Netflix Year in Review 2018: Σειρές και ταινίες που ξεχώρισαν

Περίληψη: Το Netflix μπορεί να είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία video streaming αυτή τη στιγμή -με περισσότερους...

Το Netflix μπορεί να είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία video streaming αυτή τη στιγμή -με περισσότερους από 120 εκατομμύρια συνδρομητές και παρουσία σε 190 χώρες- όμως η εταιρεία παραμένει ιδιαίτερα μυστικοπαθής σε ό,τι αφορά τους αριθμούς που αφορούν τις ταινίες και τις σειρές που προβάλλονται στην ομώνυμη πλατφόρμα.

Καθώς όμως η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και το Διαδίκτυο γεμίζει με εκατοντάδες λίστες best of, year in review και ούτω καθεξής, το Netflix δεν θα μπορούσε να μη δημοσιεύσει και τη δική του ανασκόπηση, χωρίς όμως να κάνει αναφορές σε νούμερα θέασης.

Ξεκινώντας από τις σειρές που αποτελούν το ψωμί της υπηρεσίας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρέθηκαν τα: «Οn My Block», «Making a Murderer: Part 2» και «13 Reasons Why: Season 2», ενώ η πιο πρόσφατη σεζόν του πάλαι ποτέ κραταιού «Οrange is the New Black», ίσα που βρέθηκε στη 10η θέση.

Στις ταινίες, που η υπηρεσία έχει αρχίσει να επενδύει δυναμικά από τα μέσα του 2017, δεν είχαμε ανακοίνωση Τοπ 10 αλλά Tοπ 3, στην κορυφή του οποίου βρέθηκε το «Τhe Kissing Booth».

Αν οι σειρές και οι ταινίες που αποδείχτηκαν πιο δημοφιλείς σε ξενίζουν ή σου φαίνονται άγνωστες, να σημειώσουμε πως η κατάταξη αφορά στις προτιμήσεις των συνδρομητών της υπηρεσίας στις H.Π.Α.. Επιπλέον, στη λίστα συμπεριλήφθηκαν μόνο παραγωγές που λανσαρίστηκαν από 01/01/2018 μέχρι 28/11/2018. Η δε κατάταξη, προέκυψε για τις σειρές από το πόσα επεισόδια έβλεπαν οι συνδρομητές μαζεμένα και για τις ταινίες από τον αριθμό των επαναλήψεων - και δεν αφορούν απόλυτα νούμερα θεατών.

Φυσικά, εμείς πολύ θα θέλαμε να βλέπαμε μια αντίστοιχη ευρωπαϊκή και ελληνική κατάταξη για το Netflix, αφού είμαστε σίγουροι πως οι προτιμήσεις μας είναι πολύ διαφορετικές από των αμερικανών.

Εσύ, ποιες σειρές δεν μπορείς να σταματήσεις να βλέπεις;