Περίληψη: Μια λαχταριστή συνταγή από το βιβλίο Risotti του Πάνου Ιωαννίδη και ένας ακόμα πιο λαχταριστός διαγωνισμός σε περιμένουν για να γιορτάσουμε την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών!
25 Οκτωβρίου , 2021 • 3 MINS READ
25 Οκτωβρίου , 2021 • 3 MINS READ
Περίληψη: Μια λαχταριστή συνταγή από το βιβλίο Risotti του Πάνου Ιωαννίδη και ένας ακόμα πιο λαχταριστός διαγωνισμός σε περιμένουν για να γιορτάσουμε την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών!
Σήμερα γιορτάζουν τα ζυμαρικά! Κάθε χρόνο, στις 25 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών και φέτος είναι η 23η χρονιά που το αγαπημένο μας φαγητό έχει την τιμητική του. Τι καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε κι εμείς αυτή την ημέρα από το να φτιάξουμε μία συνταγή με ζυμαρικά; Ανοίξαμε, λοιπόν, ένα από τα αγαπημένα μας βιβλία μαγειρικής των τελευταίων ετών, το «Risotti» του Πάνου Ιωαννίδη, και διαλέξαμε μία λαχταριστή συνταγή για κριθαρότο. Πρώτα όμως λίγη ιστορία!
Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών ξεκίνησε το 1998. Τρία χρόνια νωρίτερα, στις 25 Οκτωβρίου 1995, στη Ρώμη είχε διεξαχθεί το World Pasta Congress όπου και αποφασίστηκε να θεσπιστεί μία παγκόσμια ημέρα για τα ζυμαρικά. Η ημέρα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να προωθήσει την αξία των ζυμαρικών ως τροφή και αυτό γίνεται μέσα από διάφορες ενέργειες και εκδηλώσεις κάθε χρόνο τέτοια περίοδο.
Σήμερα λοιπόν δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι θα μαγειρέψεις – η ημέρα επιβάλει ζυμαρικά! Κι αν δεν ξέρεις τι πιάτο να ετοιμάσεις, το βρήκαμε εμείς για σένα. Το βιβλίο μαγειρικής «Risotti» του Πάνου Ιωαννίδη μας μυεί στην τέχνη του ριζότο (γιατί περί τέχνης πρόκειται!) αποκαλύπτοντας τα μυστικά αυτού του τόσο απλού αλλά ταυτόχρονα τόσο απαιτητικού πιάτου. Ο Πάνος Ιωαννίδης δεν παραθέτει απλώς συνταγές και οδηγίες. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του σε βάζει στη φιλοσοφία του ριζότο και σε προσκαλεί να βγάλεις τη δική σου προσωπικότητα στο πιάτο. Από το «Risotti», λοιπόν, επιλέξαμε μία συνταγή με κριθαρότο για την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών. Ακολούθησέ την παρακάτω, αφού πρώτα πάρεις μέρος στον Facebook διαγωνισμό μας, μέσα από τον οποίο μπορείς να κερδίσεις το βιβλίο μαγειρικής του Πάνου Ιωαννίδη. Πάμε τώρα να δούμε και τη συνταγή που σου υποσχεθήκαμε!
Υλικά (για 4 μερίδες)
Για τα γλασαρισµένα ντοµατίνια:
Για το τοστάρισµα:
Για τη μαντεκατούρα:
Για τη διακόσμηση:
Διαδικασία
Για τα γλασαρισµένα ντοµατίνια:
Για το τοστάρισµα:
Για τη μαντεκατούρα:
Σκεύη που θα χρειαστείς
Και για να κάνουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών ακόμα πιο «νόστιμή», όλα τα σκεύη μαγειρικής και οι μικροσυσκευές σήμερα μπορούν να γίνουν δικά σου με έκπτωση έως 25%!
Καλά μαγειρέματα!