“Shot on iPhone” macro challenge: Η νέα φωτογραφική πρόκληση της Apple

Περίληψη: Μέσα από τον φετινό διαγωνισμό “Shot on iPhone”, η Apple θέλει να αναδείξει τις πιο εντυπωσιακές macro λήψεις από την κάμερα των iPhone 13 Pro.

Ο ετήσιος φωτογραφικός διαγωνισμός “Shot on iPhone” της Apple επιστρέφει για το 2022 με νέο θέμα. Αυτή τη χρονιά η Apple αναζητά τις καλύτερες macro λήψεις που έχουν τραβηχτεί με τα smartphone της. Για την ακρίβεια, αναζητά τις καλύτερες macro λήψεις από τις κάμερες των ολοκαίνουργιων iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max, οι οποίες είναι και οι μόνες που διαθέτουν macro mode. Συγκεκριμένα, τα νεότερα Pro μοντέλα iPhone αξιοποιούν τον ultra-wide αισθητήρα του τριπλού συστήματος κάμερας για να παράγουν ποιοτικές φωτογραφίες ακόμα και από απόσταση έως και 2 εκατοστών και αυτό το χαρακτηριστικό επέλεξε να αναδείξει η Apple στον φετινό φωτογραφικό διαγωνισμό της.

Αν έχεις τραβήξει κι εσύ εντυπωσιακές macro φωτογραφίες με το νέο σου iPhone τότε μπορείς πολύ εύκολα να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανεβάσεις τις macro λήψεις σου στο Instagram, το Twitter ή το Weibo και να συμπεριλάβεις τα hashtags #ShotoniPhone και #iPhonemacrochallenge στο post σου. Επιπλέον, στη λεζάντα της φωτογραφίας θα πρέπει να προσθέσεις και το μοντέλο με το οποίο αυτή τραβήχτηκε.

Αν δεν έχεις λογαριασμό σε κάποιο από τα παραπάνω κοινωνικά δίκτυα τότε μπορείς να πάρεις μέρος και μέσω email, στέλνοντας τη συμμετοχή σου στη διεύθυνση shotoniphone@apple.com. Σε αυτή την περίπτωση το όνομα του αρχείου φωτογραφίας θα πρέπει να ακολουθεί τη δομή “firstname_lastname_macro_iPhonemodel” και το θέμα του email να είναι “Shot on iPhone Macro Challenge Submission.”

Οι συμμετοχές δεν αφορούν μόνο φωτογραφίες απευθείας από την κάμερα του iPhone. Μπορείς μετά τη λήψη να επεξεργαστείς την εικόνα, είτε με την εφαρμογή Photos της Apple είτε με άλλες εφαρμογές. Για να συμμετέχεις θα πρέπει να είσαι 18 ετών και άνω, ενώ η τελική ημερομηνία για υποβολή συμμετοχών είναι η 16η Φεβρουαρίου 2022 23:59 PST (Pacific Standard Time). Άρα για τη δική μας ζώνη ώρας αυτό μεταφράζεται σε 17 Φεβρουαρίου 2022, 09:59.

Οι τελικοί νικητές θα είναι 10 και θα επιλεγούν από μία κριτική επιτροπή 10 ατόμων. Οι νικητές του φετινού “Shot on iPhone” challenge αναμένεται να ανακοινωθούν τον Απρίλιο, χωρίς να έχει ακόμα οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, εδώ μπορείς να διαβάσεις την επίσημη ανακοίνωση της Apple.

Καιρός να ρίξεις μία ματιά στη συλλογή σου λοιπόν και να επιλέξεις τις καλύτερες macro φωτογραφίες! Ή μπορείς πολύ απλά να ξεκινήσεις από τώρα τις macro λήψεις με το iPhone 13 Pro ή 13 Pro Max σου για να λάβεις κι εσύ μέρος στον φωτογραφικό διαγωνισμό της Apple.