Μπες στον κόσμο των 5G κινητών: Οι καλύτερες επιλογές σε κάθε τιμή

Περίληψη: Ανακάλυψε τα καλύτερα κινητά 5G και διάλεξε το δικό σου ανάλογα με το κόστος του. Βρες όλη τη λίστα με τα καλύτερα κινητά 5G εδώ!

Το 5G δεν είναι πια προνόμιο μόνο των flagship συσκευών. Σήμερα μπορείς να αποκτήσεις 5G κινητά σε πολύ οικονομικές τιμές και να μπεις εύκολα στον κόσμο των δικτύων πέμπτης γενιάς. Αν σκέφτεσαι να αποκτήσεις καινούργιο κινητό σύντομα, η επιλογή ενός 5G smartphone είναι επιβεβλημένη, έτσι ώστε να μην μείνεις «κολλημένος» στην προηγούμενη γενιά, τώρα που τα δίκτυα πέμπτης γενιάς αναπτύσσονται γρήγορα. Σήμερα λοιπόν θα δούμε τα καλύτερα 5G κινητά σε κάθε κατηγορία τιμής, από τα οικονομικότερα μέχρι τα flagship.

5G κινητά μέχρι 200€

Ακόμα και στην οικονομική κατηγορία θα εντοπίσεις κινητά που υποστηρίζουν δίκτυα πέμπτης γενιάς. Το TCL 20 R 5G είναι η συσκευή που θα σε βάλει στον κόσμο του 5G με πολύ χαμηλό κόστος. Παρότι εξαιρετικά προσιτό, είναι πολύ καλά εξοπλισμένο. Διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek Dimensity 700, 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο, 3 κάμερες και μεγάλη μπαταρία 4.500mAh. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η οθόνη της συσκευής έχει ρυθμό ανανέωσης 90Hz, κάτι που σπάνια συναντάμε στις επιλογές αυτής της κατηγορίας.

Τα καλύτερα 5G κινητά από 200€ έως 400€

Όσο ανεβαίνουμε σε κατηγορία τιμής, τόσο οι επιλογές πληθαίνουν. Στο εύρος 200-400€ θα βρεις δεκάδες smartphone με 5G. Ποιο από όλα να διαλέξεις; Η απάντηση βρίσκεται στο budget σου. Θες να κινηθείς κοντά στα 200€; Τότε σου προτείνουμε το Xiaomi Redmi Note 10 5G! Η σειρά Redmi της Xiaomi είναι γνωστή για τον value for money χαρακτήρα της και το Redmi Note 10 5G δεν αποτελεί εξαίρεση. Η 5G συνδεσιμότητα εξασφαλίζεται και εδώ από τον MediaTek Dimensity 700. Σε σχέση με το TCL 20 R κερδίζεις οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, μεγαλύτερη μπαταρία και κύρια κάμερα με ανάλυση 48MP. Οπότε η μετάβαση από τη μία κατηγορία στην άλλη έρχεται με πολλά πλεονεκτήματα.

Αν σκοπεύεις να κινηθείς κοντά στα 400€, τότε έχεις μερικές ακόμα πιο δυνατές επιλογές. Τα Realme GT Master και Xiaomi 11T είναι τα δύο 5G κινητά που ξεχωρίζουν σε αυτό το budget. Η πρόταση της Realme έρχεται με Super AMOLED οθόνη ανανέωσης 120Hz, τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 778G και σύστημα κάμερας με βασικό αισθητήρα στα 64MP. Επιλέγοντας το 11T της Xiaomi θα επωφεληθείς από ακόμα ταχύτερο επεξεργαστή, τον Dimensity 1200 της MediaTek, και κύρια κάμερα με ανάλυση 108MP!

