Περίληψη: Η τεχνητή νοημοσύνη της Google δεν βρίσκεται μόνο στο Google Assistant ή στην αυτόματη μετάφραση, βρίσκεται και στο Google Photos!
14 Δεκεμβρίου , 2021 • 1 MIN READ
14 Δεκεμβρίου , 2021 • 1 MIN READ
Περίληψη: Η τεχνητή νοημοσύνη της Google δεν βρίσκεται μόνο στο Google Assistant ή στην αυτόματη μετάφραση, βρίσκεται και στο Google Photos!
Το ότι η Google έχει απλώσει τα "πλοκάμια" της σε σχεδόν κάθε πτυχή της ιντερνετικής μας ζωής, το γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Το ότι είναι σε θέση να βάλει την τεχνολογία της να αναλύσει επί τόπου τις φωτογραφίες που έχουμε βγάλει και να "επιλέξει" τις καλύτερες, αυτό είναι κάτι καινούριο.
Το Google Photos είναι ένα app το οποίο βελτιώνεται, όπως και τα περισσότερα apps της Google, εδώ και χρόνια, συνεχώς και τις περισσότερες φορές χωρίς "τυμπανοκρουσίες". Αυτό σημαίνει πως μπορεί να έχουν περάσει μέρες ή και εβδομάδες χωρίς να έχεις ανοίξει το app, και όταν το ανοίγεις να αντικρύζεις ένα άλλο app από αυτό που θυμόσουν! Κάπως έτσι έγινε και τώρα, με τη λειτουργία "Best of 2021" να εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες σε διάφορους χρήστες, καθώς η Google την ενεργοποιεί σταδιακά.
Τώρα θα αναρωτηθείς: και πώς η Google ξέρει ποιες είναι οι καλύτερες φωτογραφίες μου, χωρίς να τις δει κάποιος; Όλα γίνονται μέσω της τεχνητής νοημοσύνης της Google!
Η λειτουργία "Memories" δεν είναι καινούρια. Το Photos δημιουργεί διάφορα έτοιμα άλμπουμ τα οποία εμφανίζονται στο πάνω μέρος του "Photos", εντός του smartphone app. Τώρα, όμως, βάζει μια ακόμη συλλογή φωτογραφιών, το "Best of 2021 Memories", το οποίο με κάποιο τρόπο επιλέγει τις καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που έχεις βγάλει. Το αν η τεχνητή νοημοσύνη της Google διαλέξει τις όντως καλύτερες φωτογραφίες ή αν αποτύχει, αυτό μόνο εσύ μπορείς να το γνωρίζεις.
Το άλμπουμ που δημιουργείται δεν ακολουθεί κάποια σειρά, χρονική ή άλλου είδους, για τις φωτογραφίες που διαλέγει. Φαινομενικά πρόκειται για μια τυχαία συλλογή φωτογραφιών, οι οποίες φιλοδοξούν να αντικατοπτρίσουν τη χρονιά που πέρασε, μέσα από τις φωτογραφίες που έβγαλες. Δεν γνωρίζουμε αν θα τα καταφέρει, αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια λειτουργία την οποία μπορείς να δεις ακόμη και από περιέργεια. Κι αν τα κατάφερε… τόσο το καλύτερο!