Galaxy Unpacked / Τα νέα foldables της Samsung αλλάζουν τα δεδομένα!

Περίληψη: Το Galaxy Unpacked της Samsung μόλις ολοκληρώθηκε. Μεγάλοι πρωταγωνιστές τα αναδιπλούμενα Z Fold3 5G και Z Flip3 5G, τα οποία εξοπλίζονται με αναπάντεχα features!

Όπως μας είχε προϊδεάσει η πρόσκληση του event, το Galaxy Unpacked που μόλις ολοκληρώθηκε ήταν αφιερωμένο στα αναδιπλούμενα smartphones. Η Samsung μόλις ανακοίνωσε τα Galaxy Z Fold3 5G και Galaxy Z Flip3 5G, τα οποία έρχονται με χαρακτηριστικά που δεν περιμέναμε πως είναι δυνατό να ενσωματωθούν σε αναδιπλούμενες συσκευές! Ας γνωρίσουμε τα νέα smartphones καλύτερα!

Samsung Galaxy Z Flip3


Ας ξεκινήσουμε από το νέο Samsung Galaxy Z Flip3, το οποίο διπλώνει στον κάθετο άξονα, όπως και τα προηγούμενα Flip μοντέλα. Η νέα συσκευή, μαζί με το Z Fold3, που θα δούμε παρακάτω, είναι το πρώτο foldable smartphone με ανθεκτικότητα στο νερό, καθώς έχει λάβει πιστοποίηση IPX8! Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παραμείνει ασφαλές σε περίπτωση που έρθει ξαφνικά σε επαφή με νερό ή βυθιστεί σε βάθος μέχρι και 1,5 μέτρο για έως και 30 λεπτά! Αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για ένα smartphone με κινητά μέρη, αυτό που κατάφερε η Samsung είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Με μεγάλες αναβαθμίσεις έρχονται και οι οθόνες της νέας συσκευής. Η εσωτερική οθόνη του Z Flip3 είναι τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X και προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Αυτό την κάνει την πιο ομαλή οθόνη σε foldable συσκευή σήμερα! Μάλιστα το πάνελ προσαρμόζει τον ρυθμό με βάση το περιεχόμενο, έτσι ώστε να εξοικονομείται μπαταρία όταν δεν χρειάζεται ο ρυθμός ανανέωσης να είναι τόσο υψηλός. Η διαγώνιος του εσωτερικού πάνελ είναι 6,7 ίντσες ενώ η ανάλυση είναι 2640 x 1080. Πολύ χρήσιμη είναι και η εξωτερική οθόνη, η οποία μεγάλωσε σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και φτάνει σε διαγώνιο την 1,9". Δίπλα στην εξωτερική οθόνη βρίσκουμε επίσης και το νέο σύστημα διπλής κάμερας το οποίο αποτελείται από έναν ευρυγώνιο και έναν υπερευρυγώνιο αισθητήρα 12MP. Σε συνδυασμό με την εξωτερική οθόνη, μπορείς τώρα να βγάλεις ποιοτικές φωτογραφίες χωρίς να ξεδιπλώσεις το κινητό.

Στα ενδότερα της συσκευής, αυτό που κυριαρχεί είναι ο οκταπύρηνος επεξεργαστής κατασκευασμένος στα 5nm. Σε συνδυασμό με τα 8GB RAM και τα 128/256GB αποθηκευτικού χώρου, η εμπειρία χρήσης θα είναι πιο ομαλή από ποτέ. Τέλος το Samsung Galaxy Z Flip3 5G εξοπλίζεται με μπαταρία 3.300mAh!

Samsung Galaxy Fold3


Το μεγάλο αναδιπλούμενο της Samsung πρωτοπορεί ακόμα περισσότερο. Μια από τις καινοτομίες που το συνοδεύουν είναι η selfie κάμερα. Αυτή δεν έχει τοποθετηθεί απλώς μέσα στην οθόνη αλλά κάτω από αυτή! Αυτό σημαίνει ότι το πάνελ 7,6 ιντσών δεν έχει notch ή punch hole, προσφέροντας έτσι μια ενιαία εμπειρία θέασης χωρίς διακοπές! Φυσικά, το Samsung Galaxy Z Fold3 είναι το πρώτο foldable smartphone που εξοπλίζεται με under display camera. Η under display camera του νέου foldable είναι ανάλυσης 4MP με διάφραγμα f/1.8 και υποστηρίζει βίντεο ποιότητας Full HD.

Το πάνελ της εσωτερικής οθόνης είναι και εδώ τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X, οπότε ο ρυθμός ανανέωσης φτάνει μέχρι τα 120Hz. Το μέγεθός του είναι 7,6 ίντσες και η ανάλυση 2208 x 1768. Επιπλέον ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης 120Hz υποστηρίζεται και στην εξωτερική οθόνη. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό όμως είναι πως η εσωτερική οθόνη του Samsung Galaxy Z Fold3 υποστηρίζει το S Pen! Έτσι, το Z Fold3 είναι το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της Samsung που μπορεί να συνδυαστεί με το προηγμένο stylus της εταιρίας.

Όπως και το Z Flip3 έτσι και το Z Fold3 διαθέτει προστασία IPX8, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να βγει «ζωντανό» αν έρθει απρόσμενα σε επαφή με νερό. Μεγάλη προστασία προσφέρεται και από το γυαλί της εξωτερικής πλευράς, καθώς και τα δύο κομμάτια που αποτελούν το εξωτερικό περίβλημα της συσκευής καλύπτονται από Gorilla Glass Victus. Ο μηχανισμός αναδίπλωσης ήταν ήδη κορυφαίος από την προηγούμενη γενιά, αλλά η Samsung φρόντισε να τον βελτιώσει περαιτέρω με την ανθεκτικότητά να αυξάνεται κατά 10% στο νέο μοντέλο.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών και εδώ βρίσκουμε οκταπύρηνο SoC στα 5nm. Η RAM είναι 12GB και ο αποθηκευτικός χώρος 256 ή 512GB. Όσο για τη μπαταρία, αυτή θα έχει χωρητικότητα 4.400mAh.

Τα Galaxy Watch4 με Android Wear είναι εδώ!


Η πολυαναμενόμενη μετάβαση της Samsung στην wearable πλατφόρμα της Google είναι γεγονός με την παρουσίαση των Galaxy Watch4 και Galaxy Watch4 Classic. Τα δύο ρολόγια διαφέρουν σχεδιαστικά, αλλά έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Το Galaxy Watch4 Classic έρχεται σε μεγέθη 42 και 46 χιλιοστών, ενώ το Watch4 θα κυκλοφορήσει σε μεγέθη 40 και 44 χιλιοστών. Πολύ μεγάλη αναβάθμιση είχαμε και στον επεξεργαστή, ο οποίος είναι ο διπύρηνος Exynos W920 στα 5nm. Τέλος, η Samsung παρουσίασε και τα νέα ασύρματα ακουστικά Galaxy Buds2 με active noise cancelling, βελτιωμένη αυτονομία που φτάνει τις 20 ώρες (με τη θήκη φόρτισης) και ασύρματη φόρτιση.