Η Xiaomi ανακοίνωσε τη σειρά Redmi Note 11

Περίληψη: Η εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά Redmi Note της Xiaomi μόλις ανανεώθηκε. Γνώρισε τα τρία νέα ολοκαίνουργια μοντέλα της σειράς Xiaomi Redmi Note 11.

Ψάχνοντας για καινούργιο value for money smartphone, η σειρά Redmi Note της Xiaomi είναι εδώ και χρόνια μία από τις καλύτερες επιλογές. Το ίδιο ισχύει και για τα smartphones της σειράς Redmi Note 10 που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Σύντομα θα υποδεχτούμε και τα Xiaomi Redmi Note 11 τα οποία είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσουν την ίδια παράδοση. Η Xiaomi ανακοίνωσε τρία νέα μοντέλα, τα οποία θα γνωρίσουμε αμέσως!

Xiaomi Redmi Note 11 Pro & Redmi Note 11 Pro+


Τα δύο κορυφαία μοντέλα της γκάμας είναι τα Redmi Note 11 Pro και Redmi Note 11 Pro+. Οι διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων είναι πολύ μικρές, γι’ αυτό και θα τα δούμε μαζί. Τα δύο νέα smartphones εξοπλίζονται με το MediaTek Dimensity 920 SoC με 5G, διαθέτουν μέχρι 8GB RAM και αποθηκευτικό χώρο που φτάνει τα 256GB. Η οθόνη είναι ένα από τα highlight των δύο μοντέλων καθώς είναι τεχνολογίας AMOLED με ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Η διαγώνιός της είναι 6,67 ίντσες και η ανάλυση FullHD+.

Οι κάμερες των δύο μοντέλων είναι και αυτές ίδιες. Ο βασικός αισθητήρας προσφέρει ανάλυση 108MP, ενώ δίπλα του υπάρχουν ένας ultra-wide αισθητήρας 8MP και ένας αισθητήρας tele/macro 2MP. Στη δεξιά πλευρά υπάρχει αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ από πλευράς συνδεσιμότητας βρίσκουμε θύρα Type-C και θύρα ακουστικών.

Η μοναδική διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων εντοπίζεται στη μπαταρία και στην ταχύτητα φόρτισης. Το Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ διαθέτει μπαταρία 4.500mAh και υποστηρίζει φόρτιση στα 120W. Παραδόξως, το Redmi Note 11 Pro διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία, 5.160mAh, αλλά φορτίζει πιο αργά, στα 67W.

Xiaomi Redmi Note 11


Η μη-Pro έκδοση διαφοροποιείται τόσο σε design όσο και σε χαρακτηριστικά, σε σχέση με τα δύο μοντέλα που μόλις είδαμε. Το Xiaomi Redmi Note 11 έρχεται με MediaTek Dimensity 810 SoC, έως 8GB RAM και έως 256GB αποθηκευτικό χώρο. Η οθόνη είναι 6,6 ιντσών με ανάλυση FullHD+. Ο ρυθμός ανανέωσης έχει μειωθεί στα 90Hz, ενώ η τεχνολογία του πάνελ είναι LCD αντί για AMOLED.

Διαφορετικές είναι και οι κάμερες σε αυτό το μοντέλο. Ο κύριος αισθητήρας είναι ανάλυσης 50MP, ενώ προσφέρεται ακόμα μία κάμερα 8MP για ultra-wide λήψεις. Η μπαταρία εδώ είναι 5.000mAh και μπορεί να φορτίσει με έως και 33W. Και στο Xiaomi Redmi 11 συναντάμε θύρα 3,5 χιλιοστών και USB Type-C, ενώ υπάρχει επίσης και λειτουργία υπερύθρων, για χρήση της συσκευής ως τηλεκοντρόλ.

Και τα τρία μοντέλα θα κυκλοφορήσουν με Android 11 και την έκδοση MIUI 12.5 επάνω από αυτό. Προς το παρόν, τα νέα μοντέλα ανακοινώθηκαν μόνο για την αγορά της Κίνας. Ελπίζουμε πως σύντομα θα τα δούμε να κυκλοφορούν και στην Ελλάδα. Για νεότερες πληροφορίες μείνε συντονισμένος στο Public Blog.