«Animal» της Lisa Taddeo/ Ένα μυθιστόρημα που θίγει ένα από τα πιο επίκαιρα θέματα

Περίληψη: Το μυθιστόρημα της ταλαντούχας Lisa Taddeo έχει συζητηθεί όσο τίποτα άλλο. Μας μιλά για ένα θέμα που μας αφορά όλους: τη βία κατά των γυναικών.

Μετά το υπερεπιτυχημένο, non-fiction βιβλίο της «Τρεις Γυναίκες», η Lisa Taddeo επιστρέφει με το «Animal», ένα μυθιστόρημα που καταπιάνεται με το - πάντα επίκαιρο - θέμα της βίας κατά των γυναικών και αξίζει να διαβαστεί από όλους.

«Animal» – Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Τζοάν μεγαλώνοντας, πέρασε τη ζωή της υπομένοντας μόνιμα, τις αγριότητες των ανθρώπων. Το μυθιστόρημα ξεκινά με το αφεντικό της Τζόαν, να εισβάλλει στο εστιατόριο που βρισκόταν εκείνη και να αυτοπυρπολείται μπροστά της. Για αυτό η Τζοάν αποφασίζει να φύγει από τη Νέα Υόρκη και πάει να αναζητήσει την Αλίκη, μια διάσημη εκπαιδεύτρια γιόγκα, που εντόπισε στο εξώφυλλο ενός περιοδικού στη Νέα Υόρκη. Είναι το μόνο άτομο εν ζωή που μπορεί να της συμπαρασταθεί. Έτσι, καθώς βρίσκεται στο Λος Άντζελες, ξυπνούν μέσα της οι μνήμες από το φρικτό γεγονός που είχε στοιχειώσει κάθε βήμα της ζωής της και τελικά το αντιμετωπίζει ανακτώντας τις δυνάμεις της.

Το «Animal» είναι η απεικόνιση της εσωτερικής γυναικείας οργής και μια ενδελεχής αναζήτηση και έρευνα των συνεπειών που έχει η ανδροκρατούμενη κοινωνία. Μεγάλο μέρος του εσωτερικού μονόλογου της Joan σχετίζεται με την ασάφεια που νιώθει για τις δικές της επιθυμίες και την εμμονή της με τα συνεχή παιχνίδια εξουσίας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Το μυθιστόρημα αυτό, μας φέρνει αντιμέτωπους με θέματα σχετικά με την σεξουαλικότητα και τις σχέσεις εξουσίας ανάμεσα στα δύο φύλα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Lisa Taddeo με καταγωγή από την Ιταλία, ζει στην Αμερική και εργάζεται ως συγγραφέας. Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά New York, Esquire, Elle Glamour κ.α. Δύο διηγήματα της, το "42 (2017)" και το "Suburban Weekend (2019)" έχουν κερδίσει στα βραβεία Πούσκαρτ. Το 2019 διάσημο βιβλίο της «Τρεις γυναίκες» έγινε το #1 best seller των New York Times. Για να γράψει τις «Τρεις Γυναίκες», η Taddeo και η οικογένειά της έκαναν το γύρο της Αμερικής 6 φορές.

Το “Animal” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bloomsbury Publishing PLC και μπορείς να τα βρεις στο public.gr!