Ο «Δράκουλας» απέκτησε επιτέλους την έκδοση που του αξίζει!

Περίληψη: Ναι, είναι γεγονός, ο «Δράκουλας» επέστεψε! Το θρυλικό μυθιστόρημα τρόμου είναι ξανά διαθέσιμο στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό μέσα από μία πολύ ειδική έκδοση.

Την Public Βιβλιοθήκη είμαστε σίγουροι ότι την γνωρίζεις. Αν δεν την ξέρεις ή χρειάζεσαι μία ανανέωση, έχουμε και λέμε: Η Public Βιβλιοθήκη φιλοξενεί τις εκδόσεις του Public και περιλαμβάνει βιβλία που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Αποτελείται από κλασικά έργα τα οποία επανεκδίδονται, καθώς, αξίζει να βρίσκονται στις επιλογές του αναγνωστικού κοινού ακόμα και σήμερα.

Η νεότερη προσθήκη στη συλλογή είναι ο θρυλικός «Δράκουλας» του Bram Stoker. Το κλασικό horror fiction αριστούργημα δημιούργησε ουσιαστικά την εικόνα του βαμπίρ που γνωρίζουμε σήμερα. Η ποπ κουλτούρα ακόμα αντλεί στοιχεία από το χαρακτήρα του Bram Stoker όταν θέλει να απεικονίσει βαμπίρ, βρικόλακες και άλλα μακάβρια όντα. Στην Ελλάδα το βιβλίο έχει εκδοθεί αρκετές φορές, αλλά, ποτέ δεν του δόθηκε η προσοχή που του αρμόζει.

Χάρη στη βιβλιοθήκη του Public, όμως, ήρθε η ώρα για τον Κόμη Δράκουλα των Καρπαθίων να αποκτήσει την έκδοση που του αξίζει. Το νέο βιβλίο κλέβει τις εντυπώσεις από την πρώτη ματιά και το πρώτο άγγιγμα, καθώς έχει δοθεί προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Από τη μετάφραση, την επιμέλεια κειμένου και την αισθητική του εξωφύλλου μέχρι την ποιότητα του χαρτιού και την επιλογή της γραμματοσειράς. Η μοναδικότητα αυτής την έκδοσης έγκειται σε ακόμα έναν παράγοντα, τα σκίτσα που συνοδεύουν το βιβλίο. Ο «Δράκουλας» που θα βρεις αποκλειστικά στην Public Βιβλιοθήκη συνοδεύεται από τις μοναδικές γκραβούρες του βραβευμένου Αργεντίνου ζωγράφου/σκιτσογράφου Luis Scafati. Μία από αυτές κοσμεί και το εξώφυλλο του βιβλίου.

Αν γνωρίζεις τον Δράκουλα μόνο από μεταγενέστερες δημιουργίες τότε ας μιλήσουμε λίγο για την πλοκή του βιβλίου. Ο Κόμης Δράκουλας είναι ένας ευγενής από την Τρανσυλβανία που προσπαθεί να μετακομίσει στην Αγγλία. Για να το κάνει αυτό προσλαμβάνει τον δικηγόρο Τζον Χάρκερ ο οποίος τον επισκέπτεται στον πύργο του. Εκεί θα ανακαλύψει τις τρομακτικές λεπτομέρειες για την ζωή και την ταυτότητα του Κόμη και θα συνειδητοποιήσει ότι είναι φυλακισμένος στο κάστρο του. Τη συνέχεια θα την ανακαλύψεις στις σελίδες του βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε.

Ακόμα και να έχεις διαβάσει το Δράκουλα στο παρελθόν, η νέα έκδοση αξίζει μία θέση στη βιβλιοθήκη σου. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες εκδόσεις που έχουν υπάρξει ποτέ για το βιβλίο τα τελευταία 122 χρόνια την οποία κάθε λάτρης του βιβλίου πρέπει να έχει.