Public Cooking Challenge: Γλυκά χωρίς… με τον Χρήστο Βέργαδο

Περίληψη: Η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι… βασανιστική. Ο Χρήστος Βέργαδος δέχθηκε το challenge του Public και μας παρουσιάζει on camera έξυπνες συνταγές από το νέο του βιβλίο «Γλυκά Χωρίς…»

Η υγιεινή διατροφή είναι ζήτημα που μας αφορά όλους. Aς παραδεχτούμε, ωστόσο, ότι ειδικά τώρα, τις γιορτές, είναι δύσκολο να μη ξεφύγεις λίγο από τη διατροφή σου. Γλυκά παντού, οικογενειακά τραπέζια και αρκετές έξοδοι για φαΐ και ποτό δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για... πειθαρχία. Μπορείς ωστόσο να μείνεις μέσα στους στόχους σου μαγειρεύοντας έξυπνα - πώς; Με ένα καλό βιβλίο ζαχαροπλαστικής με προτάσεις υγιεινές αλλά και πολύ νόστιμες, όπως το «Γλυκά Χωρίς…» του pastry chef Χρήστου Βέργαδου!

Συνδυάζοντας τα παραπάνω, λοιπόν, σκεφτήκαμε να στήσουμε ένα γευστικό challenge. Το Public Cooking Challenge! Προκαλέσαμε τον Χρήστο Βέργαδο να φτιάξει τα γλυκά του on camera, για να μας δείξει στην πράξη πώς είναι να μαγειρεύεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις υλικά που συνήθως δεν λείπουν από τα κλασικά επιδόρπια. Και, φυσικά, τα κατάφερε αξιοποιώντας συσκευές, σκεύη και εργαλεία μαγειρικής του public.gr!

Σε αυτή την προσπάθεια πολύτιμοι βοηθοί μας στάθηκαν τα καταστήματα Cook-Shop, προσφέροντας μαχαίρια, μπασίνες, σπάτουλες και όλα τα αναγκαία, καθώς και η Sencor, που πρόσφερε τον πιο βαρύ εξοπλισμό: κουζινομηχανή, blender και όλα αυτά τα χρήσιμα εργαλεία, που μας λύνουν τα χέρια στην κουζίνα!

Ξενικήσαμε κάπως έτσι: Στο πρώτο επεισόδιο, ο Χρήστος Βέργαδος δημιουργεί ένα mashup δύο αγαπημένων γλυκών. Cheesecake και μπακλαβάς γίνονται ένα, σε πολύ λίγο χρόνο, φτιάχνοντας έναν συνδυασμό που δεν τον είχες φανταστεί ποτέ!

Video Duration
1:56


Ο βραβευμένος pastry chef μας έμαθε πρώτα να φτιάχνουμε γλυκά πολύ εύκολα με το «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» του. Επόμενη πρόκληση να μας μάθει πώς να δημιουργούμε λαχταριστά γλυκά, τα οποία είναι ταυτόχρονα και πολύ υγιεινά. Γλυκά χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αβγά ή μήπως χωρίς… χρόνο; Όλα τα παραπάνω είναι εφικτά και πολύ-πολύ γευστικά!

Το «Γλυκά Χωρίς…» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και θα το βρεις στα καταστήματα Public και στο public.gr. Περιλαμβάνει 64 συνταγές που αποδεικνύουν πως μπορείς να έχεις και γεύση και… καθαρή συνείδηση.

Ακολούθησε τα challenges και στο κανάλι του Public στο YouTube, για να δεις ότι νέο θα ετοιμάζει ο Χρήστος Βέργαδος με τη βοήθεια των μικρών και μεγάλων οικιακών συσκευών κουζίνας, που θα βρεις επίσης στο Public!