Smartphone με 5G: επιλογές από 400 μέχρι 700€

Περνάμε τώρα στην upper midrange κατηγορία, εκεί όπου τα 5G κινητά προσεγγίζουν πλέον τη flagship (ή είναι όντως flagship). Μία τέτοια πρόταση είναι το Realme GT, το οποίο εξοπλίζεται με το κορυφαίο SoC Snapdragon 888 και άρα είναι το πιο «δυνατό» smartphone στην κατηγορία τιμής του. Τον επεξεργαστή συνοδεύει άπλετη μνήμη RAM 8GB για να τρέχεις ό,τι εφαρμογή ή παιχνίδι θες χωρίς κολλήματα, και Super AMOLED οθόνη 120Hz για να δείχνουν όλα πιο ομαλά. Τις φωτογραφίες αναλαμβάνει το τριπλό σύστημα κάμερας με κύριο αισθητήρα 64MP, ενώ όταν η μπαταρία αδειάσει, η γρήγορη φόρτιση Dart Charge στα 65W εξασφαλίζει μία πλήρη φόρτιση σε 65 μόλις λεπτά! Σε αυτή την κατηγορία τιμής μπορείς να βρεις και το ολοκαίνουργιο Samsung Galaxy S21 FE. Η “Fan Edition” του Galaxy S21 έρχεται και αυτό με Snapdragon 888 SoC, Dynamic AMOLED 2X οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και τριπλό σύστημα κάμερας.

Είσαι μήπως Apple fan; Τότε υπάρχει και iPhone 5G επιλογή σε αυτό το εύρος τιμής. Απόκτησε το iPhone 12 Mini 64GB και συνδύασε τα προνόμια του οικοσυστήματος της Apple με την ταχύτερη δικτύωση του 5G. Το iPhone 12 Mini παραμένει ένα από τα ταχύτερα smartphone της αγοράς, χάρη στο Apple A14 Bionic SoC που διαθέτει. Η Super Retina XDR οθόνη τεχνολογίας OLED είναι κι αυτή εντυπωσιακή καθώς φτάνει σε φωτεινότητα τα 1.200 nits. Ίσως το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του iPhone 12 Mini, όμως, είναι το μέγεθός του. Η «μικροσκοπική» συσκευή της Apple είναι ένα από τα ελάχιστα smartphone που προσφέρουν flagship απόδοση σε compact μέγεθος.

Flagship 5G smartphones

Και φτάνουμε στα ανώτερα επίπεδα τιμών, εδώ όπου κυριαρχούν οι ναυαρχίδες. Από τη στιγμή που κινείσαι σε αυτή την κατηγορία τιμής, επιβάλλεται να αποκτήσεις τις συσκευές που βρίσκονται στην κορυφή της γκάμας κάθε εταιρίας και να μην συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο. Εδώ θα βρεις μόνο 5G smartphones πλέον, αν μιλάμε για μοντέλα του 2022 ή του 2021.

Από τη Samsung ξεχωρίζουν τα ολοκαίνουργια Galaxy S22 και ιδιαίτερα το S22 Ultra. Η νεότερη ναυαρχίδα της Samsung διαθέτει ενσωματωμένο S Pen και γίνεται μία σύγχρονη μετενσάρκωση της σειράς Note. Τα specs είναι κορυφαία, όπως θα περίμενες άλλωστε από ένα ολοκαίνουργιο flagship. Το «μυαλό» της συσκευής είναι ο Exynos 2200, ο οποίος ενσωματώνει RDNA 2 GPU αρχιτεκτονική της AMD. Το SoC συνοδεύεται από τουλάχιστον 8GB RAM σε όλα τα μοντέλα, ενώ η χωρητικότητα ξεκινά από τα 128GB και φτάνει μέχρι και τα 512GB στα S22 Ultra! Αν πάλι δεν σε ενδιαφέρουν μόνο τα specs και θες κάτι ακόμα πιο καινοτόμο κάθε μέρα μαζί σου, τότε η συσκευή που ψάχνεις είναι ένα από τα foldables της Samsung. Το Galaxy Z Flip3 είναι μία συσκευή σε τυπικό μέγεθος smartphone, αλλά διπλώνει στα δύο, ενώ το Galaxy Z Fold3 είναι… πολυμορφικό καθώς μπορεί να είναι ταυτόχρονα smartphone και tablet.

Στο «στρατόπεδο» της Apple δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Με κορυφαίες επιδόσεις χάρη στο A15 Bionic SoC, εντυπωσιακή οθόνη Super Retina XDR με ProMotion και τριπλό σύστημα κάμερας για κάθε περίσταση είναι το κορυφαίο Apple 5G smartphone που μπορείς να αποκτήσεις σήμερα!

Όπως βλέπεις, οι 5G επιλογές υπάρχουν σε κάθε κατηγορία τιμής. Μην το καθυστερείς άλλο λοιπόν, κάνε κι εσύ την αναβάθμιση σε ένα 5G κινητό!