Νέα Apple iPhone Xs και Xs Max και… όχι μόνο!

Περίληψη: Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, η Apple ανακοίνωσε χθες το βράδυ στο Steve Jobs Theater...

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, η Apple ανακοίνωσε χθες το βράδυ στο Steve Jobs Theater του νέου της campus την καινούργια γενιά iPhones και όχι μόνο. Για άλλη μία χρονιά, οι διαρροές αποδείχτηκαν έγκυρες και η εταιρεία από το Cupertino έδειξε όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία νέα iPhones (!) που ακολουθούν τη σχεδίαση που εισήγαγε το περσινό επετειακό iPhone X. Δίπλα σε αυτά, η εταιρεία παρουσίασε και τις ανανεωμένες εκδόσεις του Apple Watch και του HomePod, αφήνοντας παραπονεμένους μόνο όσους περίμεναν να ανακοινωθεί και η νέα γενιά iPad. Ας δούμε όμως τις ανακοινώσεις πιο αναλυτικά.iPhone Xs και iPhone Xs MaxΟι σταρ της βραδιάς δεν ήταν άλλοι από τους διαδόχους του iPhone X, δηλαδή τα iPhone Xs και iPhone Xs Max. Αμφότερα ακολουθούν την σχεδίαση του προκατόχου τους και διαθέτουν πρόσοψη, η οποία καλύπτεται πλήρως από την Super Retina OLED οθόνη, με διαγώνιο 5,8” στο iPhone Xs και 6,5” στο Xs Max, το οποίο γίνεται το iPhone με τη μεγαλύτερη οθόνη που έχει κατασκευάσει ποτέ η Apple. Ανοξείδωτο ατσάλι εφάμιλλο των ιατρικών εργαλείων, γυάλινη πλάτη που επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση, πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP 68 και τρεις αποχρώσεις (ασημί, χρυσή και space grey) συμπληρώνουν τα φυσικά χαρακτηριστικά των νέων «κοσμημάτων» της Apple. Στην καρδιά τους βρίσκεται το πιο ισχυρό και έξυπνο chip που έχει κατασκευάσει η εταιρεία, το A12 «Bionic» που επιτρέπει στα νέα iPhone να προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις σε εφαρμογές και παιχνίδια και απαράμιλλη ποιότητα εικόνας σε φωτογραφίες και βίντεο και υψηλότερη αυτονομία μπαταρίας. Tα δύο iPhone διαθέτουν καινούργιο σύστημα κάμερας με δύο αισθητήρες των 12 MP, με δύο φακούς (ένα Wide F/1.8 και ένα Telephoto F/2.4), με οπτική σταθεροποίηση, υποστήριξη 2x οπτικού ζουμ, καινούργια λειτουργία Smart HDR για φωτογραφίες με απίστευτο δυναμικό εύρος και ανανεωμένο Portrait mode με δυνατότητα να αλλάξεις το βάθος πεδίου μετά τη λήψη της φωτογραφίας.

Οι βελτιώσεις δε σταματούν εδώ, καθώς ανασχεδιασμένο είναι και το Face ID ώστε να είναι πιο γρήγορο και ασφαλές από ποτέ, ο αποθηκευτικός χώρος ξεκινάει από τα 64 GB και μπορεί να φτάσει και τα 512 GB, υπάρχει υποστήριξη για ταχύτητες Gigabit LTE, ενώ για πρώτη φορά σε iPhone θα υπάρχει δυνατότητα dual SIM, με τη χρήση eSIM σε συνεργασία με συγκεκριμένους παρόχους. Οι προ-παραγγελίες για τα δύο κορυφαία iPhone θα ξεκινήσουν στις 21 Σεπτεμβρίου και οι συσκευές θα γίνουν κανονικά διαθέσιμες στην χώρα μας στις 28 Σεπτεμβρίου.

iPhone XrΠρόκειται για μία εξαιρετική προσθήκη στη γκάμα της εταιρείας, ειδικά για όσους δεν μπορούν να αποκτήσουν τα iPhone Xs/Xs Max. Το iPhone Xr διαθέτει και αυτό πρόσοψη που καλύπτεται πλήρως από την οθόνη, με τη διαφορά ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με πάνελ τεχνολογίας LCD με διαγώνιο 6,1”, το οποίο απαιτεί ειδικές τεχνικές στην κατασκευή του ώστε να μπορεί να φθάνει απ’ άκρη σ’ άκρη, εξ ου και για αυτό η εταιρεία το ονομάζει Liquid Retina Display. Και εδώ η πλάτη είναι γυάλινη (με υποστήριξη ασύρματης φόρτισης), το σασί μεταλλικό (Αλουμίνιο 7000), και αδιαβροχοποίηση (IP67), ενώ η συσκευή θα διατίθεται σε έξι ζωηρές αποχρώσεις -λευκή, μαύρη, μπλε, κοραλλί, κίτρινη και κόκκινη. Ο αποθηκευτικός χώρος ξεκινάει από τα 64 GB και φθάνει τα 256 GB, ενώ το iPhone Xr δεν υστερεί σε επιδόσεις αφού και αυτό χρησιμοποιεί το A12 «Βionic». Όσο για τη φωτογραφία το iPhone Xr διαθέτει μονό σύστημα κάμερας, όμως με τον ίδιον αισθητήρα και wide φακό (με οπτική σταθεροποίηση και F/1.8) με των iPhone Xs/Xs Max, και προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες Smart HDR και ρύθμισης του βάθους πεδίου, εκμεταλλευόμενο την ισχύ του A12 Bionic. Για το iPhone Xr θα χρειαστεί να περιμένεις λίγο παραπάνω, αφού οι προ-παραγγελίες θα ανοίξουν στις 19 Οκτωβρίου και οι συσκευές θα διατεθούν στην αγορά στις 26 Οκτωβρίου.Apple Watch Series 4Και κάπως έτσι φθάνουμε και στην τέταρτη γενιά Apple Watch, η οποία είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ. Tα νέο Apple Watch διαθέτουν μεγαλύτερη οθόνη, κατά 35% για το μοντέλο των 40mm και 32% για το μοντέλο των 44mm, ενώ χρησιμοποιούν το ανασχεδιασμένο digital crown το οποίο προσφέρει πλέον haptic feedback, δίνοντάς σου την ότι περιστρέφεις κανονική μηχανική κορώνα. Στο εσωτερικό τους βρίσκεται το καινούργιο dual core 64-bit S4 chip της Apple το οποίο προσφέρει διπλάσια ισχύ χωρίς να επιβαρύνει την αυτονομία. Τα νέα Apple Watch χρησιμοποιούν την έκδοση 5 του watchOS, το οποίο έρχεται με πολλές νέες προσόψεις και δυνατότητες παραμετροποίησης της εμφάνισης του ρολογιού, ώστε να μπορείς να βλέπεις με μία ματιά τις πιο χρήσιμες για εσένα πληροφορίες. Η πιο σημαντική καινοτομία, πάντως, έχει να κάνει με την υγεία και τα νέα Apple Watch είναι τα πρώτα καταναλωτικά προϊόντα που προσφέρουν δυνατότητα λήψης ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG), δυνατότητα για την οποία έχουν πάρει πιστοποίηση από τον FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ). Τα νέα Apple Watch θα γίνουν διαθέσιμα στη χώρα μας στις 28 Σεπτεμβρίου.

Για ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία για τα προϊόντα που παρουσίασε χθες η Apple, μείνε συντονισμένος στο Public Blog!