Nintendo Labo VR Kit: Η εικονική πραγματικότητα πιο προσιτή από ποτέ!

Περίληψη: Μέχρι σήμερα, για να ζήσεις την εμπειρία του VR, χρειαζόσουν είτε ένα πολύ δυνατό PC...

Μέχρι σήμερα, για να ζήσεις την εμπειρία του VR, χρειαζόσουν είτε ένα πολύ δυνατό PC με ένα headset όπως τα Oculus Rift ή το PlayStation VR για το PS4. Σύντομα όμως θα έχεις ακόμα μία επιλογή, αφού η Nintendo αποφάσισε πως θέλει και αυτή να προσφέρει την εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στους πελάτες της.

Ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει αυτό η Nintendo είναι πολύ διαφορετικός από τα συνηθισμένα. Για να παίξεις VR παιχνίδια στο Nintendo Switch, θα πρέπει να φτιάξεις εσύ το VR headset και τα αξεσουάρ με ένα kit Nintendo Labo!

Τα αξεσουάρ Nintendo Labo είναι φτιαγμένα από χαρτόνι και η λογική πίσω από αυτά είναι να προσφέρουν μία επαυξημένη εμπειρία παιχνιδιών ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της κονσόλας. Αυτή η φιλοσοφία ταιριάζει εξαιρετικά και στο VR οπότε η Nintendo αποφάσισε να συνδυάσει τα δύο με το νέο Labo VR Kit.

Το πλήρες πακέτο θα συνοδεύεται από 6 κατασκευές, η βασική από τις οποίες είναι τα VR Goggles στα οποία τοποθετείται η κονσόλα. Οι υπόλοιπες 5 περιλαμβάνουν δημιουργίες όπως μία χάρτινη κάμερα, ένα πουλί, ένα όπλο, ένα πηδάλιο και ένα πρόσωπο ελέφαντα! Κάθε ένα από τα 5 χάρτινα αξεσουάρ συνοδεύονται και από ένα παιχνίδι που τα εκμεταλλεύεται.

Επιπλέον, η Nintendo θα προσθέσει σύντομα λειτουργία VR και στα εξαιρετικά δημοφιλή παιχνίδια, Super Mario Odyssey και The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Θα μπορείς δηλαδή σε πολύ λίγο καιρό να εξερευνήσεις τη New Donk City και το Hyrule όπως ποτέ στο παρελθόν!

Η διασκέδαση όμως δεν σταματά εκεί. Η Nintendo θέλει να εμπλουτίσει πάρα πολύ γρήγορα τον VR κατάλογο παιχνιδιών γι’ αυτό έχει δημιουργήσει τρόπους για να μπορεί ο καθένας να φτιάξει το δικό του παιχνίδι. Ακόμα, στο software του Nintendo Switch θα βρεις το VR Plaza που αυτή τη στιγμή διαθέτει περίπου 60 mini games σχεδιασμένα για να παίζονται μέσω εικονικής πραγματικότητας.

Αν έχεις ήδη το Switch, τότε το Labo VR kit σου προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία να βιώσεις την εικονική πραγματικότητα. Ακόμα και αν δεν το έχεις όμως στην κατοχή σου, ένα set Nintendo Switch και Labo VR Kit μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή και οικονομική πρώτη επαφή με τον κόσμο του VR.