dig It", “Maggy Mae” και πολλά ακόμα!

Πριν από 51 χρόνια ακριβώς, στις 8 Μαΐου 1970, κυκλοφόρησε το Let It Be, το οποίο έμελλε να είναι το τελευταίο studio album που κυκλοφόρησαν οι Beatles. Στις πλευρές του περιλαμβάνονται θρυλικά κομμάτια όπως “Dig A Pony”, “Across The Universe”, “Dig It", “Maggy Mae” και πολλά ακόμα.

Η διασημότερη -ίσως- μπάντα όλων των εποχών είχε αποφασίσει τη διάλυσή της μόλις έναν μήνα νωρίτερα. Παρά τη διάλυση των Beatles, ο δίσκος έφτασε αισίως στα ράφια των δισκοπωλείων, καθώς οι ηχογραφήσεις είχαν ήδη ολοκληρωθεί αρκετό καιρό πριν.

Οι πρόβες και οι ηχογραφήσεις του Let it Be πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 1969. Αρχικά στα Twickenham Film Studios και αργότερα στο υπόγειο και τη στέγη των κεντρικών γραφείων της Apple (όχι της γνωστής σε όλους μας Apple) στο Savile Row του Λονδίνου.

Video Duration
1:22


Πριν την κυκλοφορία του πλήρους δίσκου, τον Απρίλιο του 1969 κυκλοφόρησαν τα singles “Get Back” και “Don't Let Me Down”. Το album θα ερχόταν πάνω από έναν χρόνο αργότερα, καθώς οι Beatles αποφάσισαν να επικεντρωθούν στη δημιουργία ενός διαφορετικού δίσκου, του “Abbey Road”.

Η ιδέα πίσω από αυτή την κυκλοφορία ήταν το “Let It Be” να αποτυπώσει τον ζωντανό ήχο του συγκροτήματος χωρίς πολλά εφέ στη μουσική. Παρόλα αυτά η απόφαση άλλαξε, με τον παραγωγό Phil Spector να κάνει αργότερα τροποποιήσεις σε κάποια κομμάτια.

Το τελικό αποτέλεσμα κυκλοφόρησε στις 8 Μαΐου 1970, και, όπως ίσως μαντεύεις, έφτασε στο #1 των charts. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το “Let It Be” έμεινε στην κορυφή για 3 εβδομάδες ενώ παρέμεινε στα charts για 59 εβδομάδες συνολικά. Στην Αμερική το άλμπουμ παρέμεινε για 4 εβδομάδες στο #1 και για 55 εβδομάδες είχε παρουσία στα charts.

Απόκτησε το “Let It Be” ή όποιο άλλο album θες από την δισκογραφία των Beatles στα καταστήματα Public ή στο public.gr!