Νέο γραφείο; Σου κάνουμε δώρο την καρέκλα!

Περίληψη: Με τον Αύγουστο σιγά-σιγά να μας αποχαιρετά και τον Σεπτέμβρη να καταφθάνει, η νέα σχολική...

Με τον Αύγουστο σιγά-σιγά να μας αποχαιρετά και τον Σεπτέμβρη να καταφθάνει, η νέα σχολική χρονιά βρίσκεται πιο κοντά από όσο νομίζουμε. Όπως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, έτσι κι εσύ φέτος θα πρέπει να «εξοπλιστείς» καταλλήλως όσο πιο νωρίς γίνεται για τα σχολικά σου. Κι αν σακίδια και κασετίνες μπορούν περιμένουν, οι «σοβαρότερες» αγορές θα πρέπει να πάρουν προτεραιότητα.

Γιατί μπορεί να περνάς ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας στο σχολείο, ωστόσο δεν είναι και λίγες οι ώρες που θα προετοιμάζεσαι στο σπίτι διαβάζοντας. Φέρε, λοιπόν, τον χώρο σου στα μέτρα σου, επιλέγοντας τα κατάλληλα έπιπλα που θα σε βοηθήσουν να βάλεις σε μια τάξη βιβλία, τετράδια και σημειώσεις, μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητά σου και μετατρέποντας το δωμάτιό σου σε χώρο που μπορεί να σε εμπνεύσει!

Πώς θα το κάνεις αυτό; Πάμε να δούμε!

Γραφείο, το κλασικό

Ξύλινο ή μεταλλικό; Με συρτάρια ή χωρίς; Το γραφείο σου θα πρέπει να καλύπτει στο έπακρο τις ανάγκες σου, προσφέροντάς σου τον χώρο που χρειάζεσαι προκειμένου να έχεις ανοιχτά τα βιβλία και τα τετράδια που χρειάζεσαι ανά πάσα στιγμή. Προτίμησε χρώμα που να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου σου και βεβαιώσου ότι οι διαστάσεις του είναι οι κατάλληλες για το δωμάτιό σου.

Γραφεία για υπολογιστή

Αν διαθέτεις υπολογιστή, καλό θα ήταν να επιλέξεις και ένα γραφείο κατασκευασμένο για τέτοια χρήση. Τα γραφεία για υπολογιστή διαθέτουν επιπλέον χώρους προκειμένου να χωρέσουν το tower, την οθόνη και βέβαια το πληκτρολόγιο με το ποντίκι. Θα τα δεις να έρχονται με ειδικά συρτάρια και θήκες, οδηγούς για καλώδια και σωστή διαρρύθμιση προκειμένου να χρησιμοποιήσεις το σύστημά σου με άνεση.

Καρέκλες γραφείου

Η επιλογή καρέκλας γραφείου είναι πιθανότατα πιο σημαντική κι από το ίδιο το γραφείο! Βεβαιώσου ότι αυτή που θα επιλέξεις είναι ανατομική και άνετη: θα περνάς κάμποσες ώρες την εβδομάδα όντας καθιστός, οπότε θα πρέπει η καρέκλα σου να στηρίζει ικανοποιητικά τη μέση, την πλάτη και τα χέρια σου. Μια πρόταση με ροδάκια είναι περισσότερο ευέλικτη, ενώ η λειτουργία ανάκλισης δεν περνά ποτέ απαρατήρητη.

Βιβλιοθήκες δαπέδου

Εκμεταλλεύσου τον χώρο σου σε όλο το ύψος του με μια βιβλιοθήκη δαπέδου. Ιδανική για να φιλοξενήσειτα βιβλία, τις σημειώσεις αλλά και CD, DVD, κουτιά αποθήκευσης και πάσης φύσεωςδιακοσμητικά, θα «δέσει» άψογα με τα υπόλοιπα έπιπλα επιτρέποντάς σου να τακτοποιήσεις πρακτικά τα πάντα. Επίλεξε μοντέλο ανάλογα με τη διαθέσιμη επιφάνειά σου και «ντύσε» έξυπνα το δωμάτιό σου.

Βιβλιοθήκες τοίχου

Αν το δάπεδο είναι… κατειλημμένο αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και με τους τοίχους του δωματίου σου, μια βιβλιοθήκη τοίχου ίσως και να 'ναι η κατάλληλη λύση. Από ένα απλό ράφι μέχρι μια πιο σύνθετη ραφιέρα, δεν θα χωρέσει απλώς βιβλία, περιοδικά και συλλογές αλλά θα προσδώσει και έναν stylish τόνο στον χώρο σου με το design της –φτάνει να διαλέξεις κάτι funky και λιγότερο κλασικό.

Πουφ

Καλό και απαραίτητο το διάβασμα, δεν λέμε, όμως να κάνουμε και κανένα διάλειμμα πού και πού, ε; Για εκείνες τις –πάντα απαραίτητες- στιγμές χαλάρωσης λοιπόν, ένα πουφ είναι αυτό που χρειάζεσαι! Σε γουστόζικα χρώματα και πλήθος μεγεθών, θα δώσει έναν αέρα ανεμελιάς στο δωμάτιό σου, επιτρέποντάς σου να «χυθείς» πάνω του, παίζοντας τα αγαπημένα σου video games ή διαβάζοντας το τελευταίο κόμικ του αγαπημένου σου σούπερ ήρωα.

Βρες τα πάντα για τον εξοπλισμό του γραφείου σου στο public.gr