Νέο Mavic Air φτάνει για να αλλάξει τα δεδομένα στα drones

Περίληψη: Η DJI, η εταιρεία που μας έχει φέρει μερικά από τα πιο πετυχημένα και σοβαρά...

Η DJI, η εταιρεία που μας έχει φέρει μερικά από τα πιο πετυχημένα και σοβαρά drones, παρουσιάζει το νέο της δημιούργημα: το Mavic Air! Η DJI έχει βαλθεί να κατακτήσει την αγορά με τα drones της, διαθέτοντας ήδη αρκετά μοντέλα για όλα τα βαλάντια και όλες τις απαιτήσεις, όπως το Phantom 3, το Phantom 4, το Inspire και το μικρό Spark! Τώρα, έρχεται με ακόμη ένα μοντέλο για να καλύψει... όποια περιοχή της αγοράς έμενε... ακάλυπτη, με το Mavic Air.

Specs

Η DJI αναφέρει με υπερηφάνεια πως, για τη σχεδίαση του νέου Air, "ξαναγύρισε στο σχεδιαστήριο". Το μικρό drone διπλώνει με εμπνευσμένο τρόπο, ώστε να χωράει ακόμη και σε τσέπη. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, στην επίσημη παρουσίαση του Mavic Air, κατάφερε και χώρεσε δύο (!) τέτοια στην τσέπη του γιλέκου του! Σε μέγεθος είναι περίπου μισό από το μεγαλύτερο Mavic Pro, κάπου σαν βιβλίο τσέπης, και ζυγίζει 41% λιγότερο! Και βέβαια, ακόμη και το χειριστήριο διπλώνει, ενώ αποθηκεύονται μέχρι και τα joysticks, για να μην εξέχουν και τα σπάσεις κατά λάθος! Στα ηλεκτρονικά, τώρα, βρίσκουμε μια κάμερα με ανάλυση 4k, η οποία μάλιστα εδράζεται πάνω σε ένα σύστημα σταθεροποίησης και κίνησης σε τρεις άξονες (gimbal), ώστε οι λήψεις του να είναι ακόμη πιο σταθερές αλλά και να μπορεί να παρακολουθεί την κίνηση του "στόχου" χωρίς να αλλάξει θέση. Η ενσωματωμένη κάμερα μπορεί και να τραβήξει φωτογραφίες με ανάλυση 12 megapixels, ενώ μπορεί και να δημιουργήσει πανοραμικές λήψεις στα 32 megapixels.Ο χρόνος πτήσης είναι 21 λεπτά, κάτι εντυπωσιακό δεδομένου του μικρού του μεγέθους, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 68 χιλιόμετρα την ώρα! Και για να μην τρέχεις να το προλάβεις, η μέγιστη απόσταση επικοινωνίας είναι κάτι λιγότερο από 4 χιλιόμετρα, με τις κεραίες του να κρύβονται μέσα στα "πόδια" προσγείωσης.

Πτήση και... διάστημα

Το νέο Air έχει και πολλές δυνατότητες, ώστε η πτήση του να γίνεται πιο εύκολα και να απαιτεί ελάχιστη παρέμβαση από τον χειριστή του. Τα modes αυτόματης πτήσης περιλαμβάνουν και λειτουργία "follow me" (ονόματι "ActiveTrack"), υπάρχει και λειτουργία "ελλειπτικής πτήσης" γύρω από το χειριστή (boomerang) ή οποιοδήποτε άλλο θέμα, μπορεί να βγάλει και σφαιρικές πανοραμικές λήψεις αλλά και λήψη "αστεροειδή" -- δεν το λέμε εμείς έτσι, η εταιρεία το είπε! Και για να γίνουν όλα αυτά, το Air έχει και σύστημα αποφυγής εμποδίων, με δύο εμπρόσθιους, δύο οπίσθιους αλλά και πλευρικούς αισθητήρες, για να μην πέφτει πάνω σε δέντρα, κεραίες, βράχους, ανθρώπους και ό,τι άλλο βρεθεί στο δρόμο που το οδηγεί ο χειριστής. Αν θες κι εσύ να κάνεις δικό σου το Mavic Air, μείνε συντονισμένος διότι... σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται στα Public! Μέχρι τότε, δες και το επίσημο video από την DJI!