Το Obi-Wan Kenobi κάνει πρεμιέρα στις 25 Μαΐου στο Disney+

Περίληψη: Η νέα σειρά του σύμπαντος του Star Wars, το Obi-Wan Kenobi, έρχεται στην πλατφόρμα του Disney+ στις 25 Μαΐου.

Το Star Wars ξεκίνησε το 1977 ως μια ταινία και κατέληξε να είναι μια ολόκληρη κουλτούρα που έχει μείνει στην ιστορία και ακολουθεί γενιές και γενιές με τις παραγωγές του. Το παγκόσμιο φαινόμενο δημιουργήθηκε από τον George Lucas και σήμερα έχει επεκταθεί σε τηλεοπτικές σειρές, βιντεοπαιχνίδια, μυθιστορήματα, κόμικς, ακόμα και θεματικά πάρκα. Έτσι, το φανταστικό σύμπαν του Star Wars έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους εδώ και πολλές γενιές και συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων.

Η εικόνα ανθρώπων και πολλών ειδών εξωγήινων, συχνά ανθρωποειδών, που συνυπάρχουν με ρομπότ με την καθημερινή τους ρουτίνα να είναι τα διαστημικά ταξίδια μεταξύ πλανητών, μας φαίνεται οικεία και εξωπραγματικά ενδιαφέρουσα! Γι' αυτό και συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο. Σύντομα θα κυκλοφορήσει μία νέα σειρά, το Obi-Wan Kenobi, που θα επεκτείνει κι άλλο την ιστορία του σύμπαντος του Star Wars. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Το «Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith» αποτελεί την έκτη ταινία της σειράς των ταινιών Star Wars. Είναι η τελευταία της τριλογίας των prequel του George Lucas και το τρίτο χρονολογικό κεφάλαιο του «Skywalker Saga» . Στην συγκεκριμένη ταινία είδαμε τους Jedi να απλώνονται σε όλο τον γαλαξία, δημιουργώντας έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας ενάντια στο αυτονομιστικό κίνημα. Αφού πέθανε ο ηγέτης του κινήματος, Count Dooku, το συμβούλιο των Jedi στέλνει τον Obι-Wan Kenobi, σε μια αποστολή να εξοντώσει τον στρατηγό Grievous, τον επικεφαλή του αυτονομιστικού στρατού, για να βάλει τέλος στον πόλεμο.

Εδώ έρχεται να «κολλήσει» η νέα σειρά του Star Wars σε σκηνοθεσία της Deborah Chow, που πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στις 25 Μαΐου στην πλατφόρμα του Disney+. Η ιστορία της σειράς Obι-Wan Kenobi ξεκινάει 10 χρόνια μετά από τα δραματικά γεγονότα της ταινίας «Star Wars: Revenge of the Sith» και δείχνει έναν από τους σπουδαιότερους Jedi να επιστρέφει για μια νέα αποστολή. Όπως θα δούμε, ο Obi-Wan Kenobi αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ήττα του με την πτώση και τη διαφθορά του καλύτερου φίλου του και μαθητευόμενου Jedi, Anakin Skywalker. Ο Anakin στράφηκε στη σκοτεινή πλευρά και έγινε ο κακός άρχοντας των Sith, Darth Vader.

Στη νέα σειρά πρωταγωνιστεί ο Ewan McGregor στον ρόλο του εμβληματικού Jedi Master. Όπως βλέπουμε και στην αφίσα, ο ήρωας Obi-Wan διασχίζει μια άγονη έρημο. Ο McGregor είχε παίξει για πρώτη φορά τον Obi-Wan στο «Star Wars: The Phantom Menace» το 1999, την ταινία που τον βοήθησε να γίνει και παγκοσμίως γνωστός. Είχε αναλάβει τον ρόλο του Alec Guinness, ο οποίος υποδύθηκε τον Obi-Wan στο αρχικό Star Wars, το οποίο ξεκίνησε επίσης στις 25 Μαΐου του 1977, δηλαδή 45 χρόνια πριν από την εμφάνιση του ως Obi-Wan στο Disney+. 

Η σειρά σηματοδοτεί επίσης την επιστροφή του Hayden Christensen, που υποδύεται τον Darth Vader. Στο cast θα δούμε να συμμετέχουν επίσης οι Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O'Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell και Benny Safdie. Η παραγωγή της νέας σειράς είναι των Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan, Deborah Chow, Ewan McGregor και Joby Harold.

Αναμένουμε με ανυπομονησία τη νέα σειρά που θα μπει στην οικογένεια του Star Wars. Θα έχει άραγε τόση επιτυχία όσο οι προηγούμενες; Για περισσότερα νέα για τις αγαπημένες σας σειρές stay tuned στο Public Blog!