Nintendo: H επιστροφή του γίγαντα! Γιατί όλοι μιλούν για τη νέα κονσόλα;

Περίληψη: Μέσα στους φίλους που έκανα ως παιδί όταν πήγαινα Δημοτικό, ένας από αυτούς είχε...

Μέσα στους φίλους που έκανα ως παιδί όταν πήγαινα Δημοτικό, ένας από αυτούς είχε μουστάκι. Τρεφόταν με μανιτάρια, μίκραινε, μεγάλωνε και επειδή ήταν λιγάκι γκαφατζής, κάθε τόσο έβρισκε μπελάδες και ξεκινούσε απ’ την αρχή. Τον έλεγαν Super Mario.

Τα χρόνια πέρασαν, οι τάσεις του gaming άλλαξαν και εγώ έμεινα να νοσταλγώ τις εποχές που μπορούσα να απολαμβάνω τον αγαπημένο μου Mario. Από την άλλη, δεν ήθελα να θυσιάσω τα καλά της μοντέρνας τεχνολογίας για να το παίζω βίντατζ, οπότε απλά αποδεχόμουν τη νέα εποχή.

Και εγένετο Nintendo Switch

Η εταιρία που εκεί πίσω στο 1987 άλλαξε τον ρου της ιστορίας των videogames βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο με μια νέα, «υβριδική» κονσόλα που φέρνει την τελευταία λέξης της τεχνολογίας! Η Nintendo Switch, όπως ονομάζεται, είναι μια συσκευή 2 σε 1, που συνδυάζει την άνεση του να παίζω από τον καναπέ μου με την ευκολία του φορητού gaming! Γιατί όταν χρειαστεί να απομακρυνθώ από τον χώρο μου, το χειριστήριο αποσπάται και ενώνεται με την κονσόλα, η οποία διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη υψηλής ανάλυσης, ώστε να την παίρνω μαζί μου και να συνεχίζω το παιχνίδι οπουδήποτε!

Φυσικά, ο επαναστατικός σχεδιασμός δεν θα σήμαινε τίποτα, αν δεν συνδυαζόταν με παιχνίδια της Nintendo που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε: Super Mario World, Mario Kart, NBA 2K, The Legend of Zelda και The Elder Scrolls, για να αναφέρω τα πιο βασικά. Διαχρονικοί τίτλοι σε κορυφαία οπτικοακουστική ποιότητα, που πλέον μπορώ να τους χαρώ τόσο στο σπίτι, όσο και έξω στο δρόμο.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ξαναβρήκα και τον Super Mario! Και νιώθω σαν να κάνω reunion με έναν παλιό συμμαθητή μου από το Δημοτικό, ο οποίος από τότε δεν έχει αλλάξει καθόλου. Το μουστάκι είναι στη θέση του. Το ίδιο και η κόκκινη στολή. Το ίδιο και οι γκάφες. Το μόνο που άλλαξε, είναι ότι τώρα που μεγαλώσαμε, μπορώ να τον πάρω και να πάμε βόλτα