Η νέα Apple TV με ανάλυση 4K και HDR αλλάζει τις ισορροπίες

Περίληψη: Τελευταία φορά που κυκλοφόρησε νέο Apple TV ήταν το 2015, με την εταιρεία πλέον να...

Τελευταία φορά που κυκλοφόρησε νέο Apple TV ήταν το 2015, με την εταιρεία πλέον να έχει πολλούς λόγους για να το αναβαθμίσει. Πιθανώς, ένας από αυτούς τους λόγους να αντικατοπτρίζεται και στις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οι οποίες θέλουν την Apple να ενδιαφέρεται να αγοράσει τα δικαιώματα για το franchise "James Bond"! Για την ακρίβεια, η Apple φέρεται να σκοπεύει να ανταγωνιστεί online υπηρεσίες όπως η Google movies, το ίδιο το Hollywood, αλλά μέχρι και την καλωδιακή τηλεόραση. Δηλαδή να θέλει να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο.

Apple TV 4K

Όπως έχετε καταλάβει, το νέο Apple TV πέρασε από τη Full HD στην ανάλυση 4K. Δεν τελειώνουν, όμως, εδώ οι βελτιώσεις, αφού, όπως είδαμε και στο iPhone X, υποστηρίζει και HDR περιεχόμενο. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει τα HDR10 και Dolbly Vision που είναι τα πιο δημοφιλή πρότυπα αυτή τη στιγμή στις περισσότερες υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix. Βέβαια, το “καλύτερη ποιότητα” σημαίνει συνήθως και πιο ακριβό περιεχόμενο, αλλά ευτυχώς εδώ αυτό δεν ισχύει. Ταινίες 4K θα έχουν την ίδια τιμή με την ανάλυση HD και, όποιες ταινίες έχετε αγοράσει ήδη, θα μετατραπούν αυτόματα σε 4K, χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση. Επίσης, αναλόγως της τοποθεσίας του χρήστη, θα δίνει την επιλογή για προβολή live περιεχομένου, όπως αγώνες ποδοσφαίρου και "ζωντανά" δελτία ειδήσεων.Η συνεργασία μεταξύ συσκευών της Apple μεγαλώνει και η εφαρμογή Apple TV θα τρέχει και σε iPhone και iPad. Μέχρι και το HomePod θα μπορεί να συνδεθεί με το Apple TV. Ακόμα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, είναι η υποστήριξη Bluetooth 5.0, που σημαίνει πολλά για όσους χρησιμοποιούν ασύρματα ακουστικά κατά τη χρήση του Apple TV. Εκτός από καλύτερη ποιότητα ήχου, θα προσφέρει και μεγαλύτερη εμβέλεια.

Δύναμη

Για τους πιο διαβασμένους, πάμε στο hardware του νέου Apple TV, το οποίο είναι ακόμα πιο ισχυρό. Στο εσωτερικό, όλες τις διεργασίες επωμίζεται ο επεξεργαστής Apple A10X Fusion με αρχιτεκτονική 64-bit, τον οποίο χρησιμοποιεί και το iPad Pro. Κατά την παρουσίαση του νέου Apple TV, στο event της προηγούμενης εβδομάδας, αναφέρθηκε πως το μηχάνημα έχει διπλάσια επεξεργαστική ισχύ, αλλά και τέσσερις φορές πιο δυνατό υποσύστημα γραφικών.

Παρελκόμενα & Θύρες

Στη συσκευασία του Apple TV υπάρχει η κεντρική μονάδα Apple TV 4K, το ασύρματο χειριστήριο Siri, ένα καλώδιο τροφοδοσίας και ένα καλώδιο USB σε Lightning. Καλώδιο HDMI στη συσκευασία δεν υπάρχει και θα πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά. Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχουν διαθέσιμες 3 θύρες: αυτή της τροφοδοσίας, HDMI και υποδοχή για καλώδιο Ethernet (δικτύου), ώστε να συνδέεται στο internet. Στο τηλεχειριστήριο φυσικά υπάρχει μικρόφωνο ώστε να δέχεται εντολές η φωνητική βοηθός Siri, αλλά και touch για πιο άνετο χειρισμό. Τα κουμπιά πάνω στο χειριστήριο παραμένουν τα ίδια και η μπαταρία του μπορεί να διαρκέσει μήνες χωρίς φόρτιση.