Πέντε συγγραφείς συζητούν για την άνοδο της ελληνικής αισθηματικής λογοτεχνίας!

Πέντε συγγραφείς συζητούν για την άνοδο της ελληνικής αισθηματικής λογοτεχνίας!

Πέντε συγγραφείς συζητούν για την άνοδο της ελληνικής αισθηματικής λογοτεχνίας!

...

Πέντε συγγραφείς συζητούν για την άνοδο της ελληνικής αισθηματικής λογοτεχνίας!

Πέντε συγγραφείς συζητούν για την άνοδο της ελληνικής αισθηματικής λογοτεχνίας!

...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

11 Οκτωβρίου 2022, 20:30

Προσθήκη στο ημερολόγιο σου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Public Café Συντάγματος

ΕΙΣΟΔΟΣ

Ελεύθερη

Τα Public και οι εκδόσεις Bell σάς προσκαλούν, την Τρίτη 11/10 στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος, σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την ελληνική αισθηματική λογοτεχνία και την εκρηκτική άνοδο του είδους τα τελευταία χρόνια. 

Και οι θεματικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθεί η συζήτηση είναι:

  • Πού οφείλεται αυτή η άνοδος;
  • Είναι το αισθηματικό μυθιστόρημα απλές ιστορίες αγάπης ή μήπως είναι κάτι παραπάνω;
  • Γιατί διψάει το αναγνωστικό κοινό για ιστορίες αγάπης;
  • Γιατί ενώ στο εξωτερικό η αισθηματική λογοτεχνία είναι από τα πιο εμπορικά είδη, στην Ελλάδα μόλις τα τελευταία χρόνια αποενοχοποιήθηκε;
  • Πώς βλέπουν οι συγγραφείς το μέλλον της αισθηματικής/ρομαντικής λογοτεχνίας;

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι:

Έλενα Αντωνίου, συγγραφεάς του βιβλίου Για έναν χαμένο παράδεισο

Carmella, συγγραφεάς του βιβλίου Στο λίκνο της εκδίκησης

Πωλίνα Νικολιδάκη, συγγραφεάς του βιβλίου Βοηθός στον έρωτα

Οφηλία, συγγραφεάς του βιβλίου Έκπτωτος

Μαρία Στεφάνου, συγγραφεάς του βιβλίου Εκεί που χτυπά η καρδιά

Συντονίζει η η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νατάσα Βησσαρίωνος

11102022 silk - book

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Για Έναν Χαμένο Παράδεισο

Ετοιμαστείτε για το πιο σκοτεινό και ταυτόχρονα πιο φωτεινό ταξίδι της ζωής σας. Η αγαπημένη όλων και συγγραφέας των #1 bestseller αισθηματικής λογοτεχνίας Έλενα Αντωνίου επιστρέφει με την πιο ιδιαίτερη, πιο ξεχωριστή ιστορία που έχει γράψει μέχρι σήμερα.

Το πολυαναμενόμενο Για Έναν Χαμένο Παράδεισο είναι ένα μυθιστόρημα για την αναζήτηση της ευτυχίας, για τον αγώνα να ξεπεράσουμε όλα όσα μας πονούν και μας σταματούν από το να ζήσουμε τις ζωές μας όπως ακριβώς μας αξίζει. Μια συγκλονιστική ιστορία για τον παράδεισο που ο καθένας κρύβει μέσα του και για τη μία στιγμή εκείνη που αρκεί για να αποκαλυφθούν αυτά που κρατάμε βαθιά θαμμένα μέσα μας.

Αν είστε έτοιμοι να διασχίσετε το μονοπάτι για τον παράδεισο, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι πως, συχνά, αυτό ξεκινάει από την κόλαση…   

Στο Λίκνο της Εκδίκησης

Στο πρώτο της βιβλίο στη σειρά SILK, Το Χάδι του Αγγέλου, η Carmella (Καρμέλα Κατσαμένη) μάς έδειξε πως πάντα υπάρχει κάποιος, το μισό μας, που θα βρεθεί την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο χώρο για να «κουμπώσει» μαζί μας. Τώρα, η αγαπημένη συγγραφέας επιστρέφει με μια πολύ διαφορετική ιστορία, αυτή της Σάιλα Λι και του Άντζελο Μπρόσον. Αυτή τη φορά, μια βεντέτα που μετράει πολλά χρόνια πίσω είναι ικανή να συνεχίσει να καταστρέφει πολλές ζωές. Ο έρωτας και το πάθος μονομαχούν με το μίσος –κι αν υπάρξει νικητής, αυτό θα κριθεί… Στο Λίκνο της Εκδίκησης…

Βοηθός στον Έρωτα

Η Πωλίνα Νικολιδάκη δε χρειάζεται συστάσεις. Τα βιβλία της αγαπήθηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή από το αναγνωστικό κοινό και κάθε νέο της μυθιστόρημα είναι ένα σαγηνευτικό ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της αισθηματικής λογοτεχνίας.

Η νέα ιστορία της Πωλίνας ξεκινάει σε ένα γραφείο, σε έναν εντυπωσιακό ουρανοξύστη στο κέντρο του Λονδίνου. Εκεί, οι εντάσεις είναι καθημερινό φαινόμενο ανάμεσα στον Ντέιβιντ Ρεντ, έναν εργοδότη που δε δέχεται λάθη και παραλείψεις και στην Ελίζαμπεθ Γουόκερ, μια χαρισματική βοηθό που δίνει τον καλύτερο εαυτό της  στη δουλειά, αλλά δεν έχει σκοπό να αφήσει το αφεντικό της να την ποδοπατήσει.

Πάθος, έρωτας, παρεξηγήσεις… Το αποτέλεσμα θα είναι εκρηκτικό στο Βοηθός στον Έρωτα!

Έκπτωτος

Η Οφηλία μας καλεί να την ακολουθήσουμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι μέχρι τον σκοτεινό παράδεισο του κύριου Κέιν –κάπου στη Νέα Υόρκη… Στις 18 Φεβρουαρίου υποδεχόμαστε στις εκδόσεις μας το πρώτο μυθιστόρημα της Οφηλίας, Έκπτωτος, και το πρώτο SILK Erotica, που σημαίνει πως οι σελίδες του ξεχειλίζουν από έρωτα, ένταση και ανεξέλεγκτο πάθος.

Ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε, αφήστε πίσω όλες τις αναστολές σας και τολμήστε να βυθιστείτε στην ιστορία του Αλεξάντερ Κέιν και της Σκάι Κλάιβεν. Μόνο να θυμάστε, πως αυτό το βιβλίο είναι αυστηρά για ενήλικους!

Εκεί που χτυπά η καρδιά 

Οι Εκδόσεις SILK, που τα τελευταία χρόνια έχουν αναδείξει τις πλέον σημαντικές φωνές της ελληνικής αισθηματικής λογοτεχνίας, υποδέχονται με μεγάλη χαρά στην οικογένειά τους τη Μαρία Στεφάνου και σας υπόσχονται νέα, μοναδικά, συναρπαστικά ταξίδια στον υπέροχο κόσμο του ρομαντισμού. Η Μαρία, με την ξεχωριστή πένα της και την αστείρευτη φαντασία της, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τις εκδόσεις μας, με την καθηλωτική ιστορία της Αμάντας και του Άρη, Εκεί που Χτυπά η Καρδιά.  

Ένα ακόμη εξαιρετικό μυθιστόρημα πλημμυρισμένο από έντονα συναισθήματα, μυστικά, ψέματα, ανατροπές και αγάπη, σάς περιμένει για να το ανακαλύψετε.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19.