PlayStation 5: Πώς θα επιλέξεις τον σωστό SSD για την κονσόλα σου

Περίληψη: Σύντομα θα μπορείς να επεκτείνεις τη χωρητικότητα του PS5 με τη χρήση M.2 SSD δίσκων. Ας δούμε ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο δίσκος που θα επιλέξεις.

Ο εσωτερικός δίσκος του PS5 είναι εξαιρετικά γρήγορος, αλλά η χωρητικότητα των 825GB δεν είναι αρκετή για όλους σήμερα. Η Sony είναι προετοιμασμένη για αυτό το γεγονός και πρόσφατα έκανε διαθέσιμη τη δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου του PlayStation 5 μέσω της εσωτερικής θύρας M.2 που διαθέτει η κονσόλα. Το χαρακτηριστικό αυτό προστέθηκε στην νεότερη beta έκδοση λογισμικού, οπότε σύντομα θα γίνει διαθέσιμο για όλους. Άρα, είναι καιρός να δούμε πώς θα επιλέξεις τον σωστό δίσκο για να επεκτείνεις κι εσύ τη χωρητικότητα της κονσόλας σου.

Ελάχιστες απαιτήσεις SSD για το PlayStation 5


Το PlayStation 5 υποστηρίζει δίσκους χωρητικότητας από 250GB έως 4TB. Ο εσωτερικός δίσκος του PS5 είναι εξαιρετικά γρήγορος, οπότε θα πρέπει και ο εξωτερικός δίσκος να είναι εξίσου γρήγορος για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του συστήματος. Ο δίσκος που θα επιλέξεις, λοιπόν, θα πρέπει να έχει sequential read speed τουλάχιστον 5.500 MB/s.

Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του δίσκου που θα επιλέξεις έχουν ως εξής:

  • Πλάτος: 22 χιλιοστά (ΔΕΝ υποστηρίζονται δίσκοι πλάτους 25 χιλιοστά)
  • Form Factor: M.2 type 2230, 2242, 2260, 2280 και 22110
  • Socket: Socket 3 (Key M) 
  • Μήκος: 30 χιλ., 42 χιλ., 60 χιλ., 80 χιλ., 110 χιλ.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσεις και στις συνολικές διαστάσεις του δίσκου, καθώς ο χώρος που υπάρχει εντός του PlayStation είναι πολύ συγκεκριμένος. Ο M.2 SSD που θα επιλέξεις (συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ψύξης) πρέπει να είναι μέχρι: 110 χιλιοστά μήκος  x 25 χιλιοστά πλάτος x 11,25 χιλιοστά ύψος.

Αναζήτησε SSD για να επεκτείνεις τη χωρητικότητα του PlayStation 5 στο Public.gr. Συμβουλέψου τα παραπάνω στοιχεία για να βεβαιωθείς πως θα κάνεις τη σωστή επιλογή.