Νέοι επεξεργαστές της Qualcomm με ακόμα καλύτερες επιδόσεις

Περίληψη: Τρεις νέους επεξεργαστές πρόσθεσε στη γκάμα της η Qualcomm και όλοι ανήκουν στην μεσαία κατηγορία...

Τρεις νέους επεξεργαστές πρόσθεσε στη γκάμα της η Qualcomm και όλοι ανήκουν στην μεσαία κατηγορία απόδοσης. Τα τρία νέα μοντέλα είναι ο Snapdragon 665, ο Snapdragon 730 και ο Snapdragon 730G.

Snapdragon 665

Ο Snapdragon 665 θα είναι ο αντικαταστάτης του πολύ επιτυχημένου Snapdragon 660 που βρίσκουμε σε smartphone όπως το Samsung Galaxy A9 και το Nokia 7 Plus. Σε σχέση με τον προκάτοχό του, ο Snapdragon 665 είναι κατασκευασμένος στα 11nm, και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακόμα καλύτερη διαχείριση ενέργειας. Επιπλέον, ο νέος επεξεργαστής θα έχει 8 πυρήνες, με τους τέσσερεις δυνατότερους να είναι χρονισμένοι στα 2GHz και τους τέσσερεις χαμηλότερης ενέργειας να τρέχουν με 1,8GHz.

Η μεγάλη διαφορά είναι πως ο Snapdragon 665 διαθέτει πολύ καλύτερο επεξεργαστή γραφικών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα smartphone που εξοπλίζονται με τον νέο επεξεργαστή να μπορούν να υποστηρίξουν φωτογραφικές μηχανές μέχρι και 48MP.

Snapdragon 730 και 730G

Οι δύο νέοι επεξεργαστές είναι ακριβώς ίδιοι εσωτερικά, με τη μόνη διαφορά να εντοπίζεται στην απόδοση την κάρτας γραφικών. Ο Snapdragon 730G διαθέτει GPU η οποία είναι περίπου 15% καλύτερη από αυτή του «απλού» 730 χάρις στον καλύτερο χρονισμό της.

Στο κομμάτι της επεξεργαστικής ισχύς, οι Snapdragon 730 και 730G θα προσφέρουν περίπου 35% αύξηση στις επιδόσεις με τον Snapdragon 710 που αντικαθιστούν. Ο κύριος λόγος είναι η κατασκευή των 8nm και οι υψηλότερα χρονισμένοι πυρήνες. Ο Snapdragon 730, διαθέτει 2 «μεγάλους» πυρήνες στα 2,2GHz, όπως και ο Snapdragon 710, και 6 «μικρούς» πυρήνες οι οποίοι τρέχουν στο 1,8GHz.

Ένα smartphone με Snapdragon 730 SoC θα μπορεί για πρώτη φορά να τραβήξει βίντεο με ποιότητα 4Κ HDR, ενώ όσα smartphone εξοπλίζονται με την έκδοση Snapdragon 730G θα μπορούν να «σηκώσουν» οθόνες με ανάλυση μέχρι και 1440p.

Τα smartphone με τους καινούργιους επεξεργαστές της Qualcomm αναμένετε να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο καλοκαίρι του 2019. Στα καταστήματα Public αλλά και στο Public.gr θα βρεις smartphone όχι μόνο με επεξεργαστές Qualcomm αλλά με όλα τα κορυφαία chipset της αγοράς.