PlayStation: ποια ήταν τα most wanted games για το 2021;

Περίληψη: Η Sony δημοσίευσε τις λίστες με τα downloads παιχνιδιών για όλες τις πλατφόρμες μέσα στο 2021. Δες ποια παιχνίδια ήταν τα hot και ποια τα… not!

Το 2021 είχαμε πολλές νέες και άκρως ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες παιχνιδιών, με τη Sony και την πλατφόρμα της να έχουν πολλές αποκλειστικότητες. Ταυτοχρόνως, η Sony διατηρεί ακόμη και σήμερα την παλαιότερη κονσόλα της, το PlayStation 4, σε κυκλοφορία, μαζί με το νέο και πανίσχυρο PlayStation 5. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τις λίστες με τα top-10 των παιχνιδιών της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με τον αριθμό των downloads. Όπως μπορείς να δεις πιο κάτω, οι λίστες χωρίζονται σε δύο αγορές, την βορειοαμερικάνικη (ΗΠΑ και Καναδάς) και την ευρωπαϊκή, μιας και υπάρχουν σαφείς διαφορές στα γούστα των gamers, ειδικά όσον αφορά τα sports games. Έχουμε συνολικά τρεις λίστες, μία για τα παιχνίδια για PS5, μία για αυτά του PS4, αλλά και μια λίστα με τα free games.

Ας τα δούμε:

Στην πρώτη λίστα, αυτή του PS5 γίνεται ολοφάνερο το γιατί η Sony ξεχωρίζει τις δύο αγορές: στην πρώτη θέση της ευρωπαϊκής λίστας φιγουράρει το FIFA 22, ενώ στην αμερικάνικη λίστα η κορυφή ανήκει στο NBA 2K22, κάτι που κάνει ολοφάνερη την παντελή αδιαφορία των Αμερικάνων προς το ποδόσφαιρο. Αντιθέτως, εκεί βρίσκουμε το Madden NFL 22 και το MLB The Show 21, τα οποία είναι παιχνίδια αμερικάνικου "ποδοσφαίρου" (αυτό που εμείς αποκαλούμε "ράγκμπι") και baseball, τα οποία στην Ευρώπη δεν θα βρίσκονταν ούτε στο… top-100. Κοινή παρουσία, όμως, έχουν οι πιο generic τίτλοι, όπως το Call of Duty: Vanguard, το Marvel's Spider-Man: Miles Morales, το Battlefield 2042, και το Far Cry 6.

Στη λίστα του PS4, τώρα, η κατάσταση με τα sports games παραμένει, αλλά εδώ έχουμε κορυφή για κάποιους κοινούς τίτλους όπως το Grand Theft Auto V, το αειθαλές Minecraft, το Call of Duty: Black Ops Cold War και το Red Dead Redemption 2.

Όσον αφορά τα VR games, τα ίδια τρία παιχνίδια κυριάρχησαν και στις δύο ηπείρους: Beat Saber, Job Simulator και Superhot VR!

Περνώντας στην τελευταία λίστα, αυτή των free to play παιχνιδιών (συγκεντρωτικά για PS4 και PS5), η κατάσταση είναι πολύ πιο ομοιόμορφη: κορυφή για το Fortnite και για τα Rocket League και Call of Duty: Warzone, ενώ στην Ευρώπη έχουμε και δύο ποδοσφαιράκια, το eFootball PES 2021 Lite αλλά και το eFootball 2022, το οποίο μάλλον οι περισσότεροι gamers το κατέβασαν απλά για να δουν με τα μάτια τους τα τεράστια προβλήματά του!