Samsung Galaxy Android updates… για πάντα!

Περίληψη: Ο κολοσσός των smartphones ανακοίνωσε την επέκταση των Android updates για πολλές από τις συσκευές της. Τώρα έχεις ακόμη ένα λόγο να διαλέξεις Samsung!

Στο χώρο του Android και των smartphones, τα updates συνεχίζουν και αποτελούν, εδώ και πολλά χρόνια, ένα τεράστιο "ζήτημα". Ενώ η Google συνεχίζει και επενδύει πολλά εκατομμύρια για την ανάπτυξη του Android, ενώ πλέον το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα για smartphones και tablets έχει φτάσει στην έκδοση 12, ενώ η ίδια η εταιρεία προσπαθεί και ενθαρρύνει όλους τους κατασκευαστές να ενημερώνουν τις συσκευές τους στην πιο πρόσφατη έκδοση, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική στον "έξω κόσμο". Οι κατασκευαστές πολλές φορές χρησιμοποιούν την έκδοση του Android ως έναν ακόμη λόγο για να "παροτρύνουν" τους καταναλωτές να αγοράσουν μια νέα συσκευή, αφήνοντας τις παλιές συσκευές χωρίς updates – πολλές φορές χωρίς κανένα update! Κάπου εδώ έρχεται η Samsung, τώρα, και αλλάζει τα δεδομένα σε όλη την αγορά!

Η ανακοίνωση της εταιρείας ήρθε μαζί με τα νέα Samsung Galaxy S22 και προκάλεσε αίσθηση. Εν ολίγοις, η Samsung ανακοίνωσε πως δεσμεύεται να υποστηρίξει τις νέες της συσκευές για τέσσερις "γενιές" Android OS αλλά και One UI (το δικό της "skin" πάνω στο Android). Επιπλέον, θα παρέχει πέντε συνολικά χρόνια για security updates!

Το πιο σημαντικό σε αυτή την ανακοίνωση δεν είναι αυτό, όμως. Οι περισσότεροι θα καταλάβαιναν πως τα τέσσερα μεγάλα updates αφορούν το Galaxy S22, αλλά η Samsung διευκρίνισε πως αυτή η υποστήριξη για "τέσσερις γενιές Android" και πέντε χρόνια security updates δεν αφορά μόνο το Galaxy S22 αλλά επεκτείνεται και σε άλλα μοντέλα!

Συνολικά, στην ανακοίνωση της εταιρείας διαβάζουμε πως καλύπτει τα:

  • Galaxy S Series: Galaxy S22, S22+, S22 Ultra, αλλά και τα παλαιότερα S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE, και μελλοντικά μοντέλα
  • Galaxy Z Series: Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3, και μελλοντικά μοντέλα
  • Galaxy A Series: επιλεγμένα μελλοντικά μοντέλα της σειράς
  • Galaxy Tablets: Galaxy Tab S8, S8+, S8 Ultra, και μελλοντικά μοντέλα

αλλά και…

  • Galaxy Watch: Galaxy Watch4, Galaxy Watch4 Classic, και μελλοντικές συσκευές

Όπως είναι φανερό, η Samsung δεν περιορίζεται μόνο στα "κορυφαία" της μοντέλα, δηλαδή τις λεγόμενες "ναυαρχίδες", αλλά θα προσφέρει τέσσερα μεγάλα updates και πέντε χρόνια security updates και στην "budget" σειρά Galaxy A. Προφανώς, σε αυτή τη σειρά αναφέρουν "επιλεγμένα" μοντέλα, τα οποία εικάζουμε πως δεν θα είναι τα πολύ φθηνά, αλλά και πάλι μιλάμε για υποστήριξη σε βάθος χρόνου. Πόσου χρόνου; Δεδομένου πως η Google κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του Android κάθε χρόνο, πρακτικά οι "τέσσερις γενιές" Android OS αντιστοιχούν σε τέσσερα χρόνια – γι' αυτό και τα πέντε χρόνια υποστήριξης σε security updates. Αυτό που ανακοίνωσε η Samsung είναι τέσσερα χρόνια υποστήριξης σε updates για το Android OS και άλλον ένα χρόνο για security updates. Αυτά τα πέντε χρόνια, ουσιαστικά, καλύπτουν όλο το προσδόκιμο ζωής ενός smartphone. Μπορεί η πλειοψηφία των καταναλωτών να μην αλλάζει, πλέον, συσκευή κάθε χρόνο, ίσως ούτε κάθε δύο χρόνια, αλλά τα πέντε χρόνια υποστήριξης της Samsung πρακτικά καλύπτουν ακόμη και αυτούς που δεν αλλάζουν κινητό μέχρι αυτό που έχουν να "πεθαίνει".

Εμείς έχουμε να δώσουμε ένα τεράστιο "μπράβο" στη Samsung! Τώρα έχουμε έναν ακόμη λόγο, και πολύ σοβαρό λόγο, για να επιλέξουμε Samsung για την επόμενη συσκευή μας. Δες τα ολοκαίνουρια Samsung Galaxy S22 και μπες κι εσύ στο οικοσύστημα της Samsung με πέντε χρόνια updates, μέσα από το Public!