Ινδία: Το Netflix λανσάρει οικονομικότερη συνδρομή μόνο για κινητά

Περίληψη: Έπειτα από μικρή δοκιμαστική περίοδο, σε ορισμένες χώρες, το Netflix επιβεβαίωσε πως θα αρχίσει να...

Έπειτα από μικρή δοκιμαστική περίοδο, σε ορισμένες χώρες, το Netflix επιβεβαίωσε πως θα αρχίσει να προσφέρει ξεχωριστή συνδρομή αποκλειστικά για κινητές συσκευές. Το πλάνο της πλατφόρμας είναι να λανσάρει επίσημα αυτή τη δυνατότητα κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους σε συγκεκριμένες χώρες.

Η κύρια αγορά, στην οποία στοχεύει η streaming πλατφόρμα, είναι αυτή της Ινδίας. Εκεί υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για απόκτηση νέων πελατών, αλλά οι τιμές που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι χρήστες είναι μικρότερες.

Στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματά του, το Netflix απέτυχε να φτάσει τους στόχους απόκτησης νέων χρηστών για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ενώ στις ΗΠΑ γνώρισε μείωση στον αριθμό των συνδρομητών. Ένας από τους λόγους που συνέβαλαν σε αυτό, είναι και η αύξηση στις τιμές των πακέτων του. Οπότε είναι λογικό να θέλει να προσφέρει ένα οικονομικότερο πακέτο.

Η εταιρία απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδιά της αυτή τη στιγμή. Οπότε δεν μπορούμε με σιγουριά να ξέρουμε το κόστος της νέας συνδρομής, αλλά και την ποιότητα που θα μπορεί να απολαμβάνει ο χρήστης. Κατά την δοκιμαστική του περίοδο, το mobile-only πακέτο του Netflix είχε κόστος περίπου 3,5€ τον μήνα. Το ποσό, όμως, μπορεί να αλλάξει με το επίσημο λανσάρισμα και πιθανότατα θα διαφέρει από αγορά σε αγορά. Επίσης, δεν γνωρίζουμε ακόμα αν αυτή η συνδρομή θα αφορά μόνο smartphone ή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θέαση περιεχομένου και σε tablet.

Το σίγουρο, πάντως, είναι, πως η συνδρομή μόνο για κινητές συσκευές δεν θα είναι διαθέσιμη – αρχικά τουλάχιστον – στο ελληνικό κοινό. Η Ινδία θα είναι σίγουρα μία από τις χώρες που θα έχουν πρόσβαση στο νέο πακέτο, μαζί με άλλες αναδυόμενες αγορές. Για την Ελλάδα, προς το παρόν αναμένουμε...