Διαλέγουμε laptop: 10 κορυφαίες προτάσεις για τη νέα χρονιά

Περίληψη: Οι γιορτές τελείωσαν, το νέο έτος ξεκίνησε και, όπως κάθε χρόνο, θα έκανες τον απολογισμό...

Οι γιορτές τελείωσαν, το νέο έτος ξεκίνησε και, όπως κάθε χρόνο, θα έκανες τον απολογισμό σου και θα έθεσες και κάποιους στόχους προκειμένου το 2019 να κυλήσει καλύτερα. Συνήθως οι στόχοι που θέτουμε είναι προσωπικοί – όπως το να χάσουμε περιττά κιλά, να κάνουμε περισσότερη γυμναστική, να ανανεώσουμε το look και την εμφάνισή μας- ή ψυχαγωγικοί – να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας, να ταξιδέψουμε περισσότερο, να περάσουμε ποιοτικότερο χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα.

Μη ξεχνάς όμως και την... επένδυση σε φρέσκο τεχνολογικό εξοπλισμό! Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείς laptop στη δουλειά σου, ένα καινούργιο, πιο ισχυρό ή πιο ευέλικτο laptop μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις πιο παραγωγικός και να κερδίσεις σε ελεύθερο χρόνο. Αν είσαι φοιτητής, θα μπορείς να ολοκληρώσεις τις εργασίες σου παντο και αν είσαι gamer -εκτός του να παίξεις όλα τα νέα παιχνίδια- να αρχίσεις να πειραματίζεσαι πιο άνετα με το game streaming.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, για σένα δέκα ποιοτικά laptop που μπορούν να ανταποκριθούν άριστα στις ανάγκες σου, όποιες και αν είναι αυτές.

All around

Ξεκινώντας από σένα που ψάχνεις ένα σύστημα για γενική βασική χρήση, το LenovoIdeapad 330-15IKBR είναι μια πολύ οικονομική λύση, με βασικά προσόντα τον 4-πύρηνο επεξεργαστή, FHD οθόνη και θύρα USB-C. Για πιο απαιτητική χρήση, το DellInspiron 5570προσφέρει επεξεργαστή Core i5, 8GB RAM και 256άρι SSD.

Τα Thin ‘n Light

Για σένα, που θέλεις ένα σύστημα για να το έχεις πάντα μαζί σου, θα πρέπει να εστιάσεις στο βάρος και στο πάχος. Στα 1,4 κιλά και με πάχος που δεν ξεπερνάει τα 1,6 εκατοστά, το AsusZenBook UX433FA δεν θα σε κουράσει στη μεταφορά, διαθέτει το ιδανικό hardware για δουλειές γραφείου, ενώ η σχεδίασή του είναι μοντέρνα και η ποιότητα κατασκευής του κορυφαία. Αν πάλι θέλεις μια κλασσική λύση, τότε πας καρφωτός για το AppleMacBook Air MRE82GR/A. Το laptop που γέννησε την κατηγορία, στην έκδοση του 2018 ζυγίζει μόλις 1,25 κιλά, έχει πάχος 1,56 εκατοστά, αυτονομία που αγγίζει τις 10 ώρες, διαθέτει οθόνη Retina και το δαγκωμένο μήλο στην πλάτη... με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Τα υβριδικά

Αν το ζητούμενο είναι η μεγαλύτερη ευελιξία, πρέπει να στραφείς σε ένα υβριδικό σύστημα. Για σένα, που το budget σου είναι περιορισμένο, ένα laptop όπως το HPX360 14-dd0000nv θα σου προσφέρει την άνεση της χρήσης 4-σε-1 (Laptop, Tablet, Tent, Stand), ενώ θα σε καλύψει από πλευράς ισχύος για καθημερινές εργασίες. Εναλλακτικά -και λίγο πιο πάνω σε κόστος- το 12άρι Surface Pro της Microsoft, προσφέρει σε ένα πακέτο laptop και tablet, καθώς διαθέτει αποσπώμενο πληκτρολόγιο, ενώ έχει μία από τις καλύτερες οθόνες που θα βρεις στην κατηγορία.

Τα gaming «θηρία»

Κάπως έτσι φθάνουμε και σε σένα, τον gamer. Εδώ οι προτάσεις μας είναι τέσσερις. Αν ψάχνεις κάτι στις 15,6” το Asus FX504GE-E4062T ή το  HPPavilion 15-bc405nv αποτελούν αμφότερα δύο ολοκληρωμένες προτάσεις. Πολύ κοντά στο hardware, διαθέτουν κάρτα γραφικών GeForce GTX 1050 Τi, 8GB μνήμης RAM, διπλό αποθηκευτικό σύστημα με SSD 128GB και HDD 1TB και φωτιζόμενα πληκτρολόγια. To Asus προσφέρει πιο ισχυρό επεξεργαστή (Core i7έναντι Core i5), ενώ το HP έχει το πλεονέκτημα της τιμής.

Αν τώρα θέλεις ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος, έχουμε και εδώ δύο προτάσεις σε διάσταση 17,3 ιντσών: τα AsusROG Strix GL703GM-EE095T και HPOmen 17-AN120NV. Οι ομοιότητες σε hardware είναι αρκετές με επεξεργαστή Core i7-8750Η 8ης γενιάς, 12 GB RAM, διπλό αποθηκευτικό σύστημα (SSD 128 GB και HDD 1 TB) και φωτιζόμενα πληκτρολόγια. To ASUS όμως υπερέχει σε κύκλωμα γραφικών (Geforce 1060 έναντι Geforce 1050), ενώ και η οθόνη του είναι πιο γρήγορη (120Ηz, 3 msec), με το HP να είναι σημαντικά πιο οικονομικό.

Μπες τώρα στο public.gr ή επισκέψου ένα κατάστημα Public και εξασφάλισε το κατάλληλο σύστημα για τις δικές σου ανάγκες!