«Το δώρο 2» / Η μεγάλη επιστροφή του Στέφανου Ξενάκη

Περίληψη: «Ένα τσικ μπορεί να απέχει η ζωή που ζεις από αυτή που ονειρεύεσαι», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Στέφανος Ξενάκης στη συνέχεια του best seller του. Πάμε να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο πιο ενθαρρυντικό βιβλίο του καλοκαιριού!

Τα βιβλία του Στέφανου Ξενάκη δεν μπορούν να χαρακτηριστούν απλώς αναγνώσματα προσωπικής ανάπτυξης. Η αρχή έγινε με το «Το Δώρο», που έφτασε στα χέρια μας πριν από περίπου δύο χρόνια. Ένα βιβλίο που έμοιαζε με ένα εκτενές post-it, αισιόδοξο και ενθαρρυντικό, ένα σημείωμα που, αν μπορούσες, θα το τύπωνες και θα το διάβαζες στον εαυτό σου κάθε μέρα. Τη σκυτάλη πήρε o «Κάπταιν», ένα βιβλίο που σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση με τους δικούς σου γονείς αλλά και τον τον γονιό που κρύβεις μέσα σου.

Λίγο πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι, στην πιο κατάλληλη συγκυρία μετά την πανδημία του κορονοϊού, έφτασε το νέο βιβλίο του Στέφανου Ξενάκη. Το timing δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο! «Το δώρο 2», το δεύτερο μέρος του best seller, έφτασε μόλις στα ράφια του Public - φυσικά και ηλεκτρονικά.

Η συνέχεια του πρώτου βιβλίου στοχεύει να σε ωθήσει να πάρεις καλύτερες αποφάσεις. Την ώρα που διστάζεις για την οποιαδήποτε αλλαγή, «Το δώρο 2» θα σου αποδείξει πως είναι η στιγμή για δράση. Μια φαινομενικά ασήμαντη κίνηση μπορεί να σε οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, ακόμα κι αν αυτό δε φαίνεται από την αρχή. Για να πετύχεις αυτό που ονειρεύεσαι, άλλωστε, δεν θα πρέπει να προσπερνάς τα δώρα που σου δίνει η ζωή.

Τα δώρα αυτά δεν θα είναι πάντα εμφανή, γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να μάθεις να τα αναγνωρίζεις και να τα… ανοίγεις μόλις σου δοθεί η ευκαιρία. «Δώρο» μπορεί να είναι μια φευγαλέα στιγμή ή μια απόφαση του δευτερολέπτου. Προτιμώντας, εκείνη την κρίσιμη στιγμή, την πράξη από την απραξία, μπορείς να αλλάξεις τις ισορροπίες στη ζωή σου. Αυτό μας δείχνει ο Στέφανος Ξενάκης στη συνέχεια του bestseller «Το δώρο».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά και ο συγγραφέας: «Όταν είσαι ανάμεσα στο να το κάνεις ή να μην το κάνεις το τσικ, πάντα να το κάνεις. Δεν θα μάθεις ποτέ ποιο τσικ είναι αυτό που θα σου αλλάξει τη ζωή αν δεν το κάνεις».

Για να γίνει το μήνυμά του ακόμα πιο κατανοητό, ο Στέφανος Ξενάκης βασίζεται σε καθημερινές ιστορίες ζωής, οι οποίες θα σε κάνουν να αναρωτηθείς πώς μπορείς να ζήσεις διαφορετικά από εδώ και πέρα. Βάλε τον εαυτό σε ένα διαφορετικό mindset, πιο ενεργό, και ξεκίνα από σήμερα κιόλας τις θετικές αλλαγές στη ζωή σου.

«Το δώρο 2» είναι ήδη διαθέσιμο στο public.gr και στα καταστήματα Public. Μπορείς να ανακαλύψεις ακόμα περισσότερα για το νέο βιβλίο, στη διαδικτυακή εκδήλωση του Public με το Στέφανο Ξενάκη. Συντονίσου στις 9 Ιουνίου στη σελίδα του Public στο Facebook!