Νέα AirPods: Τα κορυφαία ακουστικά κάνουν level-up!

Περίληψη: Αυτή είναι, το δίχως άλλο, η εβδομάδα της Apple, αν δεν το έχεις καταλάβει. Οι...

Αυτή είναι, το δίχως άλλο, η εβδομάδα της Apple, αν δεν το έχεις καταλάβει. Οι ανακοινώσεις πέφτουν βροχή και η μεγαλύτερη εταιρεία από το Cupertino της California έχει βαλθεί να μας κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας!

Η σημερινή ημέρα επιφύλασσε ολοκαίνουρια AirPods. Όχι πως δεν το περιμέναμε, βεβαίως, αλλά όλες οι πληροφορίες που είχαμε διαθέσιμες μιλούσαν για «κάποια στιγμή μέχρι το καλοκαίρι». Ε, τελικά, η «κάποια στιγμή» ήταν πριν μισή ώρα.

Το πρώτο πράγμα που σπεύδει η Apple να διαφημίσει στην ανακοίνωσή της, είναι το νέο τσιπάκι ονόματι H1, το οποίο κινεί τα νήματα εντός των νέων AirPods, καθώς και κάποια άλλα πράγματα, ουδόλως δευτερεύοντα. Ποια είναι αυτά; Κατ’ αρχήν, η αυξημένη κατά 50% διάρκεια των AirPods σε χρόνο ομιλίας. Έπειτα, η υποστήριξη του γνωστού… «Hey Siri». Και τρίτον το ότι πλέον διαθέτει θήκη η οποία μπορεί και τα φορτίζει ασύρματα!

Μιλώντας για τον επεξεργαστή H1, η Apple περιορίζεται στο να αναφέρει πως τον σχεδίασε εκ του μηδενός, μόνη της, ειδικά για χρήση σε ακουστικά. Μεταξύ άλλων, παρέχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα, γρηγορότερους χρόνους σύνδεσης, αυξημένο χρόνο ζωής της μπαταρίας – άρα και μειωμένη κατανάλωση – και, βέβαια, συμβατότητα με τη Siri.

Αυτό σημαίνει πως, πλέον, μπορεί να παρακολουθεί τους ήχους για να ακούσει το χρήστη να λέει «Hey Siri», αντί να χρειάζεται να ακουμπήσεις το ακουστικό με το χέρι, όπως τα AirPods πρώτης γενιάς.

Επίσης, αν και έρχονται με την κλασσική θήκη, υπάρχει η επιλογή της Wireless Charging Case, η οποία είναι συμβατή με την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης Qi και σου επιτρέπει να φορτίσεις τα AirPods σου χωρίς καλώδια!

Η διάθεση των νέων AirPods αρχίζει, στην Αμερική τουλάχιστον, από την επόμενη εβδομάδα. Για την Ελλάδα... αναμένουμε!